content

24 Mar

Ankara’dan ‘Ortanca’ Dergisi

Dergilerimiz var bize ulaşan. Dergilerimiz var, bir seri yayın çerçevesinde gündemime aldığım, sayfalarında gezmek için çaba ve gayret gösterdiğim.

Ankara’da yayınlanan, üç aylık sanat ve edebiyat dergisi ‘Ortanca’nın 38 nci sayısı masamda.

Ortanca’nın kimliğine bakıyorum: Sahibi, Yazı İşleri Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni: İbrahim Engin, Koordinatör: Birol Engin, Baş Danışman: Prof. Dr. Nurullah Çetin. Yedi kişilik bir yayın kurulu var. Yayın merkezi: Gökçeyurt Mhl.

 

Samsun Devlet Yolu No:364 Mamak-Ankara. Tlf: 0312-398 01 98

Elimdeki, masamdaki Ortanca sayısında imzaları bulunanlardan bazılarının sıralanışı: İbrahim Engin, Hakan Yılmaz, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Yurdanur Bilgin, Ahmet Sevgi, Handan Kalsın, İsmet Bora Binatlı, Ali Adanır, Ahmet Şahinoğlu, Ali Bozdağ, Neşe Balıkçı, Ali Gözütok, Abdurrahim Karakoç, Cemal Tuzcuoğulları, Sabiha Serin, Kemal Arslan, Şükrü Öksüz, Metin Altıok vd.

İbrahim Engin imzalı, bir genel değerlendirmesi var. Bir yerinde: “Dergiler, toplumların yaşam biçimlerini, siyasal koşullarını, gelişim aşamalarını anlamak için gazeteler kadar önemli birer yayın organıdır, diye düşünmekteyim” diyor ve doğru söylüyor.

Ortanca’nın kapağında, rahmetli Abdurrahim Karakoç’un fotoğrafı o bilinen Mihriban adlı, başlıklı şiiri dikkat çekiyordu. Altı dörtlükten meydana gelen ‘Mihriban’ın son dörtlüğü efendim:

 

Tarife sığmıyor, aşkın anlamı,

Ancak çeken bilir bu derdi gamı,

Bir kördüğüm baştan sona tamamı

Çözemedim, çözülmüyor Mihriban..

 

Şair ağırlıklı ‘Ortanca’ sayfalarında gezerken, 21. sayfadaki şiirlerden Vedat Fidanboy imzalı “Adı çıkmış bir kere yeryüzünde şeytanın” başlıklı üç dörtlükten meydana gelen şiirin ilk dörtlüğüne bakalım:

 

Adı çıkmış bir kere yeryüzünde şeytanın,

Kitaba el basarım, sen ondan da betersin,

Seni seven bir kalbe çile, elem nedir ki..

Sadece sen o kalbi, mahvetmeye yetersin!..

 

Ortanca Dergisi, her sayısıyla, kat ettiği aşamaları sergilemekte, getirdikleriyle takdir gören bir yayın organı olduğunu göstermektedir. Tebriklerimi sunuyorum efendim.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank