- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Altunköprü Katliamı

Irak Devletinin kuruluşundan önceleri,  Irak Türkleri yüce tarihleri boyunca, kurmuş oldukları devletler, atabeylik, İmparatorluklarla bu topraklarda, Türkler binlerce yılardan beri buralarda yaşayarak, aydınlık, uygarlık, eşitlik, sevgi, büyüklük, atılganlık, kahramanlığı   Gerçekleştirmeleriyle, dünyada varlıkları ile bırakmış oldukları yapıtlar, izler büyük bir kanıttır.
Türklerinin tarih boyunca kurmuş oldukları devletlerle, getirmiş oldukları huzur, medeniyet uygarlık insanlara vermiş oldukları, değer, sevgiden, hoşgörüden dolayı, Irak başına gelen tüm yöneticiler, dikta rejimler tarafından işkence, soykırım, katliamlara maruz kalmışlardır.

Ve unutulmayan çok acı günler, çileli, işkenceli anlar yaşamışlardır.
Bu acı olaylardan, katliamlardan 1920'de Kaça kaç Katliamı İngilizler eliyle Telafer Türk kardeşlerimize karşı başlatılmıştır.

Sonradan 1946'da Gâvur bağı katliamı, 14 Temmuz 1959'da Kerkük katliamı 1980'de Türkmen Liderlerinin Saddam rejimi eliyle toplu idamı edilmeleri
28 Mart 1991'de Altunköprü, Tuzhurmatu, Tazehurmatu katliamları 2004/ 2007 Telafer Katliamları Amerika işgalinde, Amerikalar ile Peşmergeler elinye sürdürülmüştür.
Halada Kıyıcı rejimler tarafından devam ederek binlerce yaralı, şehtitler Irak Türkleri vermişlerdir ve vermektedirler.

Irak topraklarında 88 yıl baskı işkence gören Irak Türkleri 35 yılda kıyıcı Saddam diktatörü döneminde görmedikleri Araplaştırma politikasıyla, acılar, çile, özlemler sonu gelmeyerek, her baskı, acıya  katlanarak, görmemiş oldukları katliam, soykırımlar arkası kesilmeyerek, kalmamıştır.

Saddam döneminden sonra sözde Demokrasi getiren Amerika güçleri tarafından Kürt peşmergeleri kullanılarak, Bu defa Kürtleştirme politikasıyla soykırım katliamlar tüm hızıyla Irak Türk bölgelerinde günümüze kadar değişik yönüyle devam etmektedir.
Günümüze kadar Irak Türklerine 24 katliam, soykırım uygulanmıştır, halada bu acı olaylar devam etmektedir.

Bugün Altunköprü katliamının anısının yıl dönümüyle vermiş olduğumuz şehitlerin ruhları Saddam rejimi düştükten sonra mezarında şad olmuştur. Artık huzura kavuşmuşlardır.

İkinci Körfez Savaşının başlamasıyla, Irak milleti dikta rejime karşı ayaklanmıştı Saddam’ı ne kadar kıyıcı bir rejim olduğunu tüm Iraklılar sonunda iyi tanıyarak, anlamışlardır.
Ayaklanmayı durdurmak için her türlü gücünü Saddam rejimi kullanmaya başlayarak, ateşle, tank ve füzelerle önce Türklerin yaşadıkları toprakları ele geçirerek, her türlü silahlarla kimsesiz günahsız suçsuz insanlarımızın  evlerine saldırıp, yaşlarına bakmadan çok sayıda sivil olmalarına rağmen Irak Türklerinin, evlerine girerek, genç, yaşlı, çocukları toplayıp acımasızca kurşunla dizerek vurmuştur, şehit etmiştir.

Böylece Türkleri kurşuna dızdıktan sonra toplu mezarlara atarak, Ramazan ayında tutuklayarak, bayramdan 15 gün sonra ailelerinin arama sonucunda bir çukur da şehitlerimizi bulmuşlardır.

Kin ve nefret kan kusan Arap Baas partisi bu katliamlarla Irak'ta Türk varlığını Türk kimliğini, Türk geleceğini sileceklerini yok edeceklerini hayal gibi düşünerek, işte onlarında sonları gelmiştir.
Ve öteki kıyıcılarında sonları İnşallah. Yakında gelecektir.

Irak Türk milleti milli mücadelesinden davasından vazgeçmeyerek, şehidimizin ruhundan güç alarak, görevini çalışarak başararak gelişmektedir, yorularak kanları yerde kalmayarak alacaktır Milletimiz Şanıyla, adı, büyüklüğüyle tarihiyle, efendilik, kültürüyle dünyada tanınmaktadır.

Altunköprü şehitlerimizin ve tüm Türk şehitlerimizin önünde saygı ile eğilerek, yüce Allah'tan rahmet, Cennet dileriz dökmüş oldukları temiz kanlarının vermiş oldukları şirin canlarının başarmış oldukları bu milli görevlerini bizlerde milli dava yollarında mücadelemizle sürdürerek, bizlerde bu uğurda şehit olmaya büyük milletimize milli mücadele yolumuzdan dönmeyeceğimize söz veriyoruz.