content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Ağu

Bir Kıvılcım Bir Hayat

Hayatımızda kıvılcımları göz ardı ediyoruz, oysa bir kıvılcım bir ormanı alevlendirip kül edebilir. Bir kıvılcım bir kavgaya sebebiyet verip ölüme kadar götürebilir. Bir kıvılcım yıllar boyu süren bir nefreti sevgiye dönüştürebilir.

Evet, bir kıvılcım hayatımızda göz ardı ettiğimiz bir kıvılcım. Olumlu veyahut olumsuz yapma gücü insanın kendisine ait olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Yapmış olduğumuz ve ya yapmak istediğimiz bir konu hakkında hayatımızda kıvılcımların kaplayacağı yeri iyi hesaplamak gerekir. Eğer insan olduğumuzu ve bu dünyada herkesin yaşama hakkının olduğunu unutmasak,  zaten olumsuz bir fikir etrafında dönmeyiz önemli olan bu hayatta iyi fikir sahibi olmak ve insanlığa fayda sağlamak düşüncesinin temelini atmaktır.  Kin ve nefretin bulunduğu bir düşüncenin fazla yol alamayacağı kesindir. Ama şunuda söylemek gerekir; kendi çıkarı için başka insanları kullanmak bir yobazlık ve aptallıktır. Eğer bu kanaatte olan bir insan düşünmez mi acaba bunu yapıyorum da farklı düşünceler de bunu benim için düşünmez mi!  peygamber efendimiz bunu çok güzel örneklendirmiştir;  kendin için istemediğin bir şeyi başkaları içinde istemeyeceksin belirgin ve yerinde bir söz olduğunu kimse inkâr edemez.

Yapılan çok yanlışlıklar vardır, bir taburede oturup gereksiz yorumlar yapabiliyoruz, herkes için söyleyecek sözlerimiz ve yorumlarımız vardır, ama hepte olumsuz bir yorum yolunu izlemekteyiz kendimizi pak ve çok bilir bir anlayış ilkesiyle yolumuzu bildiğimizi sanıyoruz, oysa çok büyük bir yanlışın içinde olduğumuzun farkında değiliz. Bir kıvılcım gerek kendimize dönmemiz için o kıvılcımı yakalamak o kadar zor olmaması gerek. Kendi muhasebesini yapmak ve neye hizmet ettiğini bilmek kendini okumak o karanlık iç dünyasının içerisinde bir ışık bulmak bir zorunluluk ve bir gerekliliktir. Bunu yapmayan bir insanın yaşam kalitesi ne olur onu bilemem.

Hayatın güzelliklerini almak onunla beraber yaşamak o kadar da zor olamaması gerek. Ama hayatımızı bu tür olumsuzluklar üzerinde şekillendirmişiz, olmaması gereken durumları biz kendimiz üretip biçimlendiriyoruz. O şekilde hayatımıza yön veriyoruz. Hangi tarafa bakarsan bir küslük hangi tarafa bakarsan bir kavga, aslında artı yönlerini düşünüp alırsak kırgınlıkların ve kavgaların olmayacağı buna benzer olguların yaşanmayacağı bir süreç olacağı kanaatine varır insan. Şu hayatta iyilik ve güzellik için bizimde bir kıvılcıma sahip olmamız gerek. İnsanları yargılarken onlar hakkında yorum yaparken öncelikle kendimize dönüp yorumlarımızı kendimize yaparsak farklı bir bakış açımızın olacağını içimizdeki o kıvılcımın iyilik için büyük imkânlar üreteceğinin kanaatine varır insan. Mevlana hazretlerinin söylediği gibi… Sesini değil sözünü yükselt yağmurlardır yaprakları yeşerten gök gürültüleri değil. İçimizde bir kıvılcım varsa eğer insanlığa faydalı bir kıvılcım olmasını ümit ediyorum. İçimizdeki o güzel dünyayı keşfetmek için o kıvılcımı harekete geçirmek gerek.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Bir Kıvılcım Bir Hayat”

  1. 1
    BENİM ADIM AŞK... Says:

    Necdet bey gönderdiğiniz bütün yazıları okuyorum gerçekten yazılarınız ve düşünceleriniz çok güzel sizin gibi aydın vede bukadar bilgili bir insanın eli öpülmeye layık başarıların devamını cenabı allahtan dilerim...(amin)



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank