- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Antalya’nın Yolları!

2011 Ocak ayında “Antalya Yolu mu Köstebek Yolu mu” başlıklı bir köşe yazmıştım. Hazırladığım köşe yazımda Antalya‘nın yollarının düzensizliğinden ve bakımın ne denli gerekli olduğundan bahsetmiştim.

Aradan geçen kısa bir süre sonra, Büyükşehir Belediyesi sağ olsun üzerine düşen görevi yaparak,  vurguladığım Doğu Garajı ve onu takip eden Cebesoy caddesinin asfaltlama işlemlerini ve orta refüjlerde ki kaldırılması gereken taşların kaldırılma işini gerçekleştirerek, o caddenin kullanışlı hale getirilmesini sağlamıştır.  Bu nedenle buradan kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ancak tamirat işinin tamamlandığı Cebesoy caddesinin 2. etabı da vardır. Bu ikinci etabın yapılmayışı ciddi kazalara ve tehlikelere sebebiyet vermektedir. Doğu garajından Antik Otel kavşağına kadar gelen yol çizgisi, karşıya geçerken sağ taraftaki yolun şeridine girmek zorunda bırakılıyor. Sağdan gelen araçta kendi şeridi olduğundan ve kendisinin yola devam edeceğinden, solundakine yol vermiyor, dolayısı ile kaç kez kazalara tanık oldum. Hemen ortada bulunan ve trafiği tehlikeye sokmaktan başka hiçbir işe de yaramayan refüj ve trafik levhası hem yanlış ve aynı zamanda kötü bir görüntü de veriyor. Bu nedenle Cebesoy ikinci etabın en kısa sürede yapılması gerekmektedir.

 

Caddelerimizi güzelleştiren ve bu konuda hassasiyet gösteren belediyemizden, bu sorunun da bir an önce giderilmesini, bir Antalyalı olarak şahsım ve mahalle sakinleri adına,  herhangi ciddi bir kaza olmadan bu sorunun ortadan kaldırılmasını canı gönülden rica ediyoruz.