content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Eki

ApOsmanlar ürür, Türk milleti yürür

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde, dün olduğu gibi bugün ve hala, iç ve dış şer güçler tarafından, temcit pilavı misali ipe sapa gelmeyen konular ısıtılıp ısıtılıp milletin önüne sürülerek tek bir parmak işaretiyle sürekli gündem değiştirilebildiğine göre, burası gerçekten Türkiye imiş.

Ama dün olup ta, bugün ve hala var olmayı sürdüren şer güçler, nereye koşarsa koşsun, nasıl koşarsa koşsun T.C. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, omuz omuza verdiği mücadele sonunda 72,5 milletin oluşturduğu bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede 72,5 milletiyle var olamaya devam eder. Kendi bildiği ve inandığı yolda, emin adımlarla yürür.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasında, omuz omuza kurtuluş mücadelesi vermiş olan bu yüce milletin hiç birinin, bir diğerine zerre kadar üstünlüğü olmamış ve hala olmamasına rağmen, aynı entrikalarla her seferinde aynı oyunları sahneleyen figüranların oyunlarına nasıl geliyoruz. Bunu anlamak mümkün değil.

Evet, saygıdeğer okurlar,72,5 milletiyle et tırnak olmuş bizi, birbirimize kırdırarak tarihten silmenin hayali peşinde koşan bir avuç namertleri, kendince sivri akıllı olan Karadenizli Temel’in örnek vererek sizlerle paylaşmak istiyorum
Temel iki arkadaşıyla birlikte üç kişi bir ortaklık kurarak, inşaat Müteahhitliği yapmak suretiyle ticaret hayatına başlamaya karar verir.

İşe 10 katlı bir bina inşa ederek başlayan temeli binası tamamlanma aşamasında iken birden çöker. Ortaklar yandık yıkıldık iflas ettik diyerek yaygaraya başlarlar.

Ortaklardan biri, bütün sermayemi Demir’e yatırmıştım, ben bittim tükendim, yandım kül oldum derken, diğer ortak, bende Dozer’imi Kepçe’mi iş makinelerimi koymuştum. Şu kadar iş ve işçi masrafım var. Kum Çakıl masrafım var. Bende bu inşaat piyasasına girmeden battım, bitim, tükendim diye ahlanmaya ve vahlanmaya devam eder.

Her ne hikmetse, üçüncü ortak olan Temel, yaşanan bu olumsuz olaya, hiçbir tepki göstermeksizin bir köşede kendi haline, Ula ne akulluluk ettum da Çimentolarımı inşaata katmadum. Yoksa bende diğer ortaklar um gibi iflas edecektim diye kıs kıs gülermiş.Uzun zamandır ve halen uzaktan kumanda ile kendince Şhowlarına devam eden Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in sergilediği olumsuz hareketleri, bende (Kafasında kırk Tilki dolaşıp, kuyrukları birbirine değmeyen), kendince kurnaz Temel imajını çağrıştırmaktadır.

Çünkü Baydemir Beyler! İşlerine geldiğinde, kendince gayet sert demeçler verip, işine gelmediğinde, kabuğuna çekilen Salyangoz misali, her an her dakika Bukalemun gibi, nerede ne renge gireceği, ne yapacağı, nasıl yapacağı belli olmayan istikrarsızlık örneği sergilemektedir.

Sanki kafatasının arka yerine, birileri tarafından saklanarak muhafaza ettiği senaryosunda, Bölücü başının rolüne soyunmak gibi bir imaj sergilemenin peşinde gibi geliyor bana.

Ben bu demokratik açılım politikasında ne gibi bir rol üstlenebilirim, filmindeki gerçek oğlan mı olayım, yoksa onun en yakın arkadaşımı diye henüz bir karar veremediği açık seçik bellikli hala zor bir dönem geçiriyor ApOsman Baydemir efendi!

Dikkat edilirse, Ulus Devleti konusunun konuşulduğu toplantı salonunda, Devlet erkânından,( Belediye başkanı sıfatıyla bir tek Baydemir efendi yoktu).

Sayın Genel Kurmay Başkanımız Diyarbakır ziyareti esnasında, yaptığı can alıcı konuşmasıyla Üniter Devletten ve Ulus devleti konumundan asla taviz verilmeyeceği, tek Bayrak, tek Devlet, tek Türkiye Ulus devletidir diyerek,olaya son noktayı koydu.

Şimdi bütün bu olumsuz gelişmelerden sonra Baydemir Efendi ve gibilerine naçizane iki kelime etmek itiyorum. Bugüne kadar bölücü başının rolüne soyunmak gibi boş hayaller peşinde koşan onlarca aposmanlar oldu.
Belki bundan sonra da, bu kafayla giderlerse, olmaya devam edecekler. Ama hepsi gibi sende havanı alacaksın ApOsman!

Sende çok iyi biliyorsun ki, aklın yolu birdir ApOsman efendi. Hem kendine, hem savunduğun sözde davana önüne gelmiş bu demokratik açılım girişimlerini insanın, İnsan gibi yaşayacağı bir Türkiye yolunda, şayet gerçekten bir gücün ve hükmün varsa, gereken desteği bu arada ver ki, akıl sahibi bir canlı olduğunu Dünya ve milletleri görsün ve kabul etsin.

Sende çok iyi bilirsin ve kabul edersin ki, bu yüce Millet ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ne Apolar ne ApOsmanlar gördü geçti. Sen ve gibilerde bir zerre misali bunlardan biri olarak aradan çıkıp gideceksiniz.
Ama bu Yüce Milletin, Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından sağlam temeller üzerine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti,dimdik ayakta duracak ve ilelebet Payidar kalacaktır diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank