- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Bir Samsunlu Gözüyle Ordu İlimiz

Tüm Türkiye’yi gezen bir müfettiş olarak güzel Karadeniz’imiz ile ilgili bir şeyler yazmayı bir Karadeniz aşığı ve sevdalısı olarak kendime borç bildim. Her noktada bu bölgemizi elimden geldiği kadar herkese tanıtmaya ve anlatmaya çalışıyorum. Bir gönül elçiliği yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim.

Ordu;  Karadeniz Bölgesi’nde sahili en geniş ve hinterlandı da çok güzel, şirin illerimizden birisidir. Ordumuzun fındığı burada yaşayan halkımızın temel geçim kaynağı olmuştur. Her şey ona endekslemiştir. Adeta insanlar fındıkla yatıp fındıkla kalkar hale gelmiştir. Türkiye’de üretilen fındığın dörtte biri Ordu’da üretilmektedir. İhraç edilen fındığında üçte biri Ordu’nun ürünüdür.

Ordulu hemşerilerimiz kültürlü, son derece modern ve misafirperver insanlardır. Bu güzel ilimizde yaşam standartları her geçen gün iyileşmektedir. Ama bu yeterli değildir. Ordumuzun; Üniversitesiyle, doğasıyla, turizmiyle, tarımsal faaliyetleriyle daha üst noktalarda olması gereklidir. Ki ancak halkı daha müreffeh yaşam standartlarını yakalayabilsin. Ordu’nun turizm ve ekonomik yönden kalkınması için komşu illerle ortak hareket etmesi gereklidir.

Ordu’nun yerleşik yapısı şehre ayrı bir güzellik katmıştır. Turizmde deniz ve yayla turizmi yönünden ön planda olan Karadeniz illerinden birisidir. Dünyada değişen iklim koşullarının Türkiye’yi de etkisi altına aldığı açıktır. Önümüzdeki yıllarda başta Ordu olmak üzere Karadeniz’deki bütün illeri yayla ve deniz turizminde daha iyi noktalarda olacaktır. Ordumuzun sanayisinin gelişmesi için gerekli çalışma ve tedbirlerin gözden geçirilerek bir an önce Ordu’nun özellikle Organize sanayisiyle de şaha kalkması gerekir.

Ordu ile Giresun arasında bir havaalanına ihtiyaç vardır. Tabi burada bu iki il birlikte hareket etmesi gereklidir. Duble yolun Karadeniz’in kaderini nasıl değiştirdiğine hepimiz şahit oluyoruz. Öyleyse bu havaalanının da Karadeniz’imiz için hayati önemi yadsınamaz.

Orduda hayvancığa da gerekli önemi vererek gerekli projeler üretip bu sektörle geçinen halkımıza da bir alan sağlamamız gerekir.

Avrupa Birliği fonlarından Ordu’muzun üreteceği projelerle gerekli katkıları alacağına kanaatim tamdır.

Yayla turizminde diğer illerle birlikte projeler üreterek ve doğal yaşama da zarar vermeden Ordumuzu Karadeniz’imizi dünyaya tanıtmalıyız.

Ordu’da bulunduğum 2007 yılında Boztepe’den şehre şöyle bir bakmanın insana verdiği huzur kelimelerle anlatılamayacak kadar güzeldi. Hemen aklıma bu bağlamda Boztepe ile şehir arasına kurulacak bir teleferiğin bu ilin siluetinin daha güzel olmasına sağlayacağı katkının ne kadar fazla olacağını düşünmeden edemedim.

Şehrin ve bölgenin turizminin gelişmesinin yolunun da turistlerin konaklayabileceği tesislerin sayısının artırılmasından geçeceğini düşünmekteyim. Ayrıca bu güzel ilimizde yüzme havuzu yönünden yapılacak ilavelerle şehrimiz tam bir marka şehir olacaktır. Saygı ve sevgilerimle.