content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Mar

Bilim Merkezi Ne İşe Yarar?.

İlimizde kurulması planlanan ve çalışmaları başlatılan Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde (aynı kampüs alanında) bilim merkezinin de yer alması, insan kaynağının verimli kullanılması ve üniversite–kamu bütünleşmesi açısından yararlı olacak. Ayrıca bu durum sanayi 4.0 çalışmalarınında bir gereği. Ancak, buranın üniversitenin direkt bir iç kurumu gibi yapılanması ve algılanması bilim merkezinin üniversitenin dışındaki taraflara ve bölgeye dönük faydalarını azaltabilir. Bunu önleyici bir yapılanmayı baştan iyi kurgulamak gerekmekte.

Bilim Merkezinin Faydaları:

  • Bu bilim merkezi aynı zamanda sosyal faaliyetleri olan, özellikle çocuklar için yapmış olacağı etkinliklerle yeni nesilerin ufuklarını genişleten bir merkez olacaktır.
  • Türkiye’de yurtdışına nazaran çok az sayıda bilim adamı bulunuyor. Bilim merkezleri sayesinde insanlarda bilim merakı arttırılabilir ve ülkemizde daha fazla bilim adamı yetişebilir.
  • Diğer bilim merkezlerini, özellikle yurtdışındakilerini incelediğimiz zaman görüyoruz ki, yeni icatlar, araştırmalar ve sonuçlar çok başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
  • Bilim Merkezleri özellikle gençlere yönelik yapılan bir hizmet olduğundan Ordu’daki nüfus dağılımına bakıldığında genç nüfus büyük bir oran teşkil etmektedir ve bu sebeple Ordu’nun genç nüfus potansiyeli bakımından önem arz etmektedir.
  • Ordu’nun Karadeniz’in merkezinde yer alması ve diğer illere yakınlığı göz önüne alınırsa burada kurulacak bilim merkezine çevre bölgelerden kolaylıkla ulaşım sağlanabilelecektir.
  • Ordu, tarihi ve doğal zenginlikleri bakımından önemli değerleri olan bir ildir. Kurulacak olan Bilim Merkezi tarihi zenginliklerimizi anlatmak için önemli bir fırsattır.
  • Üniversitemizde okuyan 20 bine yakın gencimiz teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilecekleri, deneylerini yapabilecekleri geniş bir alana kavuşacaklar ve uygulamalı eğitim standartları yükselecektir.
  • Bilim merkezleri, her yaş ve eğitim grubundaki insana açık olmakla birlikte özellikle çocuklar için deneyle tanışmalarını sağlayıp, zeka gelişimine katkı sağlayacağı için ayrıca önemlidir. Ordu'da böyle bir merkezin kurulmasıyla büyükşehirlerdeki bu tür merkezlere gitme şansı olamayan insanlara, okullarında deney yapma şansı olmayan öğrencilere bu imkan sağlanmış olacaktır.
  • Bu merkezlerde çocukların eğlenerek öğrenmesi, interaktif olarak deneylere katılmaları bilimin çeşitli dallarına ilgi duymalarını sağlayacak ve belki de geleceğin bilim adamları olmalarında etkili olacaktır.
  • Bilim merkezleri, her yaş ve eğitim grubundaki insana açık olmakla birlikte özellikle çocuklar için deneyle tanışmalarını sağlayıp, zeka gelişimine katkı sağlayacağı için ayrıca önemlidir.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank