content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Ara

Anadolu Otizm Vakfı (III)

Cenab-ı Hak’ka sonsuz şükürler olsun. Hayallerimizin birinci safhası gerçekleşti; Anadolu Otizm Vakfı’nın ilk eğitim bölümünü, “Nermin-Osman AKÇA Eğitim Merkezi" ni açtık.

22 Aralık-Cumartesi günü; Sayın Binali Yıldırım, Sn. Valimiz ve (tüm gönül dostlarımızın; İzmir’in önde gelenlerinin; tüm partilerin değerli mensuplarının; bize devamlı destek veren bürokratlarımızın; mütevelli heyet mensuplarımızın; evlatlarımızın ailelerinin; halkımızın meydana getirdiği) kalabalık bir toplulukla; eğitim merkezimizi açtık.

Bu hedefe ulaşmada;

1-Bize, Yelki eski belediye binasını, mütevazi bir kira bedeli ile tahsis eden, Güzelbahçe Belediye Başkanı Sn. Mustafa İnce'ye ve müspet oy veren Meclis üyelerine,

2-Bu binayı A'dan Z'ye yenileyen, Türkiye'nin en kaliteli eğitim merkezi haline getiren, tefriş eden; bunun için astronomik harcamalar yapan, Sn. Rıza Akça kardeşime,

3-Bize ilk günden itibaren her türlü desteği veren, tüm yazılı ve görsel medyaya ve olaya ilk kıvılcımı çakan Sn. Şebnem Bursalı'ya,

4-Devamlı olarak yanımızda yer alan, Sn. Binali Yıldırım'a ve ekibine/ Sn. Valimize ve ekibine (Vali yardımcılarına, Milli Eğitim-Vakıflar Bölge Müdürlerine, kaymakamlara, emniyet mensuplarına vb.)/ Sn. Aziz Kocaoğlu ve ekibine/ başta Güzelbahçe ve Konak olmak üzere ilçe belediye başkanlarımıza,

5-En büyük maddi katkıda bulunan; Sn. Rıza Akça/ Hüseyin Özdilek/ Mesut Sancak/Timuçin Turan'a/ ve sırasıyla ESBAŞ/EBSO/Altay Altuğ/ Yusuf Uz/ Ali Pehlivanoğlu/ Mehmet Albaş/ KAMED Derneği/ Özgener Şti./ Gökhan Çarmıklı/ Aziz Demir/ İsmet Yorgancılar/ Cem Bakioğlu/ İZELTAŞ/ Küçükbay AŞ./ Cumali Kılıç/ İlknur Denizli/ Sunal AŞ./ İdea Yapı San. ve Tic. AŞ./ Kavuklar AŞ./ EGİAD ve çok sayıda hayırsevere,

6-Her an ulaşabildiğimiz değerli milletvekillerimize/ rektörlerimize/ İstanbul'daki TOHUM Otizm Vakfı yöneticilerine, minnettarız.

Şu anda, kapasitemiz 40 (maksimum 50) kişiliktir. Bunun yarısını ücretli, diğer yarısını da (maddi kaynak bulursak) burslu (tam, yarım, çeyrek burs tarzında, noter huzurunda yapılacak tespit ile) eğitmeyi düşünüyoruz.

Çalışan personel sayısı, (40'ı akademisyen ve eğitici olmak üzere) 45 kişidir. Aylık giderimiz ortalama 120 bin TL'dir. (Yani, Cenab-ı Hak'ka ve yardımseverlere güvenerek büyük düşündük.)

Bu arada evladı için endişe eden anne-babalara destek olmak için, ücretsiz olarak gerekli testleri yapacak ve ailelere yol göstereceğiz.

Şimdi sıra, ikinci hayalimiz olan 600 ile 750 evladımıza, eğitim/tedavi ve meslek kazandırma imkanı sağlayacak "KAMPÜS"ü gerçekleştirmektir.

Değerli kardeşim (Ege-Koop Genel Başkanı) Hüseyin Aslan, işin en zor tarafının hallinde, bize yardımcı oldu. Güzelbahçe'deki (yaklaşık 5.000 metrekarelik) bir arsayı bize bağışladı. Bu sayede vakfımızın "kamu yararı" statüsüne sahip olmasının yolunu da açtı. Kendisine müteşekkiriz.

Bu hizmetler, bize otistik yavrularımızın yüzde 70'ine yakın bölümünün, hayatını kendi ayakları üzerinde sürdürebilmesi şansını kazandıracaktır.

Kalanlar için de, gönül dostum hayırsever Dr. Selim Amato ile birlikte, kendisine ait (Menderes ilçesindeki) arazide "Yaşam Köyü" kurmayı ve anne-babaların "biz ölürsek, evladımız ne olur?" endişesini izale etmeyi planlıyoruz.

Bunların hayal gibi görünen bu projelerin başarı ile gerçekleştirileceğine gönülden inanıyorum. Hayatta daima "Niyet hayır, akibet hayır" düsturuna gönülden inandım. Rabbim de hiç sıkıntı çektirmedi. Umduğumuzdan fazlasını lütfetti.

Bu hedefe de, el ve gönül birliği ile en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum.. 

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank