content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Ara

Asıl Sorumluluk, Yalnız Sizde Değil Hepimizdedir

Gerek Ülkemizin gerekse şehirlerimizin gerçek nüfusunun belirlenmesi için yapıla genel nüfus sayımlarından gerçek nüfusumuz bir türlü ortaya çıkamadığı için her sayım öncesinde bu işten yalnız başına sorumluymuş gibi insanları yaşadıkları yerlerde sayılmaları konusunda uyarıcı demeçler veren belediye başkanları, bu konudaki sorumluluk yalnızca sizde değil hepimizdedir!
Dünyanın en stratejik noktasında Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulmuş olan cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti devletinde, dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun, kuruluşundan günümüze kadar ve halen birlikte omuz omuza yaşam süren bütün insanlar olarak ülkemizin ve yaşadığımız bütün şehirlerin her sorunu özellikle de genel nüfus sayımlarındaki sorumluluğu yalnızca seçilmiş belediye başkanlarında değil hepimizdedir.

Sorumluluk hepimizdedir derken, seçilmiş belediye başkanlarına ve atanmış sevk ve idarecilerimize oranla, asıl sorumluluk öncelikle ve özellikle mahallesini, Köyünü, Beldesini ve buralarda yaşam süren bütün sakinlerini, bire bir tanıdıklarına inandığımız muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerindedir.

Onlar yöresine gelecekleri ve yöresinden gidecekleri birebir takip etme iznine ve hakkına sahip oldukları için, öncelikli vazifeleri yaşadığı yere ve insanlarına her zamankinden daha çok nüfus sayımı esnasında bihakkın sahip çıkmak zorundadır.

Ülke genelinde olduğu gibi insanların yaşadıkları yerleşim birimlerinin tümünde Nüfusun artmasından ve eksilmesinden ziyade nüfusun artırılması için tek başına gayret sarf etmesi gereken kişiler seçilmiş Belediye Başkanları olarak sadece sizler ve vatandaşlar sorumlu değilsiniz ki yaşadığı yerde sayılmak istemeyip kendi doğduğu yere kaçmak isteyenlere yasanın emrettiği cezaları kesesiniz.

Bu yerleşim birimlerinde birlikte yaşadıkları halde, doyduğu yere ihanet edecek kadar küçülebilen bütün vatandaşlar başta olmak üzere yöresine ve birlikte yaşadıkları insanlarına devlet adına hizmet etmek amacıyla vatandaşın hür iradesiyle oy vererek seçtiği Muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri ile belediye ve il genel meclis üyelerinin de büyük sorumlulukları var.

Eğer, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 68. Maddesi gereği yaşadığı yer dışına kaçanlara uygulanacak 646 TL Para cezası sayıldığı yerde yazılmayıp köyünün, köylüsünün ve Beldesinin hatırına ikametgâhını yıllar yılı yaşadığı yerleşim yeri dışında doğduğu bir Köye ya da Beldeye taşımak isteyen vatandaşla, ayrılışını nakil ilmühaberi vererek onaylayan Muhtar ve ihtiyar heyeti üyelerine ayrı ayrı kesilmelidir. İşin doğrusu budur ve böyle olmalıdır.

Ülke adına, ülkenin bütün yerleşim birimlerinde yaşayan insanların gelecekleri adına, her açıdan hayati önem arz eden nüfusumuzun, sağlıklı bir şekilde ortaya çıkması, ülke ve insanlar olarak önümüzü daha rahat bir şekilde görebilmemiz ve geleceğimize ilişkin plan ve programları bu gerçek nüfus üzerinden daha sağlıklı yapabilmemiz için, nüfusun artması ve eksilmesindeki sorumluluk yalnız başınaBelediye başkanlarımızın değil, başta vatandaşların bizzat kendileri olmak üzere, Muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri, belediye ve il genel meclis üyelerindedir.

Evet, saygıdeğer okurlar, yaklaşan genel nüfus sayımında asıl sorumluluk, doyduğu, çalıştığı ve yaşamını idame ettirdiği yerde kendilerini saydırmak ve yazdırmak mecburiyetinde olan sorumluluk sahibi bütün vatandaşlardadır.

Vatandaşlar, içinde bulunduğumuz teknoloji çağı olarak adlandırılan 21.yüz yılda vatandaş kendi sorumluluğunun bilincinde değilse, buna belediyelerin bir başına ceza keserek kişileri kendilerini saydırmak ve yazdırmak istemedikleri yerleşim birimlerinde durdurmak ve saydırarak yazdırmak gerçekten imkânsızdır. Çünkü Atalarımız zorla güzellik olmaz demişler.

Kişiler kendi sorumluluklarının bilincinde içlerinden gelerek ben ya da biz burada ekmek yiyoruz, burada yatıp kalkıyoruz, burada nefes alıyoruz düşüncesiyle hareket etmedikleri müddetçe, siz seçilmişlerin bu konuda söylemleri yazılı ve görsel basındaki demeçleri ve hatta onlarca masraf ederek hazırlatıp insanlara dağıtılan broşürlerine boş yere masraf etmiş oluyorsunuz.

Bu cennet vatan Ülkenin her yerleşim biriminde yaşayan vatandaşlarının beş yıl boyunca kendisine devlet adına hizmet etmeleri için seçtiği Muhtarları, ihtiyar heyeti üyeleri, belediye ve il genel meclis üyeleri var.

Ayrıca bütün bunların yanında yerleşim yerlerine daha kaliteli hizmet sunmak adına seçilmiş ve atanmış yetkililerimizi, ülkenin ve insanlarımızın geleceklerine dair yaptıkları ve yapacakları plan ve projeleriyle dinamo görevi üstlenmiş sivil toplum kuruluşları var.

Bütün bu kurum ve kuruluşların ortak gayeleri yaşadıkları yere huzur ve güven adına yapılacak çalışmalara ekstra katkı sağlamaktır.

Onların işi sadece üyelerinden aldıkları aidatları yiyerek içerek vakit geçirmek değil, işte bu ve benzeri özel günlerde yaşadıkları şehrin kaliteli hizmet almasına karınca kararınca katkı yapmak destek vermektir.

Bu yüzden diyorum ki, bu memleketin seçilmiş ve atanmış sevk ve idarecileri olarak her konuda özellikle ve öncelikle ülkenin ve insanlarının güvenli gelecekleri konusunda son derece büyük önem arz eden işlerin yapılması ve hayat geçirilmesi konusunda kesinlikle yalnız değilsiniz. Bu yüzden yalnızmışsınız gibi hareket ederek ne kendinizi ve insanlarınızı, nede şehrinizi yormayınız.

Bu ülke, bütün yerleşim birimleri üzerinde asırlardır birlikte yaşayan Türk milletine ait olduğuna göre, geleceğimiz adına, yaklaşan nüfus sayımında birimiz hepimiz için, hepimiz yaşadığımız şehirler ve insanlarının geleceği için yaşadığımız şehirde sayılıp yazılarak, şehirlerimizin hak ettiği hizmeti adam gibi almasına katkı yapmak adına yaşadığımız yerlerde sayılıp yazılarak vatandaşlık görevimizi bihakkın yerine getirip, dünyada parmakla gösterilen millet olalım diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank