- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ben de” Hayır “Diyorum!

Ben de” hayır “diyorum

 Bağırıyor karanlığa adamın biri :”Fındığa zam verdi mi ?” -“Hayır “diye hemen sürü psikolojisiyle cevabı yapıştırıyor , kalabalıklar! -O halde “hayır” diyeceksiniz , bu Anayasa oylamasında hemii ? -“Evettttt” diye bağırıyorlar.

Madem, düz konuşunca anlaşılmıyor, “evet” le ne kasdedildiği ki ,zaten bu kavram kargaşasında anlaşılacağa da [1]benzemiyor.Tersten giriyorum,bakalım deneyim başarabilecek miyim?Yüksek haklar standardında yaşamak neymiş?

-Çocuklara, yaşlılara, özürlülere, şehit ailelerine, dul ve yetimlere “POZİTİF AYRIMCILIK” yapılacak. Bunun fındığa zamla ne alakası var şimdi? Hayırcılar bu soruya ”hayır” alakası yok cevabı vermeliler.

-Fişlenme tarihe karışacak(“Hükümet fişliyor “diyenler , hayır derlerse , “fişleme devam etsin “demiş ,olmuyorlar mı?) Kişisel mahremiyetin korunması anayasal teminat altına alınacak ,pis AVRUPA ‘da ki gibi.

Peki, bunun mercimek yemeğine ne kadar salça koymanızla ne alakası var?Hayırcılar buna da “hayır” cevabı versinler mümkünse.

-Seyahat hürriyeti kapsamındaki yurt dışına çıkma hürriyeti ,vatandaş lehine POZİTİF olarak düzenlenecek.

Peki ,bunun Recep Bey aşağı ,Recep Bey yukarı demekle , Anayasa oylaması günü için fasulye yemeği tarifi gerekli mi?”hayır “desin ,buna da hayırcılar.

- Çocuk haklarına ilişkin daha geniş ve kapsayıcı koruyucu tedbirlerle çocuklarımız devlet güvencesi altına alınacakmış ,bu Anayasa’yla . “Ne gerek var , saldım çayıra Mevla’m kayıra mı diyecek hayırcılar ?” diye sorsam hemen hayırrrr diyecekler , muhtemelen.

E e, kardeşim öyle madem,ne diye şehit cenazelerindeki duygusallığa kapılır da senelerce bu yutturmacaya kanarsınız ?

Heron’ların çektiği video görüntülerini görmediniz mi ?Her gün saatlerce girdiğiniz İnternet’te yayında.Hani 100 kadar terörist ,Mehmetçiği vurmak için tek sıra halinde sınırı geçiyordu,üzerlerinden de bir helikopter sağ salim ulaşsın vatan topraklarına da ,bolca şehit verelim diye , ateş etmediği görüntüler var ya hani!Buna bari “hayır” demeyin Suriye sınırındaki kilometrelerce mayınlar aşkına yahu!

-Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olma YASAĞI KALDIRILACAK desem,acaba sosyal demokrat ve sosyal devleti savunan işçiler,komünistler ve halkçılar bu sözümü anlarlar mı acaba?

[2]

“Yok canım hükümet grevde işçiye fazla para vermedi,babasının parasını mı!veriyor versin. Allah rızası için diyen parti liderini , körü körüne dinleyip bu maddeye hayır mı ?diyeceksiniz desem hayırcılara “hayır” diye bağıracaklar ,diye düşünüyorum.Yahu ben sizin dediğinizi anlamıyorum.Sesim geliyor mu ?

-Memurlara,emeklilere ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme yapma hakkı tanınacak,memurlar ve diğer kamu görevlilerine verilen ve kınama cezaları yargı denetimine açılacak ,grev hakkı kapsamı genişletilecekmiş.

Bu maddeyi oylayacaksınız “evet “deyin desem beni dinleyen yok.

Liderleri bağırıyor karanlığa:”Çiftçi kardeşim,Recep Bey mazotu indirdi mi?Ben mazot üreteceğim,Erciyes’ten fışkırtacağım (bu benim yalanım tabi), bu hükümete evet mi diyecek siniz ?“diye sorduğun da ,”hayırr “diye cevap veriyor ,kalabalıklar.Ne alakası var şimdi ,memurun hakkıyla çiftçinin mazotunun.

-“Kamu denetçiliği kurumu oluşturulacak” diyen bir anayasa maddesi oylaması için bakın lider meydanlarda “hayır “a nasıl çağırıyor?

“Bu hükümet yolsuzluklar yapıyor.Ben burunlarından fitil fitil getireceğim “diyor.

Ben ise diyorum ki:”Bu Anayasa’yı işte bu yolsuzluklar ortadan kalksın diye oylayacaksınız ,evet der misiniz” diyorum. “Siz hayır mı diyeceksiniz ?”diyorum ;evet diyorlar. “Ya siz ne diyorsunuz ,hani hayırcıydınız” diye soruyorum?

-Hakim ve savcıların denetimi sağlanacak;sağlanmasın mı ? diye sormaya gerek yok.

Liderimiz miting meydanlarında bakalım hangi yemek tarifi yapıyorlar.”Soyumuz Ecevit’e ,İnönü’ye dayanıyor.

Ecevit modern arabaya binmiyormuş ki,(kötü bir Renault’ta biniyordu) halkımdan binen yoksa , bende iyi arabaya binmeyim bari diye.Peki benim liderim en güzeline binse de ,ben de ona heveslenip örnek alsam ve devletimden daha iyi bir yaşam tarzı istesem.Yavaşlatmasa da beni,Liderim bana hız verse.”Hayır “demez siniz değil mi?

-Meclis başkanı ve kuvvet komutanları görevleriyle ilgili işledikleri suçlardan ötürü yüce divanda yargılanabilecek,diyormuş yeni anayasa.

”Yok canım daha neler,olur mu öyle şey “diyenler var mıdır sizce?Hayır diyenler dokunulmazlıklar kalksın demiyor muydu? İşte size bir başlangıç.Gelin “evet” deyin diyorum.Lider bağırıyor meydanda:”Bunlar var ya bunlar dokunulmazlıkları kaldırmazlar,kaldırsınlar destek vereceğiz.Böyle bir Anayasaya hayır demeyeceğiz , eyy şehir halkııı.

[3]

” Kafayı yiyeceğim yahu,kulaklarıma inanamıyorum artık.

-Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu demokratik, çoğulcu ve çağdaş bir yapıya kavuşacakmış ,diyor mu bu Anayasa ? diyor.

Peki soralım meydanı boş bulup biz de:”Ey kavmim ,buradaki maddede nereye takılıyor sunuz ,demokrasi vurgunsa mı,çoğulculuğa mı,çağdaş yapıya mı?

Bunlara hayır demesiniz değil mi arkadaşlar? Diye sorsam,hayırrr diye bağırıyorlar yahu.

Benim kafam beynim dolanıyor.

Ben en iyisi size gelecek yazımda bu hükümet bir düşerse iktidardan acı reçete çorbası tarifi yapayım.

Bakmışsınız  Tayyip Erdoğan da benim sözümü dinler de  ”kızıyorum sizin bu anlamsız çekişmelerinize, işte eski hamamlarınız, işte eski taslarınız “deyip bırakıp gitmez mi ?

Heyhat o zaman “hayırrr! “diye bağıracaksınız arkasından. Ben de “hayır” diyorum.

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Ben de” Hayır “Diyorum!"

#1 Comment By Çapar Kanat On 22 Ağustos 2010 @ 12:17

Yazınızı okudum.
Tşk ederim
Çapar Kanat
Çiftçi-Çiğ Süt Üreticisi

#2 Comment By ilhami On 23 Ağustos 2010 @ 10:52

tahlil tersinden görülsede devamı olumlu iddiaları referandumu gölgelemek amacı olanlara bir anlatım karşılaştırmalı

referandumu özel ilgi çeken ufak tefek işlere kurban etmenin kolay aldatma yöntemi olduğunu sanıyorum

Anayasa bir toplu sözleşme herkes için geçerli oylanır geçerse aynı şekilde Hayırcılarda faydalanacak burada menfaat guruplarının manevrasi ve özlemleri yenilik istememeleri yazı güzel ve gerekliydi kutlarım selamlarımla

#3 Comment By Aysun gül On 24 Ağustos 2010 @ 00:31

Yineliyorum Turan Bey ,halkımız ne kadar bilinçli gidiyor sandık başına ..SÜRÜ anatomisinden nezaman hür ve bende düşünürüm
bende okurum ve de bende biliyorum
ve öyle evet yada hayır diyorum diyebilmeli artık.
soruyorum size halkın kaçta kaçı oturup mecliste yapılan görüşmeleri izledi..yüzde vermeye korkuyorum..çünkü osaatte kadın programları varrr.akşam kaç kişi izler osaatte dizi varr.
gazete okuyan kaç kişi ama hergünde gazete okunmaz ki:)

benim sorunum bilinçli ve bilinçlendirilmiş bir toplum.bakın doğu sandık başına gitmeyecek bilinçli bir şekilde hemde neden.
oradaki politikacılar yanlış yada doğru üzerlerine düşeni yapıyorlar.
yaa batı ezbere konuşuyor..birileri mecliste uyuyor birileri referandum kavgalarını körüklüyor.
kimsenin kimseye yüklendiği yok.
eleştiri yapmaktansa sandığa gidelim ister hayır ister evet ne diyeceksek diyelim..
selam ve dua ile

#4 Comment By Turan Yoldaş On 24 Ağustos 2010 @ 12:49

Ben de yineliyorum Aysun Hanım,

Bu millet artık ,"şehit cenazesi"(ki onlara rahmet diler ben de Rabbimden şehitlik mertebesi isterim) ,vatan satılıyor -elden gidiyor,Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur,vatan hainliği,Fadime Şahin-Ali Kalkancı dinsel-tensel vaginal monologlarını kandırmaca ve yutturmaca, inandırmacalarına "dur hemşerim noluyoruz,benim bu boyalı -ucuz gazete kandırmacalarına karnım tok "diyen bir nesil yetiştirsin ,ben dahi bu Anayasa oylamasına "hayır" diyecem.

Artık ,bu Anayasa oylamasından sonra ,milleti önce birbirine düşürüp ,sonra G3 tabancasıyla yere devirip,sonra da girilmeyesi hapishanelerde bu vatanın garip ve sefil evlatlarını bir güzel eşşek sudan gelinceye kadar dövme tarihe karışacak ve bu çocuklar artık ,Samuel Becket'in GODO'sunu beklediği gibi dağların ardından şehit cenazesi beklemeyecek.

Sonra ben de sizlerle yeni ve Avrupa standartlarında Aanayasa oylamarına güle oynaya" evet" demeye gideceğiz inşaallah.
vesselam.