- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Bakan Yada Başbakan..!

Saygıdeğer okurlar, Devlet adına aziz millete hizmet emek için siyasi partilerden aday olarak partilerin başkan ve yöneticiliğine, belediye başkanlığına, belediye meclis üyeliğine, il genel meclis üyeliğine ve milletvekilliğine seçilerek üzerlerine düşeni yaptıklarını bizzat, yada medya aracılığı ile insanları bıktırana kadar anlatmalarına rağmen, Ünye’nin Allah vergisi altın gerdanlığı olarak anılan ve bilinen sahilini (denizi) dört bir yandan yılar yılı ve halen şakır şakır akarak kirleten kanalizasyon atıklarını görmeyenleri anlamak mümkün değil doğrusu..!
Memleketimiz ve milletimizin toplu çıkarı adına kaleme aldığımız yazımızın büyük bir çoğunluğunda herkes, özelliklede seçilmişler, öncelikle ve özellikle yaşamını birlikte sürdürdüğü memleketinden ve insanlarından sorumludur diye söylüyoruz ve yazıyoruz. Duyması ve görmesi gerekenler, duydukları ve gördükleri halde duymazdan ya da görmezden geliyorlar. Belki bu kez duyarlar ve görürlerde gerekeni yaparlar ve bizleri mahcup ederler diye bir kez daha söyleyelim ve yazalım istedik.
Biz Ünye’de doğmuş ve halen Ünye de ikamet eden Ünyeliler olarak, Ünye’de yaşıyoruz. Demek ki bizi öncelikle ve ivedilikle Ünye ve Ünye de yaşayan insanlar ilgilendirir. Öyleyse devletimiz adına Ünye’ye, Ünyelilere ve Ünye de yaşayan insanlara hizmet etmek için aday oldukları siyasi partilerde, partilerin üyeleri tarafından seçilerek başkan ve yönetici olanlar ile belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi ve milletvekili seçilerek şunu yaptık,bunu yaptık diye övünen zatı muhteremlerin yılar yılı ve halen denize akan kanalizasyonun perişan ettiği ve halen perişan etmeye devam ettiği Ünye’nin altın gerdanlığı diye övündüğümüz ve övündükleri sahilin yürekler acısı halini, pencereleri ve gözleri kapalı olduğu için mi görmezler..!
Samimi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz adına aziz milletimize hizmet etmek için üyesi bulundukları siyasi partilerden seçilerek göreve gelmiş ve halen görevlerini sürdüren seçilmişlerimize yaşamlarını birlikte sürdürdükleri Ünyeli ve Ünye de yaşayan hemşerilerimiz adına bir kez daha soruyoruz.
Ünye’nin Allah vergisi doğal ve tabii güzelliğine sahip sahiline ve denizine, yıllar yılı ve halen akarak oluşturmaya devam ettiği çirkin görüntüsü yanında, sahil bandında yürüyen yerli ve yabancı bütün konukların burun direğini sızlatan pis kokusu nedeniyle şehrin muhteşem güzelliğine gölge düşüren kanalizasyon atığının denizimizde yarattığı berbat mı berbat pisliğini Yüce Parlamentoda her dönem bakan düzeyinde temsil eden, iktidar partisinin seçilmişleri başta olmak üzere muhalefet partisinin seçilmiş başkan ve yöneticileri görmeyecek de, kim görecek!.
Sonra biz 12 Eylül 1980 yılından buyana ve halen ülkenin mega şehirlerinin arayıp ta bulamadığı tarihi nitelikteki siyasi fırsatı yakalayarak Yüce Parlamentoda her dönem bakan düzeyinde temsil edilen Karadeniz bölgesinin 26 Km’lik sahiline sahip en mükemmel şehri Ünye ve Ünye’de yaşayanlar olarak, yıllar yılı ve halen denize akan ve hayatı insanlara zehir eden kanalizasyon atıkları ve çöplerden kurtulmamız için parlamentoda alışageldiğimiz bakan düzeyinde değil de, acaba bundan böyle başbakan düzeyinde mi temsil edilmemiz gerekmektedir diye kendimizi avutuyoruz. Aslında memleketteki asıl ve önemli olumsuzlukları görmek ve gereğini yapmak ve derhal yaptırmak için, illa bakan ya da başbakan düzeyinde temsil edilmemize gerek yok diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Bakan Yada Başbakan..!