content Güney Marmara Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
29 Ağu

ATV’nin Nasıl Bir Ayrıcalığı Var?..

Geçtiğimiz günlerde bir kez daha yazdım, ama dayanamadık tekrar gündeme getirmekte yarar olduğunu düşündüm.
Belki çok yakın tekrar oluyor, fakat bir kanun da bu kadar aleni bir şekilde çiğnenemez herhalde.

Geçtiğimiz günlerde, bir tebliğ tebellüğ belgesi imzaladığımızı yine bu köşeden dile getirmiştim. Bu belgeye göre, Ergenekon davası ile ilgili olarak hiçbir yazılı, görsel ve işitsel medya organının içerikle ilgili olarak haber ve yorum yazamayacağının, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yasaklandığı ve aksi takdirde TCK’nın 285. maddesinde belirtilen suçları oluşturacağı vurgulanarak, yasaklanma getiriyordu.

Bu maddeye göre aksi davranışta bulunanlar bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. Bu bir!..
Bu suçun basın ve yayın yoluyla işlenmesi halinde ceza yarı oranında arttırılıyor. Bu iki!..
Bu aşamada kişilerin suçlu olarak gösterilmesi gibi bir yayın yapılması halinde ise altı aydan iki yıla kadar ayrıca bir hapis cezası veriliyor. Bu da üç!..
Tabii bu kanuna saygısı olana karşı. Yani bunları yapmayanlara... Yani bizlere falan.

Ama anlaşılan ATV kanalı ve Sabah gazetesi kendini kanunların çok çok üstünde görüyor ki, her Allah’ın günü Ergenekon ile ilgili yayınlamadığı ne haber kaldı, ne de görüntü!..
Ama sanırım haklılar da!.. Nasıl olsa onlara “Dur hemşehrim, sen de kanunlar önünde diğerleri ile eşitsin” diyebilecek bir hukuk adamı olmadığı için, onlar da istedikleri gibi at oynatmayı kendilerinde hak görüyor. Ne diyelim helal olsun!..

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank