content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Ağu

Benim Aklım Ermez

Küçük çocukların sorularına büyüklerin cevap veremedikleri yerde büyükler hep bu sözün arkasına sığınırlar. ' Senin aklın ermez' burada küçüğe susmak kendince olanları anlamak, sorularına cevap bulmaya çalışmak düşer.Şuan kendimi o küçüklerden biri gibi hissediyorum. Çünkü anladım ki benim aklım hiç bir şeye ermiyor.. Kendimin farkına varınca da gönül rahatlığı ile ' Benim aklım ermez' demeye başladım. Bunun nasıl mı farkına vardım; buyurun örneklerle anlatmaya çalışayım. Eminim sizlerde bana hak vereceksiniz.

Belli bir siyasi görüşü yok diye o kişiyi cahil görenleri aklım ermez.

Tek bir siyasi görüşe, tek bir düşünceye körü körüne bağlanana aklım ermez

Atatürkçüyüm, onun görüşlerini beğeniyor ve özümsüyor ya da özümsemeye çalışıyorum diyip; diline, toprağına, yerli malına sahip çıkmayanlara aklım ermez.

M. Kemal Atatürk'ü din düşmanı gösterenlere aklım ermez.

M. Kemal Atatürk'e sahip çıkıp ama onun gösterdiği yoldan sapanlara, onun yolunu saptıranlara, çirkinleşenlere aklım ermez. Onun ilmini, bilgisini, zekasını, görgüsünü, mütevaziliğini, hiçbir ayrım yapmadan herkesi gözetmesini, herkesi kardeş ama asıl düşmanını düşman bilen, düşmanına tavizler vermeyen, toprağına, diline, yerli malına, köylüsüne sahip çıkan büyük önderi sözde örnek alanlara, örnek almayıp küçümseyenlere, onu kötüleyenlere, vatan toprağında onun sayesinde özgürce hareket ettiklerini unutan nankörleri, vatanında yaşayan hiç kimseye ayrımcılık göstermeyen, bölücülük yapmayan Türk olsun olmasın ülkesinde herkesin özgürce yaşamasını sağlayan öylede kalmasını isteyen ama bölücülük ayrımcılık yapanlara gereken dersi veren hatta vatanından atan bir önderi unutanlara unutturanlara, onu kötülemek isteyenlere aklım ermez.

İngilizceyi ana dilimizmiş gibi ana sınıfına kadar getirip, yarısından fazlası Müslüman olan bir ülkede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersini seçmeli ders haline getirenlere aklım ermez.

El, vücut ve çevre temizliğine, büyüklere saygı küçüklere sevgi göstermeyi, ailesine, çevresine vatanına hayırlı bir evlat yetiştirmeyi, içki, kumar, uyuşturucu, zina, haram, hırsızlık, adam öldürme, tecavüz, taciz gibi kötülüklerden uzak durmayı, dili, tarihi, sanatın her dalını, bilimi öğrenmeyi İslamiyet emrederken. Sırf namaz, oruç gibi farz görevler var diye İslamiyeti küçümseyen geri bir din olarak adlandıranlar sözde aydınlara aklım ermez.

Kendi görüşlerine körü körüne sahip çıkıp, kulaktan dolma bilgilerle hareket eden ya da kendi görüşü için hiçbir kaynak ayırt etmeden araştıran öğrenen ama karşıt görüş hakkında da hiçbir araştırma yapmayıp kesin hükümlere varan, yine kulaktan dolma bilgilerle hareket eden her iki veya daha fazla düşünceyi araştırp öğrenmeyen ve kendi saf ve doğru düşüncelerini geliştirmeyenlere ve bunları çirkince karşısında ki kişileri küçük ve de hor görerek savunan aklı selim sözde aydın kimselere aklım ermez.

Müslüman olup; İngilizce şarkıları dinlerken Türkçe anlamını aklından geçirebilen, yabancı film izlerken alt yazı okumayı gerek görmeyen aklı selimlerin Kur'an harfleri ile yazılmış olan dualarını sırf anlamını bilmedikleri, öğrenemediklerini gerekçe olarak da dua ederken akıllarından anlamına da geçiremeyeceklerini söyleyen aklı selimlere hiç aklım ermez.

Kiliseye gidenlere, kendilerini yaratana şükür ve dua edenlere saygı duyan. Ama camiye gidiyor, namaz kılıyor, oruç tutuyor, başını örtüyor diye kendi memleketi insanlarını hor görenlere dinlerin en güzelini öğrenmek yerine onu küçümseyen, önyargılarından arınamayan, onca boş şeyle uğraşıp öğrenen ama hor gördüğü dini öğrenemeye çalışmayanlara, öğrenmekten korkanlara aklım ermez.

İslamiyet'i ve baş örtüsünü kendi kötü amaçları için kullananlara, saptıranlara insanlara yanlış şeyler öğrenmelerine, önyargılı ve kötümser olmalarına sebep olanlara, İslamiyet'i sevdirmek yerine nefret ettiren, korkutan, zorlaştıranlara aklım ermez.

Kafasını kapatıp, anlı secdeye değmeyenlere. Bırakın kapalı olmayı, dini savunmayı bunları yapmadıkları halde bir insanın karşısında secde edip kula kulluk etmeye utanmayan onur meselesi saymayan ama Allah'a secde ve de kulluk etmeye utanan bunu gurur meselesi yapanlara aklım ermez.

Hz. Muhammed (S.AV)'in, gerçek düşmanına tavizler vermeyip savaştığını açılımlar yapmadığını verdiği karardan asla dönmediğini unutup, onlarca şehit vermemize ve vermeye de devam etmemize sebep olanlarla açılım yapanlara aklım ermez. Hz. Muhammed (S.AV)'in güzel ahlakını, hoş görüsünü, adaletini sünnetlerini örnek almak yerine onun getirdiği öğrettiği dini çirkinleştirenlere aklım ermez.

Dinini gerçekten yaşayan, başını kendi çıkarı için örtmek yerine dini için örtenlerle, başını kendi çıkarları ve kötü emelleri için takanlarla aynı kefeye koyan, saçı örtmenin beyni örtmek olduğunu düşünen, İslamiyet'i geri bir din olarak gören aydınlara aklım ermez.

Dış görünüşünden kişileri yargılayanlara aklım ermez.

İnsanları insan oldukları için sevmeyenlere, benimsedikleri görüşü tam anlamıyla öğrenmeyip, benimsemeyip kendi çıkarları için kullananları bu yüzden hiçbir siyasi görüşü benimsemiyor her iki tarafın görüşlerini de öğrenip kendi doğrularını oluşturanları,yanlışları görenleri, sırf bu yüzden gözünden at gözlüklerini çıkartmış, M. Kemal Atatürk'ü seven onun görüşlerini gerçek anlamıyla öğrenip benimsemeye çalışan, dinini seven dinine sahip çıkan dininin emir ve yasaklarını yerine getirmeye çalışan kişileri bir HİÇ olarak görenleri aklım ermez.

Özellikle kendi görüşlerini savunurlarken çirkinleşenlere, insanlara zorla kendi görüşlerini kabul ettirmeye çalışanlara, benimsemeyenleri maddi manevi yıpratmaya çalışanlara, bir birlerine sürekli lekeler sürmeye çalışanlara aklım ermez.

En önemlisi de insanların kötü olmalarına aklım ermiyor. Birbirlerini öldüren, birbirlerine işkence eden, kendi çıkarları için başkalarına yapmadıklarını bırakmayan. Toprağın altına girip çürüyeceklerini ve oraya girerken yanlarında hiçbir şey götüremeyeceklerini bildikleri halde dünya malı için kendini paralayanları görmek, tecavüz, taciz, dayak gibi kötü olayları duymak, insanların kin ve nefret duyguları arasında yanıp kavrulduklarını, bir birlerine iftira attıkları, haklarında yalanlar söylediklerini görmeyi aklım ermiyor.

İnsanların birbirlerini sevmemesi, birbirlerinin hayatlarına saygı duymaması, sürekli karşı tarafı kötü görmek için uğraşması, kişilerin mutsuzluklarından zevk alması, kendilerinin acınacak noktalarını görmeden başkalarına acımalarına aklım ermiyor.

İnsanların kendileri ile yüzleşmemesini, önce kendi yanlışlarını, kendi hatalarını görmemesini, eleştiren ama asla eleştiriye açık olmayan bireyler olmalarına aklım ermiyor.

Bu yüzdendir ki sanırım ben hiç büyümeyeceğim ve aklım hiçbir zaman hiç bir şeye ermeyecek. Küçük bir kız çocuğu olduğumu ve asla büyümeyeceğimi görmek beni üzmüyor. Çünkü çevrem de her şeye aklı eren büyüklerim oldukça benim büyümeme gerek yok ve artık susmam daha doğru olacak. Nasıl olsa;

Benim aklım hiç bir şeye ermez....

Siz büyüklerimin bana kızdığınızı, içten içe küfürler ettiğiniz sus artık kendini bilmez diye bağırdığınızı duyar gibiyim. Tamam tamam kızmayın sustum. Bilmediğim şeyler hakkında artık yazmayacağım...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Benim Aklım Ermez”

  1. 1
    dr. ahmet fidan Says:

    Asuman Hanım,
    Uzun bir aradan sonra, hoş geldiniz. Yazılarınızın devamını bekleriz.
    Çok önemli bir hususa değinmişsiniz diyemeyeceğim, çünkü (neredeyse) en önemli konuya değinmişsiniz.

    Ben de bir baba olarak hem yeni neslin ebleh, embesil ve tın olduğundan şikayet ediyoruz, hem de ebeveynler olarak onların beynini geliştirme noktasında onlara hem iyi örnek olmuyoruz, hem de onların sorularına ideal anlamda profesyonel cevaplar vermiyoruz.
    Teşekkürlerimizle.

  2. 2
    Asuman ORHAN Says:

    Merhabalar çok teşekkür ediyorum.
    Saygıylar



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank