- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Başlık:Çuku Davasını Bırak İmam Davasıdır Tek Hakikat

Hakikat davasına sahip çıkma günüdür. ANLAYIŞ'''SİZ'' Van cumhuriyet caddesinde garip bir şekilde sanki turizm tanıtımı yapılır gibi vc işareti bırakılması bunu yapan insanların zihniyet olarak ne kadar ilkel ve geri kaldıklarını göstermenin en basit bir ölçütüdür 23 ekim,9 kasım 2011 depremlerini yaşayan güzide

Van şehri depremden sonra yavaş yavaş yaralarını sarmaya çalışırken birde büyük şehir olması biz Vanlıların daha da iyiye gideceği noktasında ümit ediyor iken Van'ın cumhuriyet caddesi ve Van'ın en işlek caddesine wc işareti bırakılması Van'ın belediyecilik ve insani değer olarak ne kadar geri bir perspektitften olaya baktıkları gerçeği bizi derinden üzdü.

İşte BDP'nin belediyecilik anlayışsızlığı ve işte kentin tanıtımına kattığı katma değerde gelinen en son nokta. Hizmette sınır yoktur, sözünü ne kadar da iyi anlamışlar. Ama kusura bakmayalım,bence hata ve kabahat Van gibi kadim bir kente bunu eden eski HDP belediyesi değil,biziz. Neden mi! Çünkü adamlar oy istedikleri zaman daha işin en başından insanlara bakın bizim bir davamız var ve biz bu davayı bir nihayete kavuşturmayana kadar da kimse bizden bir şey beklemesin diyorlardı.

Yani bunu duyup,bilip ve hatta insanın gözlerinin içine baka baka biz sizi ilkel yaşamaya davet ediyoruz deniliyor ve biz de buna çaresizliği şiar edinmiş yada bu konuda iyi bir güdü eğitiminden geçmişçesine bunu kabul ediyoruz. Tabi seçim döneminde sanki diğer hizmet üreten ve hizmette gerçekten insanca yaşamayı vaat edip bunu yapan partiyi de adeta düşman olarak görüp ve bu düşman cephesine karşı oy verdiğimiz partinin yaptığı her türlü kara propaganda yetmezmiş gibi buna birde bizler katılıyoruz.

Sonra seçim bitiyor ve biz yağmur,kar,çamur,fırtına,tipi derken dört mevsimin her türlü doğa olayına karşı sadece işimiz Allah'a kalmış bir vaziyette el açıp dua ediyoruz ki,bu oluşan durum yada haller biran önce bitsin diye.

Ve bunu bize birkaç yıl boyunca dayattıkları zaman zaten aradan geçen yıllara nispeten bizde artık bu çaresizliği bir yerden sonra kabulleniyoruz. En nihayetinde hepimizin ülkenin bazı illerinde işleri güçleri oluyor ve bu işlerimizi görmek için bulunduğumuz ilimizden başka illere yolculuk ediyoruz. Birde varıyoruz ki, karşımızda ne görelim! Daha önceki senelerde Van'ın kendilerine kıyas edildiğinde adeta Paris denileceği o yerler gitmiş, onların yerine insanın kendini Alis harikalar diyarında hissettirecek bambaşka yerler gelmiş.

Peki o memleketteki insanlar özelde medenice yaşamak istemeye karşılık hizmet üreten belediyeler konusunda neden bu kadar ince ve hassas düşünüyor da biz neden ilkel yaşamak için deyim yerinde ise,tüm medeniyet hafızamız silinmiş de sanki biz en eski ilkel devirlerde yaşayıp,medeniyet adına hiçbir şey görmemişiz de ondan dolayı bize birilerinin davası adına bu gayri insanca yaşamak dayatılıyor. Kusura bakmayalım ama başka memleketlerde insanlar milletvekili seçimlerinde hangi partiye oy verirlerse versinler bunu çok dert etmezler.

Ama iş belediye seçimlerine gelince daha iyiyi ve güzeli yaşamak adına iktidar partisine yada kendilerine en iyi hizmeti sunacak olana oy verirler. Oysa bize en başından hizmet değil,işlerinin başka olduğunu dedikleri halde biz akıl tutulmasına maruz bırakılmış akıl fukaraları nasıl oluyor da buna izin verip,birilerinin ülkeyi bölmek,kaos yaratmak adına olan çalışmalarını dava olarak kabul edip,oy vererek hem ilkel yaşamaya maruz kalıyoruz hem de bu dava denilen düşmanlığın da bir tarafı olabiliyoruz.! Gerçekten akıl erdirmek oldukça zor. Meğer asıl deprem insanların zihniyetinde oluşan enkazmış. Bugün hangi esnaf yada dükkan işleten insan önce lavabo ve wc ye öncelik veriyor iken birde sanki maharetmiş gibi şehrin göbeğine wc işareti konmasına anlam vermek biraz güç bir durum.

Yoldan geçen insanların bu duruma tepki verdikleri hem davranışlarından hem de garip bir şekilde bakmalarından gün gibi aşikardır. Medenileşme noktasında çağ atlatan insanoğlu bu işaret ile deyim yerinde ise tekrar en başa döner gibi oldu. Tıpkı Avrupa'nın tüy dikme dönemindeki ilkel ve gayri insani bir tutum içine girdi. Bu olay bizlere halk arasında klişeleşen millet gidiyor aya biz kalıyoruz yaya sözünün hayatta gerçekleşen yüzünü gösterdi.

Şimdi kısa bir süredir ilimizde belediyelerin kayyuma geçmesi ile su,yol temizliği,çevre temizliği ve diğer belediyeyi ilgilendiren tüm hizmetlerde nerede ise çağ atlamışız gibi gece-gündüz demeden biz halkı rahat edelim diye işi başında olan belediye başkan vekillerimiz var. Halk huzurlu ve rahat değilse rahatı kendilerine zulüm adleden anlayış nere,bizi çağ dışı ve ilkel yaşmaya mahkum eden anlayışsızlık nere? Bakın geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi kullanması ve teneffüs vakitlerini daha rahat geçirmesi adına, okulların bahar geldi diye bahçelerinin bir bir yıkanıp temizlenmesi bir yeniliktir.

Ayrıca yarı yıl tatil arasında öğrenciler bir dönemin stresini üzerinden atsın ve diğer döneme daha iyi bir şekilde deşarj olmuş bir vaziyette başlasınlar diye onlara oyunlar,sinemalar ve çeşitli etkinlikler tertip edip bunu tüm bir ilçenin öğrencileri,veli ve eğitimcilerinin hizmetine sunup bunu tahsis etmek ise gerçekten bir yenilikten de ziyade alışılmışın dışında bir devrimdir. Onun için diyorum ki ey akıl tutulmasına maruz kalmış Van ve Van gibi olan diğer doğu illerimiz ne olursunuz kendinize yakışan insanca yaşamayı vaat eden bu hizmet ve insanlık anlayışına destek verin ki, daha rahat,mutlu ve huzurlu yaşayabilelim.

Artık birileri bizim üzerimizden bu memleketin huzuruna kara bir kabus ve gölge gibi çöreklenmesinler. Şunu unutmayalım verdiğimiz her bir oy,bize atılan bir mermi ve bizi geriye götüren bir koca senelerin kaybı demektir. Yaptıkları insani hizmetlerden ve insana insanca yaşamayı yeniden şiar edinerek getiren, Van'a ve Vanlıya en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak için gecesini gündüzüne katarak,kalite,hizmet ve değer üreten İpekyolu, Tuşba ve Edremit belediyelerimizin sayın başkan vekillerine teşekkürü bir borç bilirim.

Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Wc ile kadim bir ilin adının batmasına sebep olan anlayış ile ilimizi ve ilçelerimizi projeler ve bilim ile ilim fikirleri ile yarıştıran,buna her türlü destek ve katkıyı sunan anlayış hiçbir olur mu? Bakar kör olmaktan vazgeçelim ve şuan ilimize sunulmuş olan cazibe merkezi olma yolundaki hedefine biran önce ulaşması ve kavuşması adına bizde üzerimize düşeni layıkı ile yerine getirip bu siyasi parti seçimi olmayan ve aslında memleketin kader seçimi ve ümmetin varlık ile yokluk seçimine bizde evet diyerek en iyi katkıyı sunalım.

Ayrıca onca boşa ve hayırsızlığa giden oylarımıza karşı bir defa da hayırlı bir işe yatırım yapmak ve daha iyi bir geleceğe yatırım yapmak için bizde EVET diyelim. Aslında daha çok şey var size anlatmak istediğim ancak yayın editörü yazımı bekliyor olduğu için bugünlük bu kadarla sınırlı tutuyorum. Ancak daha neler dediğimi anlamak ve dinlemek isteyen beni youtube video kanalımdan takip edebilir.

Bu Van hepimizin,bu ülke hepimizin ve bu Vatan hepimizin bugün sahip çıkmazsak emin olun bundan başka sahip çıkmak için bir günümüz olmayacak ve buna ne Haçlılar izin verir nede onların içimizdeki yeniçerileri! Oyun büyük. Bu büyük oyunda asıl davanın o hayırsız dava taraflarına göstermek için işte alın size bize ve hepimize İslam davası,İman davası,Kur'an davası ve zannediyorum ve eminim ki,bu değerler söz konusu olunca hepiniz benden çok daha hassassınızdır ve bu kutsallarımız üzerine kurulu olan davaya sarılıp, en iyi şekilde sahip çıkıp ve davayı hedefine ulaştıracağız hep beraber. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum kadim ilimin kadim ve kadirşinas insanları ve hemşehrilerim.