content
19 Oca

Arap Kızı

Arap kızı camdan bakıyor.

Raina, Ürdün Başhanımı. Doğum yeri Kuveyt ve bir Filistinli. Kahire Amerikan Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Citibank ve Apple Computer’da çalıştı.

Esma, Suriye Başhanımı. Londra Kraliyet Akademisi mezunu. Alman Bankası ve J.P Morgan’da çalıştı.

Suzan, Mısır Başhanımı. Eğitim Sosyolojisi lisansüstü derece sahibi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nce düzenlenen 68 ayrı etkinlik, panel ve konferansta daimi temsilci ve genel sekreter.

Laila Salma, Fas Başhanımı. Uluslararası İlişkiler mezunu. UNESCO Fas faaliyetlerinin tamamında aktif görevli ve mihmandar.

Amal Triki, Cezayir Başhanımı. Bankacılık ve Finans mezunu. HSBC Bank’ta çalıştı.

Sheikha Mozah binti Nasır el Missned, Katar Başhanımı. Katar Üniversiteri İşletme Lisans ve Sosyoloji Yüksek Lisans mezunu. Arap Demokrasi Vakfı, Katar Eğitim Birliği ve Sosyal Kültürel Birlik gibi kurumlarda görev aldı.

Hayâ, Birleşik Arap Emirlikleri Başhanımı. Sporcu, binici. 2000 yılı Sydney Olimpiyatlarında ülkesini temsil eden milli sporcu.

Saddam’ın eşi ve kızlarıyla, Arafat’ın eşi ve kızlarını saymayayım…

Tunus’tan da örnek verecektim. Fakat Tunus, başka bir hal ile bize örnek oldu. İşsizliği önleyemeyen, kişisel serveti yüzlerce altınla ifade edilen, muhalefeti hapse tıkmış, gazeteleri susturmuş ve polis-devlet oluşturmuş devlet başkanlarını alaşağı eden Tunus’lu üniversite öğrencileri ve gençler…

Biz perdelerimizi daha sıkı kapatırken, Arap kızı camdan bakıyor; farkında mısınız?

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Arap Kızı”

  1. 1
    Tuğbanur BEYAZIT Says:

    Murat Bey merhabalar
    Yazınızı çok buyuk bır dıkkatle okudum öncelıkle tebrık ederim.Daha önce farklı bıyerde okumamıştım bu tarz bıryazı..Nekadar kısa ve net özetlemişsiniz konuyu..Bılgı verıyorsuuz ama boğmuyorsunuz hanı istatistiksel verı okuyomuş gıbı bı his yok..Kendı yOkuyucuya bırakmışsınız konunun detaylarını ve yorumu..Gercekten tebrıkler
    Ortadoğudakı kadınlarımıza bırde bu açıdan bakmak gerek..Biz daha uğrasa duralım İHL liler Polis olsunmu olmasınmı,Başortüsü kamuya gırsınmı girmesınmı...kımsenın umrunda değil bu ülkedeki kadınların eğitim oranı ne?Kaçının okuma yazması,mesleğı var?BUnlarla uğrasmak yerıne başında örtü varmı yokmu tek derdımız bu oldu...
    Yağmur yok bugun ama Arap Kızı hakıkaten camdan bakıyor

  2. 2
    Murat Serdar Arslantürk Says:

    Tuğbanur hanım teşekkür ederim.
    Doğrular daha güzel, basit ve yalındır. Karmakaşa ve anlaşılmazlık yanlışlardadır.
    Okuduğunuz için müteşekkirim,
    selam ve saygılarımla.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank