content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 Ağu

Avcılar’ın eski, Kepez’in yeni Kaymakamı Tuncer, Güle Güle…

Geç kalınmış bir yazı...

Bundan tam dört yıl önce Avcılar'dan bir gurup gazeteci tayini Avcılar'a çıkan kaymakamı görev yaptığı ilçede ziyaret etmişlerdi. O ziyaret haberini okuyunca Avcılar'ın yeni Kaymakamı Savaş Tuncer'e karşı bir antipati oluşmuştu bende...
Düşünün bir gurup gazeteci, daha göreve başlamamış bir kaymakamı görevini bırakmadığı kentte ziyaret ediyor ve saygılarını sunuyorlardı. Bir gazeteci için hiçte hoş bir davranış değildi.

Sonra, ziyaret eden gazetecilerden biri olan Emin Beyaz, Tuncer'den övgüyle söz ediyordu. Anlayacağınız Türk filmlerinde olduğu gibi bir görüşte aşık olmuş ve Kaymakam beye toz kondurmuyordu.
Anlayacağınız daha da gıcık olmuştum, daha görmeden Kaymakam Bey’e...
Gogol dedeye Kaymakam Tuncer ile ilgili bilgi almak için girdiğimde karşıma öncelikle, bulunduğu ilçede bir gazeteci ile ilgili yaşadığı sorundan dolayı gıcıklığım daha da artmıştı.
****
Birgün Avcılar Kaymakamlığı ile ilgili bir haber yaptığımızda bir gazeteci arkadaşımız ertesi gün gazetelerimizi çaldırıyordu. Bende aynı gün yeniden baskı yaptırarak ilçenin tamamında gazete dağıtıyordum. Haberin şimdi ne olduğunu tam hatırlayamıyorum...
Aradan aylar geçtikten sonra Kaymakam Savaş Tuncer'in yaptıklarını, geliştirdiği projeleri görünce ayrıca mütevazi kimliğini yakından tanıma fırsatı bulunca ‘adam gibi adam, aynı zamanda bildiğimiz anlamda klasik bir bürokrat’  olmadığını görüyordum.
Oldukça samimi, devletin olumsuzlukları karşısında eleştirilerini saklamayan, yeni bir demokratik devletin nasıl olması gerektiğine yönelik düşüncelerini açık açık deklere eden, demokrat bir kişiliğe sahip olan Kaymakam Savaş Tuncer...
****
İlginçtir Kaymakam Savaş Tuncer'i Avcılar'da iki şahsiyet sev(e)medi. Biri Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci idi. Diğeri ise muhtemelen Avcılar Belediye Başkanlığı için adı geçen AK Parti İlçe Başkanı Bayram Şenocak.
Başkan Değirmenci sevmemesinin nedeni vardı. Çünkü Kaymakam Tuncer, Avcılar'da klasik bir kaymakam gibi değil inanın bir belediye başkanı gibi çalışıyor ve projeler geliştiriyordu. Doğal olarak Belediye Başkanı Değirmenci ile çatışıyordu. Yolları bir türlü buluşmuyordu.
AK Parti İlçe Başkanı Şenocak ise, Kaymakam Tuncer'i 2014 seçimlerinde olası AK Parti'nin belediye başkan adayı olabileceğini düşünerek, ilçeden uzaklaştırmak istiyordu.
Ve AK Parti'nin 2012 yılında yapılan ilçe kongresinden sonra, ilk icraat olarak Kaymakam Savaş Tuncer'i görevden aldırmak için girişimde bulunuyordu.
Düşünün Kaymakam Savaş Tuncer'den memnun olmayan CHP'li belediye başkanı ve AK Partili ilçe başkanının yolları 'Tuncer'i sevmemekte görevden alınması için' keşişiyordu. İşte bunun adı siyasetti... İşte bunun adı hedeflenen makamda kendine engel olabilecek kişinin bertaraf edilmesiydi.
****
Belediye Başkanlığı Savaş Tuncer'in gönlünden geçmiştir. Ve AK Parti tabanı içersinde bunun da bir karşılığı vardı.
Tuncer'in görev süresinin dolmasına bir yıl olmasına rağmen, tayininin çıkması ise şunu gösteriyordu. AK Parti İlçe Başkanı Şenocak, hedefine iki yıl içersinde ulaşmıştı.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile ilişkileri son derece olumlu olan, Tuncer'in tayini çıkması ise başka bir düşündürücü konuydu.
Benim düşüncem Tuncer'in Antalya'nın Kepez ilçesinden sonra mutlaka Vali olacağıdır. Ayrıca tayinin çıkması birileri istediğinde Avcılar'a Belediye Başkan Adayı olmasına engel değildir. Aksine daha da kolaydır.
Bir ihtimal olarak kenarda tutulması gerekir diye düşünüyorum.
****
Avcılar eski Kaymakamı, Antalya Kepez ilçesinin yeni Kaymakamı Savaş Tuncer, son traşını bile Avcılar'da olacak kadar ilçeyi çok sevmiş bir bürokrattı.
Kendisini yolcu etmek için aradığımda, bir kaç saat sonra Avcılar'da bir kuaförde olacağını belirterek, adresi tarif etti. Tuncer ile bir kaç saat sonra terk edeceği Avcılar'da, bir kuaför koltuğundan sohbet ettik.
Söyleyeceğim şudur. 20 yıldan fazladır gazetecilik yaptığım bölgede, dostluğu ve samimiyeti ile kendime yakın bulduğum 2-3 kaymakamdan biriydi Tuncer.
O, Türkiye'nin yeni yüzünü temsil ediyor.
O, Türkiye'nin yeni devletini, yeni cumhuriyetini ve yeni bürokrasini temsil ediyor.
O, demokrat bir zihniyete sahip aynı zamanda inançlarına da bağlı olan yeni demokratik bürokrasinin kadrolarının temsilcisiydi.
Kaymakam Savaş Tuncer... Bir yıl daha kalsaydı, Avcılar'a biraz daha olumlu değerler katardı. Avcılar kaybetti, Kepez kazandı...
Son söz: Tuncer'in yolu açık olsun... Gittiği yerde de başarılarının sürdüreceği inancıyla, başarılar diliyorum...
Birileri de o gittiği için mutlu olabilirler... Ne de olsa bir rakipden kurtulmuş oldular...
Avcılar ise başarılı bir bürokratı kaybetti...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank