content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

10 Tem

Ayna !..

Değerli okurlarım yaz kış demeden yaklaşık 15 yıldan bu yana her sabah mutlaka yürüyüş yapıyorum. İnsan daha dingin daha enerjik oluyor. 

 

Sabah yürüyüşünü yarım saat da olsa tavsiye ediyorum herekse.

Bütün köşe yazılarımı yürürken yazdığımı söyleyebilirim.

 

Sabah yolculuğum E-24 Karayolu sol şeritten Asri Mezarlığı istikametinden Akıncılaraydı. Trafik su gibi akıyordu. Ancak tüm sürücüler gözümün önündeydi. Yaklaşık yüz sürücüden 60-70 tanesinin emniyet kemeri takmadıklarına şahit oldum.

Ayrıca 20-30 kişinin hem telefonla konuşup, ‘bunun içinde resmi üniformalı polis sürücü, öğrenci servis şoförü’ de var, hem de trafikte seyrettiklerini bizzat gözlemledim.

 

Bu durumda her gün acı ve acıklı trafik kazası haberlerinde hepimizin katkısı olduğunu düşünerek bu yazıyı kaleme aldım.

Trafik konusunda böylesine umarsız, bilinçsiz, açmazlar içinde olan bir toplumun, yaşamın diğer alanlarıyla ilgili de çok farklı olduğunu düşünmüyorum.

 

Ben bu yurttaşlık ödevini sabah yürüyüşlerindeki gözlemlerimle çoğaltmaya çalışıyorum.

Günde en az nerde hangi kentte olursam oluyum 5 ya da 10 kere 155 polisi aramaktayım.

Ve anında ihbarlarımın değerlendirilip bana dönüldüğüne şahit oluyorum.

 

Demek ki polis işini hakkıyla yapıyor. Ancak bizde gereği gibi yurttaşlık ödevimizi yerine getire biliyor muyuz?.. Elbette bu soruya gönül rahatlığı içinde evet demek çok zor.  İçimizde  elbette şu y da bu nedenle 3- 5 tane çürük elma olabilir bu doğanın gereği, bizde onlara ayna olmaya çalışacağız.

 

Bu vesileyle ben başta Adana İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet AVCI’nın şahsında tüm Polis Ekibimize sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

 

İyi ki varsınız Allah yar ve yardımcınız olsun.  

“İnsan insanın aynasıdır” özdeyişinde belirtildiği gibi, kentimize, birbirimize ve ülkemize birlikte ayna olmaya devam edeceğiz…

Bu olmazsa olmaz bir insanlık ve yurttaşlık görevidir.

 

ATATÜRK KÖŞESİ

Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır...   

 

DÜŞÜN-TAŞIN

Polis ol, polisle ol, polislik olma..

 

GÖNDERMELER

-Hırsızlık, yolsuzluk, arsızlık, fortumculuk ve iki yüzlülüğü mubah sayan bir Dinin Allah’ın değil Şeytanın dini olduğunu biliyor musunuz? 

- Halk-tan uzaklaşanların Hak-tanda uzaklaşacaklarını bilmeyen, anlamayan, idrak etmeyen yöneticilerin sonlarının hüsran olduğunu anlatmaya gerek var mı?

-İnsan ve insani değerlerden uzaklaşanlara din dilinde Şeytan denildiğini bilmeyen var mı?

-Adana Şehremini Zihni ALDIRMAZ’ın  Ortak Akıl ve ortak hizmet anlayışıyla bırakın Adanayı bütün Türkiye’de adından söz ettirdiğini duymayan, bilmeyen var mı? 

-Adanademirsporumuzun ve Adanasporumuzun inşallah azim ve kararlılıkla bu sezonda mutlu sona doğru ilerleyeceğini bilmeyen var mı?  

-Adana Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinin muhteşem bir ekip çalışmasıyla hem gözlerde hem de gönüllerde taht kurduğunu biliyor musunuz?

-Kim ne derse desin Ömer Çelik adının bırakın Türkiye’yi dünya ölçeğinde bir fenomen olarak anılmasının bizim için bir artı değer olduğunu takdir etmeyen var mı?  

-Yerel seçimler yavaş yavaş yaklaşırken siyasi derin kulislerin şimdiden başladığını bilmeyen var mı?

-Kozan Şehremini Kazım Özgan’ın arı gibi çalıştığını ve bunun semeresini de fazlasıyla aldığını bilmeyen var mı? 

-“Derin Din” adındaki kitap çalışmalarımın inşallah Ramazan sonun kadar matbaa aşamasına geleceğini biliyor musunuz?

(yukselmertoglu@hotmail.com)

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank