content
18 May

Bir Işık Yükseldi Gökyüzüne!

Kocaman Türkiye'nin güneşinin doğum günü ilan edilen günde, bir yıldız kaydı. Işıkların kavuşma günü oldu aynı gün.
Büyük devlerin görüntüsü gider ama izleri ömür boyu silinmez. Bir koca dev çınar daha yolcu edildi dün… Hem de uğruna savaş verdiği Özgür, Çağdaş Yaşamın başlangıç tarihinin başladığı zamanda. 19 Mayıs Gençlik Bayramında…

Hem de okumaları için savaş verdiği gençlere armağan edilen Türkiye tarihinde silinmeyecek olan önemli bir günde. Türkiye'nin en önemli kurtarıcısı Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN kızlarından biriydi. Onun ilkelerine saygılı ve izinde yürüyen o büyük insanı kaybettik.

Ne yaptığını saymaya köşem yetmez bunu biliyorum. Kalemim bile gözyaşı döktü. Yazamadım öldü diye başkası verdi haberini.

Yolculuğu da en görkemli günde oldu. Bu onu son zamanlarında rencide edenlere bir işaret olmalıydı anladılar mı acaba? Utandı mı yüz sandıkları suratları? Ağladım ben binlerce kızlarımız adına. Tıkandı gözyaşım onun atmayan yüreğiyle birleşirken.

Baş olmak, ilk olmak en önemli zor olanı başarmak, kapıyı gördüğünüzde yürümesi kolay olur genelde. Baş olmak, kapı olmak kolay değil! Yürek ister, bilgi ister. Öyle yollara kapı, öyle zorluklara köprü, imkânsızlıklara çare olmak kolay değil. Dayanacak sabır ister, yürek ister…

Ona darbeci dediler utanmadan, şimdi acaba kendi vicdanlarının sesini duyabiliyorlar mı onun için üzülen yüreklerin atışından? Sanmıyorum.
Kısa bir ara verdim çünkü onun görüntüleri, yaptıkları, sesi, hayatıyla bir kez daha kazınsın istedim ruhuma, zihnime…

"Türkan Saylan neler yapmak istedi, neler yaptı, ülkemizin gençlerine sahip çıkması, laik eğitim istemesi, laik düşünce peşine takılıp yılmadan atılımlarını gerçekleştirmek için çalışması…" "Bu mu darbecilik?" diye konuşmasını sürdüren yakın arkadaşları konuşurken bile yetersiz kalan ifadesinden utanıyorlardı neredeyse. Oysa söylenecek sözler hiç de yetersiz değildi eksik bile olsa…

Yaptıklarına takdir toplama peşinde olmayan bu önemli Türk Kadını, Çağdaş Yaşama kattığı ilkleriyle silinmeyecek ne yapılırsa yapılsın. Tarihe geçti bile silmek kimsenin elinde değil artık. Son zamanlarında hak etmediği iğrenç davranışı biz kınasak ne olur ki…

O aldırmadı bile biraz daha yaşamak istiyorum dedi sadece, ama kendisi için değildi yine de... Yarım kalamaz "Görmeliyim dedi çağlayanın akışını durduranların setinin kalkmasını görmek için ve dediğini de Yaratan kabul etti.

O Aydınlığın kızı, Çağdaş Yaşamın neferi, insanlığın yüz akıydı. Yaradan onu tam zamanında aldı yanına. Papatyalar açtığında, gençlerin bayramında, hem de Ata’nın doğumu ilan edilen günde… Ona yakışır bir gün oldu gidişi de.

Yazamıyorum daha fazla şu an. Ama daha konuşmam bitmedi. Bayraklarından birini de ben takip ediyorum daha çok yazacağım Türkan Hocam gözün arkada kalmasın. Binlerce "İnsan olan İnsan" bıraktığınız bayrakları dalgalandırmaya devam edecek. Rahat uyuyun.

Yürekler susması gerekirken daha fazla atacak. Çünkü yapılan çirkin davranış karşısında birleşen ve fazlalaşan yüreklerin atışı o kadar çoğaldı ki bir avuç densiz çirkinlik yoldan şaşırtmayacak.

Papatyalarda açtı naşını süslemek için... Beyaz papatyalar gibi çabuk kurumayacaksın hocam hep açacak geride kalan çiçeklerin. Görevin çok yüceydi asla yadsınamaz. Senin kadar olamaz ama yürüdüğün izi takip eden çok insanlar olacak. Emeğin çok yüceydi. Arkanda dua eden hiç eksik olmayacak.
Türkiye Laiktir Laik kalacak. Çok yürekler baş olduğunuz ve kapı olduğunuz yolda yürüyerek çoğalacak rahat uyuyun Sayın Türkan SAYLAN hocam.
Yattığınız yere yazın örtü olacak serinletmek için beyaz papatyalar, kışınsa kardelenler ısıtacak. Rahat uyuyun.

Değişen bir tek görüntüsü… Yeryüzünde parlayan ışığı şimdi gökyüzünde parlayacak.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank