content

02 Ara

Babaeski Söz Gazetesi

Gazetelerin sayfalarındaki inceleme ve değerlendirme yayın çalışmamı sürdürüyorum. Bugün sütun konuğum gazete, Kırklareli ilimizin Babaeski ilçesinde Salı ve Perşembe günleri haftada iki gün sevimli bir görünümle, sekiz sayfa yayınlanarak okurlarının karşısına çıkan Babaeski Söz Gazetesi.     Babaeski Söz Gazetesi 09 Nisan 1974 tarihinde kurulmuş. Bugün 39. yayın yılı içerisinde. Elimde, masamda 2 bin 431 ve 2 bin 438. sayıları ve bu sayılar arasındaki nüshaları var. Her zaman olduğu gibi, Babaeski Söz Gazetesinin Kimliğine bakarak devam etmek istiyorum:    

 

Sahibi: Mürvetin Geyik, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Ayçin Candan, Muhabir: Ercan Ülger, Sayfa Editörü: Nurşen Arslan. Gazetenin yayımında, Nevzat San dostumun da önemli katkılarının olduğunu biliyorum.

Babaeski Söz Gazetesinde değişik makale yazarlarıyla, değişik şairlerin imzalarıyla yer aldıklarını görüyorum. Yazarlar: Prof. Dr. İsa Kayacan, İsmet Aday, Nevzat San, Emre Yurdakul, vd.

 

Şimdi bu yazarların yazılarından aldığım birer-ikişer cümle sunmak istiyorum:

1-Dünya gençleri 1991 yılı sonundan itibaren yapılanmaya başlayarak “Dünya Türk Gençleri Birliği”nin kurulmasını karar vermişlerdir. Dünya Türk Gençleri Birliği o günden günümüze kadar pek çok kurultay, konferans ve benzeri organizasyonların altına imza atarak, sesini duyurma yönünde oldukça önemli mesafe almıştır (İsa Kayacan),

2-İletişim ağlarının sürekli gelişmesi sayesinde sınırların her anlamda kalktığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu değişimin kendini en çok hissettirdiği alan iş dünyasıdır (Emre Yurdakul)

3-Okul çağındaki yavrunuz her gün bir yığın dersle baş etmek zorunda. Ona bu zorlu dönemde ihtiyacı olan desteği vermenin ilk şartı ise kuşkusuz doğru beslenmesi (Ayçin Candan).

Şairler: Alaeddin İkican, Erol Alyanak, Turgay Akbulut vd. Şimdi, Babaeski Söz Gazetesi sayfalarında yeralan, siyasi olmayan, sosyal içerikli haberlerden birkaç örnek sunmak istiyorum:

-Köy Muhtarlarını bilgilendirme toplantısı /Kırklareli Valisi Yaman’ın açılışını yaptığı tesislerle Pehlivanköy’ün çehresi değişiyor/ Kadirşinaslık örneği. Kırklareli’de basın emekçilerine plaket (Nevzat San)/Makedonya’da Trakya Günleri-Kırklareli, etkinliği sona erdi/Babaeski ‘Avrupa Kenti’ olma yolunda vd.

 

GAZETECİLER CEMİYETİ GAZETESİ

Kırklareli Gazeteciler Cemiyetinin gazetesi “Gazeteciler Cemiyeti”nin 105. sayısı masamda. Sekiz normal sayfalık boyutuyla yayınlanan gazetenin İmtiyaz Sahibi: Başkan; Selim Turan. Haber Müdürü: Metin Karakuş, Yazı İşleri Müdürü: Oğuz Tiran. Reklam ve Mali Sorumlu: Mustafa Şumnulu, Genel Yayın Yönetmeni: Nadir Alp, Başyazar: Nevzat San.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Ey hayat! Ölüme şükret, seni, onun yüzünden seviyorum. (Seneca)

2. Bir sözün ardından koşmamalıyız, söz bizim ardımızdan koşmalı, bize hizmet etmeli. (Montaigne)

3. Şen adam güneşe benzer, girdiği yeri aydınlatmış olur. (Cenap Şehabettin)

4. Hafif acılar konuşabilir ama derin acılar dilsizdir. (Seneca)

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank