content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Şub

Aynı Geminin Yolcularıyız

Görülmüştür ve görülmeye devam edilmektedir ki halkın büyük bir çoğunluğunun öndere, lidere, yol göstericilere, simsara falan ihtiyacı yok. Çünkü biz ve bizim gibi düşünerek yaşayanlara göre bu cennet vatan ülkeyi ve üzerinde yaşayan insanlar kendi başına kurtarmış, kendi başına Türkiye Cumhuriyeti devletini kurmuş. Kimsenin hiçbir derdi ve tatası yok. .Hiç kimse halinden şikayetçi değil. Herkes gül gibi kavgasız ve gürültüsüz bir şekilde hayatlarından ve hallerinden gayet memnun ve mutlu. Sen bu şekilde gidişat doğru değil yanlış diye istersen kendini parçala, her nedense seni beni kimse duymuyor dinlemiyor.

Çünkü halk geçmişten günümüze kadar ve halen Kaz gelen yerden Tavuk esirgemediği gibi nerede ne zaman ne yi nasıl yapacağını da gayet iyi biliyor. Halkın bu ve benzeri şekilde yıllar yılı ve halen devam ettirdiği vurdumduymazlığına acı bir örnek vermek gerekirse, Bugün hayatta olanlar ya kendileri bizzat yaşadıkları ve gördükleri için,ya da yaşayanlardan dinleyerek öğrendikleri için dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlarından rahmetli Adnan Menderes’in bu ülke ve insanlar adına ne yaptığını ve sonuçta nasıl ebediyete göç ettirildiğini biliyor. Ve bu bilgiler ışığında kendilerini rüzgara kaptırmış öyle yada böyle bir şekilde yaşamını idame ettiriyor.

Biz ve bizim gibi ezildikleri, üzüldükleri ve büzüldükleri, acı ızdırap çektikleri düşüncesiyle çok şey bildiğini ve akıllı olduğunu zannedenlere göre memleketine ve milletine saygıda kusur etmeyen büyük bir kesim eziliyor ve üzülüyor. Bunun başka izah tarzı var mı bilen varsa söylesin bilelim. Her şey gün gibi ortada. Ülkemiz ve insanlarımız üzerine oynanan oyunlar herkes ve her kesim tarafından görülmesine rağmen bizim öyle zannettiğimiz insanlarımız gerçekte ezilmiyorlar, üzülmüyorlar ve büzülmedikleri içinde hallerinden ve hayatlarından gayet memnun ve mutlular.

Bu nedenle kendilerine göre doğru bildikleri ve doğru olarak benimsedikleri aynı yoldan sen ben ve bizim gibi düşünenler ne derlerse desinler,ne yazar ve çizerlerse yazsın ve çizsinler bunları görmeden duymadan kendi usullerine göre belirledikleri yoldan emin adımlarla giderek bu minval üzere hayatlarını gayet güzel bir şekilde sürdürüyorlar.
Kendilerini biz ve bizim gibi halkın asla üstünde değil de burun farkıyla önünde görerek güya ülkemize ve ezildikleri düşünülen insanlara bir nebze faydamız olsun inancı ve düşüncesiyle yazdıkları ve çizdikleriyle doğruyu göstermek daha açık bir ifade ile kendileri için yapılanları galeye almayanlara güya doğru yolu göstermek isteyenlerde yaptıklarıyla yapayalnız iyot gibi ortada kalarak seçilmiş ve atanmış bazı zatı muhteremlerle kanlı bıçaklı olmayı sürdürürken halkın bu durumunu gayet iyi tahlil etmiş olanları da el alemin doğrusu ben miyim. Bu ülkeyi ve insanları ben mi,biz mi kurtaracağız düşüncesiyle rüzgara göre yelken açanlarda aynı zihniyetteki halkıyla birlikte gül gibi yaşamaya devam ediyorlar.

Ama bu ülke ve toplum çıkarından öteye şahsi çıkara dayalı olumsuzluk ve olumsuz gidişat nereye kadar böyle ve bu şekilde devam eder diye de hayatla dalga geçenlere değil de vatan millet Sakarya düsturuyla yaşamlarını idame ettirenlere sormadan edemiyoruz.

Ancak gerek sorumlular, gerekse sorumsuzlar demek yerine bilerek ya da bilmeden bize başta Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun saygıdeğer silah arkadaşlarıyla destek olan aziz milletin emaneti cennet vatan Türkiye de bana dokunmayan bin yaşasın zihniyetiyle yaşayanlar ile ülkenin ve milletin derdini ve ızdırabını kendi derdi ve ızdırabı görerek yaşamlarını idame ettirenlerle birlikte maalesef aynı geminin yolcularıyız. Ülke ve insanlar olarak cennet vatanımızın içerisinde bulunduğu dert ve sıkıntı daha başka nasıl anlatılır,yada anlatılamlıdır diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Aynı Geminin Yolcularıyız

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank