- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Bayrağına Sahip Çık!!

Her devletin bir bayrağı vardır. O bayrak, o devleti meydana getiren ulusunda manevi simgesidir. Her millet bayrağına önem verir, onu yükseklerde dalgalandırır. Savaşlarda bayrak gene en önlerde askerlere moral ve cesaret için önemli bir simgedir.

Şurası bir gerçek ki dünyada en anlamlı, en güzel bayrakların önde gelenine sahibiz. Rengini şehitlerin kanından, ayla yıldızı, yakın duruşunu, tarihi bir büyük savaştaki, şehitlerin kanına gökten yansımasından alan kutsal bir bayrağımız var.

Bayrak sevgisi biz Türklerde diğer uluslardan daha derinliğine bir anlam taşır. Çünkü şanlı tarihimizi hatırlatır. Ancak daha yakın tarihimizde de ayrıca önem taşır. Vatan ve cumhuriyet sevgisini, kurtuluş savaşımızla, emperyalistler ve maşalarınca devletin ve milletin yok edilmesi hayata geçirilmeye çalışılırken, kuva-yı milliye direnişiyle oyunları bozup, tam bağımsız ve egemen yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni, Mustafa  Kemal ATATÜRK önderliğinde kurduğumuzu, Türk Ulusu’nun esaret zincirlerini parçalayıp, özgür yaşama hakkını kazandığını anımsatır.

Hava bulanık, sislimi sisli .. Yoğun bir haber trafiği, yok açılım, yok “çiçek” .. At izi it izine karışmış, akla kara karışmış .. Anlayan anlıyor da, geniş halk yığınlarının durumu böyle .. Oh o zaman tepkisiz kalırlar .. Zaten herkes eve aş, ekmek, iş derdinde .. Dikensiz gül bahçesi ..

Önce Azerbaycan bayraklarını topladılar, arasında KKTC bayrakları da var. Pek de şaşırmadık doğrusu,  maç var ya şu maç işte ..

Güneydoğuda renkli malum gösterileri, çadır mahkemelerini görüp, zoruna gidenler yürümüş, çoğu şehit ailesi de zaten ..

-- Çıkmışlar önlerine, bayrakları ver..

-- Vermem ..

Türk Bayrağıyla gelenlerle, anarşistçilik oynayacaklar aklı sıra ..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gelmiş, milletin bayramı, tabi katılacak, sevinmek gerek .. 

--Yok kortej olamazsın, yürüyemezsin ..

Size, o Türk bayrağını verenin de,  vatanını, cumhuriyetini, bayrağını savunan, seven,   kim varsa toplanıp da, yürümeyeninde...

Var mı ötesi ..