- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Bal-tam Türklük Bilgisinin İki Sayısı

Kısa adı BAL-tam OLAN, Balkan Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nin yayınladığı seri halinde araştırmacıların bilgisine, hizmetine sunulan iki sayı var masamda.Değerli dostum, Prof. Dr. Hayrettin İvgin tarafından bana ulaştırılan 16 ve 17. sayıları Prizren çıkışlı, çıkışlı, Mart ve Eylül 2012 tarihlerinin taşıyıcıları.

Her iki sayı 448’er sayfadan oluşuyor.

Bir dergi anlayışında hazırlanıp yayınlandıkları düşünülür ve kabul edilirse, 16 ve 17. sayılar olarak da değerlendirebiliriz.

Yayınlanan: Balkan Türkoloji Araştırmaları Merkezi adına: Prof. Dr. Tacida Zubçeviç Hafız.

Sorumlu Yazar: Prof. Dr. Nimetullah Hafız.

Düzelti: Mr. Ferhat Aşık ferki. Danışma ve hakem kurulları var çok sayıda bilim insanından oluşan.

BAL-TAM’ın iki yazışma adresi var. Ankara ve Prizren olarak.

Ankara yazışma adresi: Reşit Galip Cad. No: 21-3 GOP-Ankara.

Uluslar arası hakemi bir dergi olarak okurlarına ulaşan, ulaştırılan BAL-TAM Türklük Bilgisi, önemli ve aranılır bir yayın olarak görülüyor.

Her iki sayıdan, yani 16 ve 17. sayılardan aldığımız imza sahiplerinden bazılarının sıralanışı şöyle:

Nurullah Hafız, Hayrettin İvgin, Mehmet Hazar, Canan İleri, Nail Tan, Bilal Yıldırım, Vecihe Hatiboğlu, Sezen Kılıç, Roza Kurban, Sakine Eruz, Tülay Çako, Taner Güçlütürk, Abdullah Demirci, Ali Şamil Hüseyinoğlu vd.

Bu isimler, bu imzalar arasından seçtiğimiz iki imzanın görüşlerinden:

Ali Saracoğlu ve Cahit Öztelli’nin Haşim Nezihi Okay’dan alarak yayımladıkları Erçişli Emrah şiirinin, ikinci dörtlük üçüncü mısrası, başlangıç mısrasının tekrarı. (Nail Tan, Sayı: 17, Sayfa: 296)

Azerbaycan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk devlet Türkiye’dir. Bu tanınmadan sonra 20 yılı aşkın bir süredir karşılıklı olarak ilişkilerin geliştiğini ve pek çok alanda olduğu gibi, iktisadi alanda da imzalanmış protokoller ve anlaşmaların olduğunu bilmekteyiz (Hayrettin İvgin, Sayı: 16, Sayfa: 125)

MEHMET NURİ PARMAKSIZ’DAN GÜNÜN SÖZLERİ:

1- Bilgi varlığın özü; fikir aklın gözüdür,

2- Mizah ve nükte zekânın bize hediyesidir,

 3- Tahammül sabrın kardeşi; beklemek hasretin ateşidir,

4- İyi niyet sömürülse bile hep kazanandır.

GÜNÜN HABERİ:

Çorum ilimizin, Osmancık ilçesinde iki günde bir, Bilal Çevrim’in sahipliğinde 8 sayfa ile okurlarının karşısına çıkmakta olan ’Osmancık’ Gazetesi 260. sayısıyla 5.yayın yılına merhaba dedi.