- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Bahçeli’nin Türkiye’ye ne Faydası Oldu?

Yazmaya değer mi bilmiyorum ama Devlet Bahçeli’yi yazmak zorunda kaldım.

Devlet Bahçeli ülkemiz siyasetinde, 40 yıldır var. Son yirmi yılında, milletvekili ve MHP’nin başkanlığını, Mecliste sürdürüyor.

Kırk yıldır ülkenin tepesinde durup, gözle görünür, elle tutulur bir iş yaptığını bilen varsa beri gelsin.

Bir fabrika mı kurdu? Bir hastahane mi yaptırdı?

Türkiye’nin bir derdine mi deva oldu?

Vefatından sonra, Devlet Bahçeli de, şu işi yaptı, Allah razı olsun diyeceğimiz bir eser mi bıraktı?

Ülkemiz dara düştüğü zamanlarda, dış temaslar yapıp, ülke çıkarları için ilişki ziyaretleri mi yaptı?

Mesela, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” mücadelesine önderlik mi etti? (Hani Türkçüyüz diyor ya…)

Şimdi Avrasya gündeme geldi diye, onu engellemek için Ne AB ne Şangay, Türk birliği kuralım diyor. Sanki Türk birliği amacının bir karşılığı varmış, örgütlenmesi için bir noktalara kadar gelmiş de, Türk Birliğine Şangay yerine Türk Birliğine girecekmişiz gibi…

Hayatı hep böyle ayağı yere basmaz önerileri öne sürmek ve onlarla oyalanmakla geçti. Kaldı ki Şangay’ın içinde Türkler daha fazla…

Zaten 2005 Yılında, merhum Denktaş ve Demirel’in himayesinde yaptığımız Avrasya toplantısını da, topa tutmuş ve Avrasya değil, Av-Rusya demişti. Onun kafasında, daima Amerika ve İngiltere vardır. Bu sebepten, Feto’ya karşı mücadeleyi savsaklatmak için Başkanlık meselesini,  durup dururken yeniden gündeme getirdi.

Baktı ki partisini artık elinde tutamıyor. MHP’liler birer ikişer AKP’ye girmeye başlayıp, bir kısmı da yeni parti kurmaya kalkınca, Erdoğan’a, “aman beni kurtar” diye yalvarmaya başladı. Yani ben lider değilim, liderlere biat eden birisiyim, dedi.

ABD ve Fethullah’ın birlikte organize ettiği Balyoz ve Ergenekon tutuklamaları sürecine destek vermiş, Balyoz ve Ergenekon darbedir demişti. Yani Türk ordusunun imhasına dolaylı destek vermişti.

Bir anlamda, hiçbir hizmet ve eser bırakmayan Bahçeli, Türk Ordusunu Amerika ve işbirlikçilerinin kurduğu tuzağa düşmüş olmasından memnuniyet duymuştu.

Aslında Bahçeli lider olmayıp, tesadüflerin liderliğe taşıdığı birisidir. Erdoğan’a biat etmek mecburiyetindedir.

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com [1]