content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Tem

Bağımsız Türkmen Şanı Araştırma Merkezi Kars, Sarıkamış Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmasında

Kars
Kars Merkez Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı (GAMP) sergi salonunda açılan sergide 93′üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün kendi arşivinden derlenen resimler ile Kars ve çevre illerde çekilmiş fotoğraflar sergilendi.
Resim sergisinin açılışı Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya tarafından yapıldı.
Açılışın ardından sergi gezildi ve sergi hakkında protokole ve ziyaretçilere bilgiler verildi.
Bu yıl 24′üncüsü düzenlenen ‘Kalkınma ve Uluslararası İlişkiler Boyutuyla Yerel Medya konulu Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması Kars Valiliği’nin ev sahipliğinde yapılıyor.
Bugün ve 26 -29 Haziran tarihine kadar başlayan etkinliğe Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Artvin olmak üzere 8 ilden medya mensupları katılmıştır.
Etkinlik Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleşmiştir.
Yıldönümü 26 – 29 Haziran 2013 tarihleri arası medeniyetlerin buluşma noktası olan tarihi yapıları ve zengin doğası ile zengin bir kültürel mirasa sahip Kars’ta düzenlenen günümüze kadar çeşitli etkinlikler kutlanmıştır.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 26 – 29 Haziran 2013 tarihleri arasında Kars’ta düzenlenmiş olan 93. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları, 24. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması ve Anadolu Basını Özendirme Yarışması etkinliklerine 26 Haziran 2013 tarihinde Kars’ta açılışı gerçekleştirilen BYEGM Arşivinden Kars ve Çevre İlleri Fotoğraf Sergisi eşlik etti.
SAM_1309
Çağlar denetimiyle Türkiye’deki ve dünyadaki hızlı gelişime paralel olarak yeni hedeflere ve yeni hizmetlere öncülük etmeye devam eden Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 93. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları 27 Haziran saat 8.30′da Sarıkamış Atatürk Anıtına Çelenk Koyma Töreni ile devam etti. Törene Genel Müdürümüz Murat KARAKAYA ve Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan ERMİŞ ve konuk Cemiyet Başkanları katıldı.
Törenin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM’ın açılış konuşmaları ile Kars Sarıkamış Toprak Otel’de Anadolu Basınını Özendirme Yarışması ve 24. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları etkinlikleri başlamıştır.
Açılış konuşmalarının ardından Anadolu Basınını Özendirme Yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilmiştir.
24. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları “Kalkınma ve Uluslararası İlişkiler Boyutuyla Yerel Medya” teması altında 3 oturumda yapılmıştır.
İlk panel “Komşu Ülkelerle Yerel ve Bölgesel Medya İlişkileri” başlığı ile Deniz ZEYREK’in moderatörlüğünde başladı. Panelin konuşmacıları arasında , kurucusu Hadi ÖZIŞIK, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl ÖZSOY, Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel SEZER, Iğdır Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın DENİZ, Serhat TV Sahibi Alican ALİBEYOĞLU bulunuyordu.
SAM_1307
İkinci panel “Komşu Ülke Basın Yayın Organları Gözüyle Bölgesel İlişkiler” başlığı ile Mehmet KÖŞKER’in moderatörlüğünde devam etti. Konuşmacılar arasında Xalq (Halk) Gazetesi-Azerbaycan’dan İbrahim OMAROV, PIK Televizyonu-Gürcistan’dan Bakhar NEIMATOVA, ATR TV-Ukrayna’dan Osman PASHAYEV, Gürcistan Uluslararası Yabancı Yatırımcılar Der. Gen. Sekreteri Osman CHALISHKAN bulunuyordu.
Ayrıca Yerel ve Bölgesel, Uluslar arası Medyası Buluşmasına İran Tebriz, Azerbaycan Cumhuriyeti, Curciya , makedonya , Almanya, Franca, Irak Kerkük ve Türkiye’nin birçok bölgesinden Medya başkanları, gazeteçiler katılmıştır.
Irak Türkleri Kekük, Türkmeneli adına Türkmen Şanı bağımsız Araştırma Merkezi Türkiye Temsilcisi Araştırmacı yazar Sadun KÖPRÜLÜ katılarak Haber Türk Televizyonuna ve birçok tv, basın, yayın, Medya, gazetelere Irak Türklerini ilgilendiren konuları konuşarak basın buluşmasını anlatarak Tuzhurmatu, Kerkük’te olan patlama, kaçırma, suikast, acı durumları anlatmıştır.
Öte yandan Yazar, gazateci Sadun KÖPRÜLÜ Irak Türkleri hakkında, yapancı medyayada bilgiler vermiştir.
Sadun KÖPRÜLÜ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM’A Irak, Kerkük, Türkmeneli Türklerinin acı, baskılı, yıldırma, asimilasyon politikasını anlatarak sayın bakan her zaman Irak Türkllerinin yanında olduklarını vurgulamıştır.
24. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmaları, sertifika töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ermiştir.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank