- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ben Türküm Dilim Kutsaldır

Allah’ın günümüze  kadar indirmiş olduğu kitapları hepsi kutsaldır,  Allah‘in doksan dokuz adı vardır hapsi birbirinden kutsal, Allah  Yücedir, Kutsaldır, Uludur, büyüktür.Allah yaratmış olduğu kitaplar Kur’an Kerim, İncil İsa, Tevrat, Suhif Musa, Zebur Davut, Allah Kur’an Kerim’de Ben sizi dilinizle, renklerinizle yarattım, Ben sizleri, milletler ve uyruklar diye yarattım tanışmak için.
Burada Ulu Tanrım başka milletleri yarattığı gibi Türk milletini de yarattı adlarını belli ederek önem vermiştir.
Allah’in kutsal görevlerinden birçok milletler yaratarak kutsallığını belli etmiştir çünkü Allah’ın her yarattığı bizler için kutsaldır, önemlidir.
Başka milletler gibi Türk milletimizin yiğitliğini, İslam dinine olan bağlantısını sevgisini yansıtarak, İslam bayrağını daha fazla yücetmede Türk milletin seçmiştir.
Bu konu Hadis Kutsi da değer önem vermektedir, Sultan Mehmet Fatih İstanbul’u fatih ederkn Peygamberimize Hadiste bildirmiştir,
Yüce Allah’ımız tarafından Peygamberimizin gönlüne indirilmiştir.
Ayrıca Hazret Ömer döneminde savaş sırasına Halife Ömer Peygamber efendimize söylemiz, bir millet gördüm çok yiğit, kahraman, savaşı sevinç, neşe biliyorlar, korku bilmeyerek savaşıyorlar.
Peygamber Efendimiz Hazret Ömer’e o gördüğün yiğit, kahramanlar İslam dinine inanlardır onlara hiçte değmeyin bırakın onları.
Böylece sevgili kardeşim işte bu millet Türk milleti dünyaya  gelen ilk millet tarihi milletten öncelere dayanarak, Sümerler, Hititler ve başka milletlerinde Türk oldukları tarihte bellidir.
Allah Türk milletini yarattı ona güç verdi, İslam Bayrağın Türkler yücelti, dalgalandırdılar Allah  kutsal Kitaplarına inanan bir millet olduğunu, hoşgörülü, alçak gönüllü, insanlık sever olduğunu kutsal İslam dinine inandığını düşmanlardan islamı dinini kurtarmak, koruyarak, Türk’ü üstün değerli, yaratarak önemli görevlerde bulundurdu, Türkleri  Allah’ın güvendiği ordusu diye göndererek andlandırmıştır.
Bu Türk milletimizin  kutsallığını göstermektedir.
Gelelim Irak Türkleri ve Dünya Türkleri tarafında Türk milletin büyük bir millet olduğunu bilmeliyiz ve Türk olduğumuzdan dolayı sevinmelşyiz, mutlu olmayız bizler büyük devletler kuran tarihi yüce şanlı bir milletiz.
Dilimiz en eski dillerden sayılmaktadır ve dünyada Türk dili 300 milyonun fazlasıyla konuşulan bir dildir.
Bunu tarih belli etmektedir.
Türkiye Türk Cumhuriyeti olarak orada okuma yazma, okullarda anne dillerinizde okunursunuz?  Bizim gibi hiçbir sorumluğunuz yoktur, kendi bayrağınız altında özgürce, bağımsızca yaşıyorsunuz.
Bizler ise günümüze kadar dünyanın her yerinde Türkler acı, dil sorunu yaşamaktadırlar.
Evet kardeşlerim  bizler ise her türlü asimilasyon, katliamlar, acı olaylar, anne dilimizle okuma yazma yasaklığı yaşayarak.
İşte görünüz bizleri yok etmek için Araplaştırma, Kürtleştirme, Farslaştırma, Ruslaştırma, Yunanlaştırma, Bulgarlaştırma gibi milletimizi ortadan kaldırmakla yüce tarihlerini, dillerini, görenek, geleneklerini yok etmeye düşmanlar çalışarak, ve çalışmaktadırlar.
Şimdi ben bir Türk olarak nereli olursam olum Ne Mutlu Türk’üm.
Caddede, Sokak, yerde Türkçe, bir gazete, kitap, dergi düşmesini görmüş olursam kaldırırım o benim için çok önemlidir, değerlidir, kutsaldır, çünkü o Türkçe yazılan annemın, babamın dilidir varlığımdır.
Ben uzun yıllar yoksun kaldığım Türkçe dilimle okumaya, yazmaya hasretle yaşadığım dönemler  bir sayfa Türkçe bulsaydım binlerce defa okurdum koklardım , öperdim.
Evet Türkçe Dilim kutsaldır yazılmış olan Kuran kerimin ayaları kutsal olarak o benim dilimce olan gazetede  yazılmaktadır.
Benim için Türkçe dilim önemlidir, büyüktür, değerlidir üstündür kutsaldır, çünkü ben bunu acısını, çilesini gençlik zamanlarımdan, çocukluğumdan çektim yaşamımdan geçerek ve özlemi, acı baskıyı çekmekteyim kardeşim.
Türk dilimizden dolayı hapishaneye düştük, insanlarımız idam oldu, bende 17 yıl bu davadan Türk aşkından, sevgisinden hapis yattım, ben yerde Türkçe bir yazı, gazete, dergi kitap görürsem üzülürüm kaldırım öperim çünkü Atatürk bu dili korudu, başardı yüceltir, bu gün benim dil bayramıdır kutlamalıyım, Türk dilime sahip  çıkmalıyım uğrunda şehit olmayım dilim kutsaldır, tektir güzeldir, şirindir.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene, Ne Mutlu Türk uğrunda şehit olana