content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

06 Tem

(B)İndirim

Ünlü bir markaya ait bir mağazanın önünden geçiyordum. Vitrine büyük büyük harflerle İNDİRİM yazılı bir posterin aşılmış olduğunu gördüm. Pek ümitli olmamakla birlikte belki uygun fiyatlı bir giysi bulurum düşüncesiyle mağazaya girdim. Yaz sezonuna ait ürünlerin üzerinde % kaç olduğu belli olmayan sadece indirimli fiyatını okuyabildiğiniz indirim etiketleri vardı. İlk fiyatı ile indirimli fiyatı tek etikete yazmışlar oturup % kaç indirim yapıldığını siz hesaplayacaksınız. Askıları karıştırıp kendime güzel bir elbise ararken, beni duruşu ve rengi ile çeken bir elbiseye rastlayıverdim. Bu ne güzel bir tesadüf, orada beni bekliyordu.

Karşımda bana göz kırpıyordu. Aniden beni cezp etmişti. Arkamdan bir ses “İsterseniz deneyebilirsiniz” diye seslendi. Hatta ”Başka denemek istediğiniz bir giysi varsa onlara da bakın ben bunu giyinme kabinine götürüyorum” diye ekledi. Sesin sahibi mağazada çalışan görevli bir bayandı. Bu güzelliği denememek olur mu? Tamam diyerek askıları karıştırmaya devam ettim. Birkaç pantolon, elbise daha buldum ve kabinin yolunu tuttum. İlk olarak diğerlerini giydim sorun yok ama asıl merak ettiğimi en sona sakladım. Şık elbiseyi giydiğimde ise bana mağazadan çıkıp özel bir davete katılacakmışım hissini verdiğini fark ettim. Elbise benimle uyumlu, benim tarzımda ve bedenimde tasarlanmıştı. Görevli ”Bir de ceketi var getireyim mi?” demez mi? Takım halinde oluşturduğu şıklığı görülmeye değerdi.İçlerinden beğendiklerimi seçerek ödeme koşullarını sordum. Kredi kartına taksit yapıyorlarmış ve kampanyası varmış. Bilmem kaç TL üzeri alışverişlerde ekstra banka taksit veriyormuş.

Durumu kafamda analiz edip kasaya ilerledim. Kredi kartına taksitli alışverişimi yapıp mutlu bir şekilde mağazadan ayrıldım. Eve dönüp giysileri itina ile dolabıma yerleştirdim.

Niye ise kart slipini kontrol etme ihtiyacı hissettim. Bana tarif edilen taksitli satış kampanyası ile slipteki durum birbirinden faklı idi.

Ertesi gün ilk işim mağazaya gitmek oldu. Mağaza sorumlusundan durumu anlatmasını rica ettim. Aramızda geçen diyalog aynen şöyleydi;

AB: iyi günler. Dün sizden alışveriş ettim. Bana bilmem kaç TL üstü alışverişlerde bankanın ek taksit vereceğini söylemiştiniz. Ben slipte bunu göremiyorum. Sebebi nedir?

MS: Bazı müşterilerimize ek taksit veriyor bazılarına vermiyor. Biz de anlayamadık. Dün sizin gibi alışveriş eden bazı müşterilerimize verdi bazılarına vermedi.

AB: Beni bu konuda uyarmalıydınız. Uyarmadınız. Bu meblağı bu şartlarda ödeyemem. Ürünlerin iadesini yapıp, işlemi iptal ettirmek istiyorum.

MS: Bizde para iadesi yoktur yerine başka ürün alabilirsiniz. Bankanız ile görüşün, bizim ile ilgili bir konu değildir.

AB: Nasıl yani banka müşteri mi ayırt ediyor? Böyle bir kampanya varsa her kart sahibi faydalanmalıdır.

MS: Siz bankanızla görüşün, bizimle ilgisi yok.

Hüsran içinde mağazadan çıktım. Hemen banka müşteri hizmetlerini aradım. Çok kızgındım ve hesap sormaya niyet etmiştim.  Müşteri hizmetleri sorumlusu ile aramızda geçen diyalogu aktarıyorum;

AB: İyi günler. Dün alışveriş yapmıştım. Bana bankanın şu kadar ek taksit vereceğini söylemişlerdi, fakat slipte göremiyorum. Herkes bu kampanyadan faydalanamıyor mu?

MHS: Tabiki faydalanabilir. Aslı Hanım bilgilerinizi almam gerekiyor. Araştırıp size tekrar döneceğim.

AB: Teşekkür ederim. Telefonunuzu bekliyorum.

Telefon ile dönüş yaptılar. Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşme sonucunda mağazada yanlış bilgilendirildiğimi ve istersem işlemi iptal ettirme hakkım olduğunu öğrendim.

Sorumsuz mağaza sorumlusu ise bu öğrendiklerimin aksi bir düşüncedeydi. Bu gibi insanların markaların adını karaladıklarını belirtmeliyim. Oysa ben bu markanın ürünlerinden memnundum. Çok umurlarında mıdır bilmiyorum ama bu anlayışla devam ederlerse müşteri kaybederler kanaatindeyim.

Hep bilinçli tüketici olmaya dikkat ettim. Tepkimi göstermek amaçlı bu mağazadan bir daha alışveriş etmemeye karar verdim.

Bilinçli tüketici olarak nasıl davranacağım? Diyorsanız işte sizin izleyeceğiniz yol şu olmalıdır.

Benim durumuma benzer bir durum ile karşılaştığınızda ilk olarak mağaza görevlilerinle sakin bir şekilde konuşup durumu izah etmekle başlamanızı tavsiye ederim. Eğer olumlu bir tavır içinde size doğru yolu göstermiyorlarsa ( bunu anlarsınız ) bankanızın müşteri hizmetlerini arayınız. Onlar size doğru yolu göstereceklerdir. Eğer onlar da haklı bir gerekçe ile itirazınızı kabul etmiyorlarsa lütfen Tüketici Haklarını Koruma Derneğine ( www.tukoder.org.tr )başvuruda bulununuz. Onlar haklarınızı gözetecekler ve sorununuz çözülecektir.

Ben ne yaptım? Elbiseyi çok beğendiğim için tekrar gidip iade istemedim ama kartını kullandığım bankanın şikayet birimine ve markanın şikayet birimine gerekli maillerimi yolladım. Bir daha da o şubeden alışveriş etmeme kararını aldım.

“Benim adım Hıdır elimden gelen budur.”  Böyle durumlarla karşılaşmamanızı diliyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

7 Kere Cevaplanmış to “(B)İndirim”

  1. 1
    Halit SUİÇMEZ Says:

    Olay üzücü, mücadele ve sonuç güzel sevgili Seyyah..
    Bu indirim,mağazanın biraz "kandırım"ı da olmuş gibi..

    Ama, bundan sonra da biraz "zor" yaparlar!

    Neyse, kutlarım seni, yazı ve anlarım da güzel olmuş.

    sevgilerimle..
    halit

  2. 2
    Aslı BABADAĞLI Says:

    Sayın SUİÇMEZ;

    Alışverişlerde herkesin başına gelebilecek türden bir zorlukla karşılaştım. Örnek olmak istedim. Maalesef dalgınlığıma geldi. Yorum için teşekkür ederim.

    Sevgilerimle

  3. 3
    Zeugma Says:

    Sevgili Aslıcığım;
    Yaşamış olduklarını dikkatle okudum.
    Bence bu olumsuzluğun nedeni ne banka, ne ürünlerinden memnun olduğun marka, ne de şubedir...
    Neden sadece bilgisizliği, yapılan tüm açıklamalara rağmen ısrarcılığı, tükürdüğünü yalamama gibi bir tutum içine girerek hem bankayı hem çalıştığı markayı lekeleyen, müşteriyi kötü bir çıkmaz, haksızlık ve stres içine sokan yetkilidir.

    Ben olsaydım öyle bırakmaz, o elemanın adını alıp başıma getirdiklerini tek tek ekleyerek direkt onu şikayet ederdim ki aklı başına gelsin..
    Ve bir daha kimseye bunu yapamasın...

    Peşini bırakmayıp bilinçle hareket eden bir tüketici olduğun için ve olayı burada paylaştığın için teşekkür ediyorum..

    Sevgilerimle...

  4. 4
    maske Says:

    sevgili aslı hanım karşılaştığınız durum hiç hoş değil ama ne yazıkki sizin gibi bizler başımıza böyle olaylar geldiğinde umursamıyoruz toplum olarak böyle olaylar karşısında tepkimizi koymalıyız bence tüketici haklarımızı her zaman aramalıyız elinize yüreğinize sağlık....

  5. 5
    Aslı BABADAĞLI Says:

    Sevgili Zeugmacığım;

    Bu tip olaylar insana durduk yere sıkıntı veren konular, hakkın olanı alamamak kadar can sıkıcı birşey yok. Yaptıklarım umarım etkili olur.

    Sevgilerimle.

  6. 6
    serhan Says:

    Malesef bizler tepki göstermedikçe daha sık karşılaşır olduk bu durumlarla, ben dahil biçoğumuz zaman darlığında takip edeceğimiz süreç yüzünden vazgeçiyoruz uğraşmaktan. Aslıcığım sen en iyisini yapmışsın, umarım tatmin edici bir cevap alabilirsin ve başkalarınında canı yanmaz...

  7. 7
    Aslı BABADAĞLI Says:

    Sayın Maske,
    Sevgili Serhancığım,

    Haklarımızı bilerek ve kendimiz için zaman ayırarak hareket ederek yanlışlardan kurtulacağımıza inanıyorum. Son olarak başımdan geçen olayda bir gelişme oldu. Bankadan aradılar ve benim istediğim gibi taksitlendirdiler. Bankama ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yaptıklarım işe yaradı.

    Sevgilerimle



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank