content

26 May

Askerlerimize İthal Et Yedirme Planları!!!

Et fiyatları yükseldiğinde sivil toplum kuruluşlarından Tarım Bakanı Sayın Mehdi Eker görüş aldı. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Milletvekili Sayın Ali Koyuncu et ithalatına karşı olduklarını içeren bilgi sundu.Besici dernekleri de karşı görüş bildirdi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin ise hangi doğrultuda görüş bildirdiklerini doğrusu ben de bilmiyorum ve kamuoyu da halen merak ediyor. Kasaplar Federasyonu ise kasaplarımız etin pahalılığından birer birer kapanıyor teranelerini basın kanalıyla işittik. Canlı Hayvan ve et ihracatçılarının sivil toplum kuruluş başkanı ise verdiği beyanatlarına at,eşek eti haberlerini dayanak yaptı. Tüketici Dernekleri Federasyonu’ ndan bir tanesi ise Sayın Mehdi Eker’ e sınırlı tonajda kesilmiş et ithalatının yapılabileceğini ve bu miktarın askeriyenin ihtiyacı ile sınırlı kalması gerektiğini belirten görüş bildirdi.

Aradan bir ay geçti canlı hayvan ithalat emri verildi.      

Medyada Milli Savunma Bakanlığı’nın Et Balık Kurumu’ndan et almayacağı medyada yer aldı.İthal eti askerlere yedirmemede MSB başarılı olabilecek mi?

MSB’nin çıkıp ta Ulusal bir kuruluşumuz olan EBK’ dan et almama şansı var mı ? MSB, askeriyenin et alım ihaleleri için hazırlayacakları idari şartnamede << EBK ihaleye giremez >> şartını ihtiva eden ibare koyabilir mi ?

MSB niçin ithal et almaktan kaçınıyor. Marketler de ithal et almam diyor. MSB’ nin ithal edilen etleri satın aldırtmama girişimi ile EBK’n un bu etlerin elinde kalmasını ,iktidarın zor duruma düşmesini mi istiyor diye bir komple teorisini düşünmek de abestir.

Yedi-Sekiz yüz bin kişinin silah altında olduğunu bildiğimiz askeri kışlalarımızda ithal et tüketmede  olabilecek hastalıkların yiyecekleri ithal etten hastalık kapmaları ve bu hastalığı biri birlerine bulaştırma riskleri de oldukça fazladır. MSB bu kaygısında haklıdır. Yiyeceği etten hastalık kapacak bir erimiz olduğu takdirde basında yer alacak gümbürtü içinde, suçlu askeri komuta mı ,EBK’ mu ,ithal edilen canlı hayvanlara ‘’ sağlamdır ‘’ raporu veren yurt içindeki veteriner hekimde mi yoksa yurt dışındaki veteriner hekimde mi , MSB’nin mal kabul heyetinde mi tartışmaları riski alan erlerimizin görecekleri zararı ortadan kaldırmayacak

MSB; Silah altına aldığı erlerden bu ülke sınırları içerisinde yaşayan tüm insanlar adına  görevlerini yapmaları isterken onlara gerçek besin değerinde ,sağlıklı yiyecekler yedirmek zorundadır.

İşte bu mecburiyetin gereği olarak MSB askerlerimize ithal et yedirmek istememektedir. Şartnameyi ‘’ EBK’ ihaleye girmesin’’ şeklin de düzenleyemeyeceğine göre  eski başbakanların yayınladıkları genelgelere sığınmaları en geçerli yöntemdir. Bu genelgelerde resmi kurumların satın alım ve tedarik şartnamelerine ithal-yerli ayırımı yapabileceklerine izin verilmiştir.İşte MSB, başbakanlığın eski de olsa bu genelgesine dayanarak şartnamesinde ‘’Yerli et ‘’ şartını koyabilecektir. Bu şartını koyduğunda ise baştan EBK’ nu ihaleden diskalifiye edebilmiş olmayacaktır. Çünkü EBK’ da elinde ithal et olsa da yerli et teklif edebilme şansı vardır. Bu şansı EBK’ nun kullanmasını arzu etmekteyiz. Yani EBK’ nun elinde ithal et olsa da MSB’nin et alım ihalesine girerek yerli et teklifinde bulunmalıdır.

EBK << yerli et şartı>>’ n dan dolayı MSB’ nin ihalelerine girmediği takdirde ne olabilecektir. Askerlerimiz ithal et yemekten kurtulabilecekler midir şimdi onu inceleyelim:

EBK’ ihalelere girmediği takdirde MSB’ nin ihalelerine diyelim ki A firması alacaktır. Bu A firması bakacak ki piyasadan temin edilecek et pahalı, EBK’ nun ithal eti ise ucuz. EBK’ dan ithal eti satın alıp MSB’ lığına yerli et adı altında satacaktır. Yine askerlerimiz ithal et yemekten kurtulamayacaktır. Çünkü MSB’ etleri karkas olarak satın almaktadır.

Et ithalat kararından önce MSB’nin et ihalelerine <<EBK girmemeli >> diyen et ve canlı hayvan burjuvazisi dört gözle EBK’ nun MSB’nin et ihalelerine girmemesini ,girdirilmemesini beklemektedir.

EBK, MSB’ nin ihalelerine girmeli ve yerli et teklif etmelidir. Buna rağmen ihaleyi EBK değil de bir başka firma aldığında bu firmanın bu kadar çok eti nereden ve EBK’ nun haricinde nasıl temin ettiği merak konumuz olacaktır. Bu merakımızın oluşmaması için MSB yerli teklif eden firmanın temin edeceği ve keseceği canlı hayvanların kesimine kendi veterinerlerini vazifelendirecek idari düzenlemeler yapmalıdır.

MSB, askerlerimize ithal et yedirmiyor diye kamuoyunu sevindirirken ,firmaların el altından kendisine ithal et verme oyununu önceden bozacak idari ve teknik düzenlemeleri yapmalıdır.

Super veya ultra super marketlerin şimdiden << ithal et satmayacağız >> sloganlarına da inanmak veya tüketiciyi inandırmaları çok güçtür. Ucuz ithal et tedarik edip ‘’ yerli ‘’ diye yutturmayacaklarının garantisi nerededir. Dikkat buyurdunuz mu  << at ,eşek eti >> teraneleri ,yaygaraları et ithalat kararından sonra birden kesiliverdi. Tüketici ve tüketici derneklerinin bu

haberler ile nasıl aldatıldıklarını gördük! Biz bu haberlerin maksatlı çıkarıldıklarını , Arap ülkelerine canlı hayvan ihracatı yapan firmaların yurt içinde canlı hayvan fiyatlarının yükselmesi ile yurt dışından gelen siparişlerini karşılayamadıklarını, kazançlarının azalması karşısında ülkemizin hayvancılık üretim ekonomisinin ve buna dayalı üreticilerin sosyal durumlarını bozacağını, bu sansasyon haberleri medya da yer aldığında dile getirmiştik.

MSB’nin ithal et satın almama kararı isabetlidir ama bu isabetlilikte alacakları doğru karar EBK haricinde diğer firmaların MSB’ yi aldatmalarına müsaade edilmeyecek düzenlemenin ihale idari ve teknik şartnamede yapılacağını ummaktayız.

Sadece askerlerimizin değil ,evimizdeki çocuklarımızın ,gençlerimizin ,hepimizin sağlıklı etler yemeye ihtiyacımız vardır. Marketlere girdiğimizde <<ithal et yoktur,satmıyoruz >> yazılarına ,panolarına ,afişlerine maalesef inanacağız ve aldatılacağız.

Bakalım MSB’ de aldatılacak mı?

MSB, ithal eti askerlere yedirmemek için olacak gayretlerinden et gladyatörleri faydalanıp yerli et adı altında ithal eti MSB' ye verebilecek mi, yoksa MSB yerli eti EBK' dan mı alacak , hep birlikte neler olacak göreceğiz! 

http://groups.google.com.tr/group/cigsutureticileri?hl=tr

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

6 Kere Cevaplanmış to “Askerlerimize İthal Et Yedirme Planları!!!”

  1. 1
    asya216 Says:

    Ben AKP nin doğruluğuna inanmadığım, gibi Millisavunma bakanlığının, varlığı ile yokluğu belli olmayan bakanına hiç güvenmiyorum...

  2. 2
    pasifik Says:

    Valla ben bu yazılarada inanmıyorum nedirbu yabancı korkusu anlamış degilim sanki biz milletçe çok dürüstüzde yada ihtalet olmayınca çok saglıklı et yiyoruz allah aşkına vicdanı olan bir düşünsün türkiyede satılan sucuk salam sosis vs... %10 domuz eti çıkmadımı %6 at eti çıkmadımı vede %40 tavuk eti bunları bize yedirenleri neden sorgulamıyoruz !!!!
    Ben bu tür yazıların sadece akp karalama amaçlı yazılar oldugunu düşünüyorum anlayışlada karşılıyorum ama kendi içimizdeki bize domuz at vs... yedirenleride sorgulamak gerekmezmi????? dürüst olan etraflıca bir yazı yazar her yönüyle alır almıyorsa akp düşmanlıgı yüzünden bizide dogru biliçlendirmeyenler yazar olamaz .... Yazıyorsada dikkate almamak gerekir!!!!

  3. 3
    m.necati Says:

    1957 yılında nöbetci subayı olarak mutfağa gittiğimde aşcı önündeki, tezgâhın üzerindeki bir dondurulmuş butu balta ile prçalamaya çalışıyordu ve etin üzerinde etin üretildiği tarihi gösteren koskocaman bir damga vardı, butun büyüklüğ üç koyun büyüklüğü kadardı, buffala mıydı bilmem. VE O ET AMERİKA'DAN GELMİŞTİ.Şimdi askerimize nasıl et yedirilecek bilemiyorum

  4. 4
    m.necati Says:

    yorumumun en can alıcı satırını atlamışım etin üretim tarihi ekim. 1947 idi.

  5. 5
    ibrahim Says:

    Diyanet açıklama yapmış!!!

    "Nerde yetişirse yetişsin eti helal olan hayvan yenmesinde sakınca yoktur diye...."

    Hangi bilgiyle hangi görgüyle hangi zihniyetle?
    Muhteremler ne çabuk unuttular BSE yi vebayı veremi
    Bir kısmı ülkemizde de var olan 200 ün üzerinde zoonoz var.

    Bakalım kaç tane daha hastalığımız olacak.

    Cahil cühelanın verdiği fetvaya inanan garibana olacak olanlar kurtulursa ne ala ölümse paklık
    Artı Fetvanın sahipleri kılarlar CENAZ NAMAZINI!!!

    BAZI ŞEYLERİN HATASININ OLMAYACAĞINI NEZAMAN ÖĞRENECEK BU ZAVALLILAR.

    Veteriner Hekim.

  6. 6
    emir şenol Says:

    1- İlk defa bir Başbakan " Tezkere geçmezse memura maaş ödeyemeyiz" dedi
    2- İlk defa ekonomi büyürken işsizlik arttı
    3- İlk defa cari açık verilirken döviz kuru arttı.
    4- İlk defa bir Başbakan zam isteyen memura "İMF'yi ikna edin" dedi.
    5- İlk kez ithalat 100 milyar doları aştı
    6- İlk kez cari açığın üstünde borçlanma yapıldı
    7- İlk kez Yunan kilise bankası Türkiye'de banka satın aldı.
    8- İlk defa domuz, kesimlik hayvanlar arasına alındı
    9- İlk defa düşük faizli dış borç yüksek faizli iç borç ile ödendi
    10- İlk defa bir Başbakan ve Dışişleri Bakanı, islamiyeti yok etmeye yemin eden bir Papa'nın heykeli önünde fotoğraf çektirdi.
    11- İlk defa bir Başbakan " Toprak satılıyorsa alıp götürmüyorlar ya" dedi.
    12- İlk defa bir cami kiliseye çevrildi.
    13- İlk defa kilise ve havralar imar planında yer aldı.
    14- İlk defa bir Başbakan Yahudi düşünce kuruluşundan " Üstün Cesaret Ödülü" aldı.
    15- İlk defa Türk askerinin başına ABD güçlerince çuval geçirildi.
    16- İlk defa bir Başbakan " bir dönem dini kullandık" dedi.
    17- İlk defa petrol kanunu ile yabancılara 50 yıllık imtiyaz verildi.
    18- İlk defa yabancı rantiyecilere vergi muafiyeti tanındı.
    19- İlk defa iletişim sektörünün tamamı yabancıların eline geçti.
    20- İlk defa tezkere ret edilmesine rağmen Dış İşleri Bakanlığı genelgesi ile silahlar Türkiye
    üzerinden geçti.
    21- İlk defa bir Başbakan İslam dünyasının sınırlarını değiştirecek BOP'un eş
    başkanı oldu.
    22- İlk defa bir Başbakan Müslüman topraklarını işgal eden ABD askerlerininevlerine sağ
    salim dönmeleri için dua ettiğini açıkladı.
    23- İlk kez İsrailli bir işadamına çok gizli bir şekilde 800 milyon dolar kaynak aktarıldı.
    24- İlk defa bir Başbakan yapılan ihalede önce uçak istedi ama sonra Mercedes'e razı oldu.
    25- İlk defa fındık üreticileri en büyük mitingi yaptı.
    26- İlk defa bir Başbakan Türkiye'yi pazarladığını açıkça itiraf etti.
    27- İlk defa tarımsal üretimde dış ticaret açığı ortaya çıktı.
    28- İlk defa bir Başbakan çiftçilere " Gözünü toprak doyursun" dedi.
    29- İlk defa kap kaç diye bir sektör ortaya çıktı.
    30- İlk defa zina suç olmaktan çıktı.
    31- İlk defa bir Başbakan en fazla yurt dışı gezisi yaptı.
    32- İlk defa bir Başbakan " Borç yiğidin kamçısıdır" diyerek borçlanmayı bir başarı olarak gösterdi.
    33- İlk defa enflasyon % 10 artarken pancar fiyatları 99 kuruştan 88 kuruşa indi.
    34- İlk defa çiftçi ve emekliden vergi alınması sözü verildi.
    35- İlk defa bir Başbakan Danışmanı Amerikalılara Başbakan için "Bu adamı kullanın, onu rögara süpürmeyin " dedi.
    36- İlk defa GSMH artarken KDV tahsilatı yerinde saydı.
    37- İlk defa bir Başbakan TMSF katkısıyla bu kadar çok TV ve gazete yönlendirdi.
    38- İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı misafir olarak gelen bir kralın ayağına gitti. Hem de 10 Kasım günü...
    39- "İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE "ANANIDA AL GİT" DEDİ...
    40- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ŞEHİD ZİYARETTİNDE (KENDİ OĞLU ÇÜRÜK RAPORU İLE ASKERE GİTMEDİĞİ HALDE) "ASKERLİK YAN GELİP YATMA YERİ
    DEĞİLDİR"DEDİ
    41- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN 3 MİLYON DOLARLIK GEMİYE GEMİCİK DEDİ.
    42- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ..... GAZETELERİNİ OKUMAYIN TELEVİZYONLARINI AÇMAYIN DEDİ.
    43- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNEN İNSANLARI DİNSİZLİKLE SUÇLADI.
    44- İLK DEFA BİR BAŞBAKAN İÇİN CUMHURİYET MİTİNGLERİ YAPILDI.
    45- İLK DEFA BİR HALK KENDİ LAİKLİĞİNDEN VE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN OLMAKTAN KORKTU...
    46- İLK DEFA ATAMI ANLIYORUM.
    " Bu hızla Tayyip Erdoğan bu dönemde ülkemizde ki her şeyi özelleştirmiş olacak...
    İş bu ya özelleştirmeye ve satmaya kafayı takmış olan başbakanımız en sonunda kendisini özelleştirir mi?-
    - Türk Telekom, Arap'ın.
    - Telsim İngiliz'in.
    - Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
    - İzmir Limanı Hong Konglu'nun...
    - Araç muayene işi Alman'ın.
    - Başak Sigorta Fransız'ın.
    - Adabank Kuveytli'nin.
    - İETT Garajı Dubaili'nin.
    - Avea Lübnanlı'nın.
    - Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bir çıkardık Ermeni...)
    - Rakı, Amerikalı'nın.
    - Finansbank Yunanlı'nın...
    - Oyakbank Hollandalı'nın.
    - Denizbank Belçikalı'nın.
    - Türkiye Finans Kuveytli'nin.
    - TEB Fransız'ın.
    - Cbank İsrailli'nin.
    - MNG Bank Lübnanlı'nın.
    - Alternatif Bank Yunanlı'nın.
    - Dışbank Hollandalı'nın.
    - Şekerbank Kazak'ın.
    - Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
    - Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
    - Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
    - Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nın.
    - Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
    - Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
    - İzocam, Fransız'ın.
    - TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
    - Demirdöküm Alman'ın.
    - Döktaş Fransız'ın.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank