content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

25 Şub

Bir Rüya Görmek İstiyorum

[KALIN]İki yıl önce: OKTAY SİNANOĞLU' nun BYE BYE TÜRKÇE isimli kitabını okudum.
Kitapta Oktay Sinanoğlu; gördüğü bir rüyayı anlatıyordu. Rüyasında; Amerika'da bir sabah çarşıya çıkıyor ve gözlerine inanamıyor. Çünkü her yerde Türkçe konuşan insanlarla karşılaşıyor. Bütün tabelalar, gazeteler, dergiler hep Türkçe. Mutluluğu ve şaşkınlığı bir arada yaşıyor. Şimdi Oktay Sinanoğlun'u bilmeyenlere tanıtayım. Kendisi ABD'nin vatandaşlık teklifi ettiği, OTTÜ'nün sırf İngilizce'ye karşı olduğu için görevine son verdiği; eğitim görevlisi ve bilim adamı. Kendisi, vatan'ını ve millet'ini seven değerli bir insan. İngilizce öğrenilmesin demiyor; ama benimsenmesin, hayatımızın her anına girmesin, kendi dilimizi iyi benimseyelim, kendi kültürümüze sahip çıkalım istiyor.

Ben neden Oktay Sinanoğlu'nu tanıttım ve rüyasını anlattım. Bende bir rüya görmek istiyorum. Rüya diyorum; çünkü gerçekleşmeyeceğini biliyorum. Öyle bir rüya görmek istiyorum ki;
Sokağa çıktığımda: tanımadığım insanlarla selamlaşa bileyim.

Kimseye ön yargılı yaklaşmayayım ve kimsede bana bu şekilde yaklaşmasın. Tecavüz, hırsızlık, vatana ihanet, vatanı satmak, dolandırıcılık, hırsızlık, cinayet, zina, haram gibi bütün kavramlar unutulsun. Din, dil, mezhep ayrımı olmasın. Hiçbir şeyde ikililik olmasın. Herkes bir bütün içinde huzurla yaşamayı bilsin. İçimize yabancılar karıştırılmasın.

''Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur'' söz unutulmasın. Kimse bir birine hakaret etmesin, intihar olayları olmasın. Akşam olunca haberleri açtığında kimsenin ruhu daralmasın. Herkes birbirine, vatanına, milli birliğine, kültürüne, diline sahip çıksın. Dinini siyasete alet etmesin. Ve buna benzer içimi kemiren bir sürü şeyi değişmiş görmek istiyorum. Ve biliyorum ki bunu ancak rüyamda görürüm. ve görmek istiyorum.
Çünkü çok şey istediğimi biliyorum.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank