content
06 Eyl

Bir İyilik Yapar mısınız?

Bana bir iyilik yapar mısın bugün, her zamankinden olmasın ama. Bu kez bakma gözlerimin içine, sadece elin uzansın poşetime. İçine koyacağın liraların sesi duyulmasın bu kez, hatta koyduğun para görünmesin bile, elini hafifçe uzat ve bırak sadece, sanki onu bırakan sen değişmişçesine. Paranı öncesinden çıkart cebinden, karşımda atma elini cebine. Yüzündeki ifade değişmesin yine, bırak içinde kalsın gururun, yansıtma çevrene. Başını eğ ve git, son sözü benim söylememi bekleme. Bir dua olur, seni bulur nasılsa sözlerim, duyma boş ver, inan böylesi daha güzel.

Her vakit kapına geleni boş çevirmezsin, ama buna karşılık hep onlardan bir şey istersin. Nedense her şeyin karşılığını, bugünden beklersin, sabretmeyi hala öğrenememişsin. Güzel şeyler bekleriz hepimiz yarınlardan, aslında önce dünü sorgulamalıyız, sonrası yaratandan,  bir musibetse eğer bugün yaşanan, yaptığın bir şeyler vardır hayır olmayan. Bu gün evinde kaynıyorsa eğer bir tas çorban, doyuyorsa karnın, şükret ki çoğalsın malın. Yoksa bir gün bir bakmışsın, sönmüş ocağın barkın. Yaptığın yardımlardan, Allah razı olsun sana, ama unutma ki yaptıkların riya. Gösterişten uzak durmadıkça, istemem senden beş kuruş para.

Değiştirmelisin kendine, nedir bu tafran, cebindeki paranın her kuruşunun hesabını sorar nasılsa yaradan. Unutma bir iyilik içten yapılırsa olur makbul, göstere göstere yaptığın yardımlar sence olur mu kabul. Bir lütuftur sana bahşedilenler, şükret, yoksa olursun benden daha beter.

Bir şiir edasıyla başlayan bu sözler malumunuz ki, mübarek Ramazan ayında, yaptığımız yardımlara ve iyiliklere dikkat çekmek içindi. Çünkü sizlerde biliyorsunuz ki çevremizde bu tür riyakâr insanlar maalesef yok değil. Hem iyilik gibi şeyler, gizli olduğunda daha bir huzur verir insana. Çünkü bizler iyiliğin karşılığını yaptığımız kişiden beklemeyiz, yalnızca Allah’tan bekleriz, bu yüzden bırakalım da bunun karşılığını O versin bize. Bu vesile ile Ramazan ayınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

3 Kere Cevaplanmış to “Bir İyilik Yapar mısınız?”

  1. 1
    Fecr-i Kãzip Says:

    Hoş yazmışsınız.
    Şükürler olsun ki "0nlar" değiliz...

  2. 2
    Fecr-i Kãzip Says:

    Hoş yazmışsınız.
    Şükürler olsun ki "onlar" dan değiliz...

  3. 3
    Muhammet Yürük Says:

    Teşekkür ederim Fecr-i Kâzip yorumunuz için.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank