content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Eyl

Anlayana Sivri Sinek Saz..!

Günümüze kadar yapılmış bütün yerel ve genel seçimler sonrasında büyük bir çoğunluğu elim kırılsaydı diyerek feveran eden seçmen kendi kıymetini hiçbir zaman bilmedi.Kendi kıymetini bilmeyen insanın (seçmenin) kıymetini bir iki istisna dışında siyasetçiler başta olmak üzere ticaret, sanat ve basın camiasından hiç kimse bilmez.

Ancak, yüce Allah kendi kıymetinden bihaber yaşayarak yaptığından daha sonra pişmanlık duyan insanları (seçmenleri) insan insanın aynasıdır düşüncesiyle yaşamını ülkesi ve insanlarının birliğine, dirliğine ve huzur içerisinde yaşamalarına adamış ehil kişiler vasıtasıyla bilgilendirerek kendilerine gelmelerini ve doğru yolu bulmalarını sağlar.

Bunları bir bir saymanın gereği yok.Bu insanların gösterişle işleri olmaz.Çünkü bu insanlar kendilerini göstermekten imtina eden insanlardır. Bunları bilmek için akıl insanın(seçmenin) en önemli sermayesidir. Sermayesini iyi kullanan huzurlu, kullanamayan iki cihanda huzursuzdur. Huzuru yakalamakta, kaçırmakta yine insanların kendi elindedir. Hangi insanların, tabii ki gösterişten uzak yaşamlarını idame ettiren“Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahret için çalışan insanların” elinde.

Üstlendiği görevini (hayata dair siyaset,ticaret,zanaat,basın v.b dallarda) hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışarak görevini bihakkın yerine getirenler ile yarın ölecekmiş gibi ahret için çalışarak görevini bihakkın yerine getirenler dün vardı, bugün var, yarında olacaklar. İnsanlar yaşadığı müddetçe olumlu ve olumsuz bütün olaylar cereyan edecek. Ama her şeye rağmen hayat devam edeceği için umudumuzu kesmemeliyiz. Çünkü her iki dünya da sahipsiz değil

Akıl izan sahibi insanlar özellikle seçme yaşına gelmiş seçmen (her şeyin en iyisini ve en mükemmelini seçmeyi bilen) insan öncelikle kendi kıymetinizi kendiniz bileceksiniz ki seçtiklerinizle, seçtiklerinizin atadıkları sizin kıymetinizi bilsin. Sen kendi kıymetini bilmezsen, senin kıymetini bırak başkalarını, seni kazanan baban ile ölümü göze alarak doğuran annen dahi bilmez. Kıymet bilme konusu fazla kurcalamaya gerek yok. Çünkü geride kalan seçimlerden yaşanmış örnekleri çok!
Bu nedenle günümüze kadar ve halen, kendi kıymetini bilmeyen insanın (seçmenin) kıymeti, hayata dair bütün alanlar dışında özellikle siyasi arenada (birkaç yandaş) hariç hiçbir zaman bilinmedi. Bunu anlamak için kâhin olmaya gerek yok.
Kısacası, eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, elin oğlu dağdaki akıl yoksunu hayvanları eğitip faydalanırken, eşrefi mahlûk olarak yaratılmış insanın (seçmenin) kendi kıymetinin farkına varması için günümüze dek geçirdiği seçimlerden ibret alması yeter ve artar.”Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az” diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Anlayana sivri sinek saz..!

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank