content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Kas

ANAP sız Türkiye Üzerine Temcit Pilavı!!

Rauf TAMER, Hürriyet'teki köşesinde ANAP sız Türkiye demiş. Bizim Erdal İzgi gibi, malumunuzdur, Rauf  Tamer'i okumak oldukça rahattır. Çok uzun yazıp yokuşu 3. vitesle  çıkmaz. (Yani baymaz.) Bizler uzun yazarız, yani bayarız ama napalım, tarz meselesi.

Rauf Tamer, Erkan Mumcu'nun bir açıklamasına değinmiş. Erkan Mumcu vakti zamanında "ANAP ı çıkarın hayatınızdan bakın bakalım ne kalıyor" demişti. Ehh, biz de çıkardık. Aaa, bir de baktık ki hayatımız bomboş olmuş. Hah haaa!.

Aslında sayın Mumcu’nun ifadesi kendine göre çok mantıklı ve yerinde. Zira ANAP’taki dört eğilim Türkiye mozayiği idi. Şu an buna benzer özellik taşıyan kombinasyon var mı yok!. Toplum git gide homojenleşiyor. Dünkü Kuvvetler Ayrılığı mı Dediniz? Hangisi? konulu yazımda da benzeri bir noktaya değinmiştim. Artık Türkiye eskisi kadar sola ihtiyaç duymuyor çünkü. Toplum son otuz yılın demografik transformasyonuyla çok değişti. Zaten Sayın Baykal da bunu bildiği için tabanı iyice eriyene kadar koltuğunun sevdasını sürmekte. Biliyor ki, on yıl sonra sol hiç kalmayacak. Sol veya sosyal demokratlar hemen zıplamasın. Bir şey biliyoruz da konuşuyoruz. Şöyle bir bakın. Sol ile Sağ oyları ikiye kategorize edin. Göreceksiniz ki, solun oyları her geçen seçim döneminde gittikçe azalmaktadır. Bunu dünkü yazımda anlayanın anlayacağı kadar anlatmaya çalışmıştım.

Bu Durum Değişir mi?

İş sadece ne ekonomik, ne siyasal. Son otuz yıldır derinden ama güçlü bir transformasyon var. Çokça dile getirdiğim demografi paradoksu var. O da şu: Eğitim düzeyi yüksek ve kültür düzeyi yüksek kişiler az çocuk yaparken gelir ve eğitim düzeyi düşükler çok çocuk yapmaktadır. Bu durumda siyasal olarak iktidarın lehinedir. Yani artık  bu kitleler, balık tutmayı öğretmektense balık verme mantığıyla kolay veya ucuza satın alınmaktadır. Öyleyse, böylesi bir trend yakalamış tek başına iktidarın, iktidardan düşürülmesini ne kadar olanaklı buluyorsunuz?

Son cümlemiz şu olsun.

Artık siyaset ... Üsküdar’ı geçenlerindir. Artık siyaset çok çok parası olup ta akıllı olanlarındır. Allahtan öyle bir derdim yok. Yoksa iğneyle kuyu kazmak yolunda ömrüm heder olurdu.

Esenlik ve basiret dileklerimle.

Not:
Bu yazı, www.bilgiagi.net, www.bilgievreni.com, www.kamudanhaber.com, www.haberanaliz.net, www.siyasalforum.net, www.gunesgazetesi.net, www.gercekgazete.web.tr, ile, Gerçek Gazete, Balıkesir Demokrat, Güney Marmara Yaşam ve Fatsa Güneş gazetelerinde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

3 Kere Cevaplanmış to “ANAP sız Türkiye Üzerine Temcit Pilavı!!”

  1. 1
    Nimet Koç Says:

    Yorumunuza katılıyorum , doğrusu aile içinde de aynı doğrultuda konuşmalar olur bu konuda, her nekadar uzun yazdığınızı söylüyorsanız da akıcı ve anlaşılır tarzınız zevkle okunuyor hocam.
    Doğru söyleyeni artık hiç bir köye kabul etmiyorlar yanlız bildiğiniz gibi .! Varolun hocam kaleminize sağlık...

  2. 2
    Halil DAĞ Says:

    Hocam yokuş çıkamayanlarla işimiz yok zati:)))

  3. 3
    Vildan BİRKAN Says:

    Doğru söze ne denir? Bugünkü yazınıza da bayıldııımmmmm.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank