- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ankara ve Babaeski’den, Üç Gazete

Gazeteler, dergiler bize ulaştıkça, onların sayfalarındaki gezintilerimiz sürüyor. Bugün sütunumuzda üç gazete var. Bunlar sırasıyla:

AYDIN HABER GAZETESİ

 

Aydın Haber Gazetesi Ankara’nın Sincan ilçe merkezinde yayınlanıyor. Sahibi: Ayhan Babayiğit. Yazı İşleri Müdürü: Keziban Sonay Babayiğit, Genel Yayın Yönetmeni: Hakan Arslan.

Sekiz büyük sayfalık gazete, pırıl pırıl baskısıyla okurlarının karşısına çıkıyor, çıkarılıyor.

Bekir Yalçınkaya dostumun bana gönderdiği Aydın Haberin sayfalarında, yöresel ağırlıklı haberler, ayrı ayrı yerleştirilmiş, makaleler, makale yazarları bizimle selamlaşıyor.

 

Makale yazarlarından bazıları: Bekir Yalçınkaya, Ali Bilir, Sadettin Bayram, Ayhan Babayiğit, Ömer Biber, İsa Kayacan, Oğuzhan H.Bağcı,..

- O bozuk numarası verilerek Sincan Lâle Meydanı’nda mahsus bırakılan iki Tank, aslında ‘Parselli Sincan Paftası’nda nasıl duruvermişlerdi de ondan sonra kimler nasıl bir iz sürmüşlerdi (Bekir Yalçınkaya).

BABAESKİ SÖZ GAZETESİ

Babaeski ilçemiz merkezinde 39 yıldır yayınlanan, bağımsız gazete. Sekiz sayfalık, haber, makale doluluğu içindeki yayınlarıyla çevreye, bölgeye olduğu kadar ülkemiz kültürü için de önemli bir yayınorganı olma özelliğini taşıyan Babaeski Söz Gazetesinin sahibi: Mürvetin Geyik, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Ayçin Candan, Muhabir: Ercan Ülger, Sayfa Editörü: Nurşen Arslan. Babaeski Söz’ün yayımında, değerli dostum Nevzat San’ın da büyük emeği ve katkıları var.

 

KIRKLARELİ GAZETECİLER CEMİYETİ GAZETESİ

 

Kırklareli ilimiz merkezinde bulunan Gazeteciler Cemiyetinin yayın organı 12 mini sayfalık bir gazete. Nevzat San dostumun gönderdiği gazeteler arasında bana ulaşan “Gazeteciler Cemiyeti” adlı gazetenin sayfalarında haber ağırlıklı yayınlar dikkat çekiyor.

Ayrıca, özellikle şiir dolu sayfaların bulunuşu, sanat ve edebiyata verilen değeri gösteriyor. Sanatsal ağırlıklı haberler de bunlar arasında yer alıyor.

 

Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti 01 Ekim 2003 tarihinde faaliyete geçmiş. Gazetenin Cemiyet adına sahibi: Başkan Selim Tiran. Yazı İşleri Müdürü: Oğuz Tiran. Daha pek çok isim ve imza var gazetenin yayımında emeği geçen, katkısı bulunan.

 

Gazetenin başyazarı Nevzat San, yazısının sonunda: “Daha çağdaş, daha mutlu, örnek  alınacak bir Kırklareli için; çok daha çalışkan, özverili Kırklareli’li yurttaşlar - hemşehriler olmalıyız” diyor.

 

GÜNÜN SÖZLERİ:

 

1. Aklı az olanın verdiği öğüt çok olur (Baileau)

2. Devlet adamı koyunu kırpar; siyasetçi koyunun derisini yüzer (Austin O’Malley)

3. Hayat kısadır. İnsan zenginliğini kullanmaya ne kadar erken başlarsa o kadar iyidir (Samuel Johnson)

4. Bütün büyük yanlışlıkların altında gurur yatar (Ruskin)