- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

“Beni Sensiz Bırakma “ ve Rüya Tokgöz

“Beni Sensiz Bırakma” Rüya Tokgöz’ hanımefendinin son çıkan romanı…İşlerimin yoğunluğu nedeniyle eseri elime alıp okuyamamıştım. Fırsatını bulunca eseri alıp bir çırpıda okudum ve bu güzel romana birkaç satır yorum yazmayı uygun gördüm…
******************
Öncelikle eserin yazarını tanıtmak istiyorum: Rüya Tokgöz, Ankara doğumlu, edebiyata gönül vermiş şiir, hikâye ve denemeleriyle ilk yazı çalışmalarına başlamış olan bir şiir dostu arkadaşımızdır. Edebiyata gönül vermiş olan yazar, şiiri sevdirmek adına öğrencilerin içinde yer aldığı güzel projelere imza atmaktadır. İlk ödülü olan Mehmet Akif Ersoy’un eseri Safahat’a ayrı bir değer vermiş bu eseri kütüphanesinin en güzel yerinde saklamayı kendisine bir görev addetmiştir.

Keçeli Kalem, Şiir Antolojisi ile Sihirli Kalemler Şiir Antolojilerinde şiirleri yayınlanan yazarın şiir tutkusu onu edebiyata ve şiire yönlendirmiştir. Yazar Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olup evli ve üç kız çocuğu annesidir.

ESERİN ÖNSÖZÜNDEN
Yazar Rüya Tokgöz eserin önsözünde bize şu duygularını aktarıyor:” Herkesin olduğu gibi benim de hayatımda izlenimler, önyargılar, ben yaşamamış olsam da, tanıdığım ya da tanımadığım insanların yaşadığı birçok olaylar vardı. Bunlara hayal gücüm de eklenince “Beni Sensiz Bırakma” doğdu.
Bana göre gerçek aşk kalplerde aynı çarpıntıyı yaşatır, her ruh da aynı esintiyi var eder.

Görünüşte, sıradan birer aşk hikayesi gibi olsa da aslında benim okurlarıma anlatmak istediğim bu kitap da ruhumuza, aklımıza ve kalbimize farklı bir dokunuş var…
Benim okurlarımdan ricam, bu kitapta çıktığınız yolculuk da ara sıra empati kurarak kahramanlarımızın yerine kendinizi koymanız…” Rüya Tokgöz- Beni sensiz Bırakma romanı Önsözü)
**********************
VE BENİ SENSİZ BIRAKMA
Yazarın “Beni Sensiz Bırakma” romanını elimin altında hazır tutuyor, okumak ve romanı kısaca yorumlamak istiyordum. Ne yazık ki; buna uzun süre zamanım olmadı. Benden önce arkadaşlarım okuyup olumlu mesajlar verdiler. Masamın üzerinden ayrı tutmadığım bu güzel eseri ilk fırsatta elime alıp okumaya başladım.

Roman oldukça akıcı hazırlanmıştı. Başlayınca soluk almadan bir çırpıda tamamladım desem yalan olmaz. Birkaç soluk aldım ama, en kısa sürede okuyup tamamladım. Çünkü eser oldukça sürükleyici idi. Sayfalarını hızla çeviriyor bir an önce sonuca ulaşmayı hedefliyordum. Eserin konusu beni aldı götürdü uzaklara..Eserde kendimi de bulmuş oldum. Acı bir sevdanın hüzün dolu hikâyesini okudukça duygulanıyor okudukça meraklanıyordum. Hüzün dolu bir aşk hikâyesinin içine dalıp gitmiştim.

Sayfaları hızla çevirdikçe sona yaklaştığımı anladım. Bu güzel hikâyenin mutsuz bitmesini istemiyordum. Sevgiyi buram buram sayfalarına işleyen yazar kardeşime olan ilgimde artmıştı. Sade ve duru ifadesi, Öz Türkçe diliyle sürükleyici anlatımıyla beni alıp götürdü uzaklara…Eseri okudukça zaman zaman hüzünlendim, zaman zaman sevindim bazen de merak içinde okumaya devam ettim.
Gelecek için büyük bir umut vadeden yazar kardeşimi canı gönülden kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. “Beni Sensiz Bırakma” yı elimden bırakmadan okudum, eseri başka dostlarımın okuması ümidiyle kütüphanemin en güzel köşesine kaldırdım.

Kalemin daim olsun değerli kardeşim Rüya Tokgöz hanımefendi, başarılarını kutluyor Yozgat’tan gönül dolusu selamlarımı ve başarı dileklerimi yolluyorum..İnşallah eserin çok satan kitaplar arasında yerini alır…