- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Avrupa İle İlişkiyi Din Savaşına İndirgemek!

İnsanlık, refah yaratmayı, ötekini ortadan kaldırma olarak anladığı bir çağı geride bıraktı. Mezhep savaşları, Batı’da yerini, Haçlı savaşlarına terfi ettirerek, 12.ve 16. Yüz yıllarında kaldı.

Mezhep savaşları sadece İslam ülkelerinde var. Din savaşları da mezhep savaşları üzerinden yürüyor.
Çağımızda, devletlerarası din savaşları, devletlerarası çıkar savaşına dönüştü.

Yaşadığımız savaşın asıl adı; emperyalizmle ulus devletler arasındaki bağımsızlık savaşıdır.

Sanayileşme ile birlikte hayat bulan milliyetçilik, halen varlığını, güçlü bir şekilde ulus devletler içinde devam ettirmektedir.

Emperyalizmin ulus devletlere saldırısı, çok uluslu şirketler ve onların çatı kuruluşları olan emperyal devletler eliyle sürdürülür.

Almanya ve Hollanda’daki düşman Hristiyanlık değil, emperyalizmin ülkemiz üzerindeki çıkarlarıdır. Dinler arası anlaşmazlıklar bu işin yan ürünüdür.

Almanya’nın çok uluslu şirketleri sizin pazarlarınızı rahatça kullanırken, sizin Almanya, ya da Hollanda ile din savaşı yapmanızın hiçbir anlamı yoktur.

Esas olan yeraltı kaynaklar ve yeni Pazar paylaşımlarıdır.

İslam-a fobi ya da Türk İslam düşmanlığını öne çıkararak, emperyalizme karşı savaşı din savaşlarına indirgeyemezsiniz.

Solculara bir zamanlar eylemci diyenler, eylemciliği yerden yere vuranlar, şimdilerde devleti yurt dışında eylemci yaptılar. EVET eylemini devlet eliyle yürütüyorlar.

Avrupa’da çalışan insanlarımızı yaşadıkları devletle çatışmalı hale sokuyorlar. Ülkede ki işsizlik, %12,7’lere varmışken, bir de Avrupa’daki insanımızın işsiz kalmasına sebep olacaklar.

Devletlerarası ilişkiyi Haçla Hilal seviyesine indirgerseniz, bundan karlı çıkacak olanlar, siyasal İslam değil, Batılılar olur.

Batıya karşı bağımsızlık Batı merkezlerinde yapılmaz. Cephe gerisini birleştirmeden girilecek tüm mücadeleler sonuçsuz kalır.

Cephe gerisinde siyasal İslam’ı konsolide etmek için Batı merkezlerindeki mücadele, sadece emperyalizmin/düşmanın işine yarar.

Din esasına bağlı antlaşmalar Suudi Arabistan veya Katar ile yapabilirsiniz ama Batı ile ilişkileri, din üzerine inşa ederseniz karlı çıkan Batı olur.

Batı ile bağımsızlık savaşı din üzerinden olmaz.

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com [1]
ulusalkanal.com.tr