content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 Nis

‘Altın Beyinli Adam’ın Vefatının 20. Yılı

Alphonse Daudet'in 'Altın Beyinli Adam' hikâyesi sanki bizim rahmetli Özal için yazılmış gibidir. 'Altın Beyinli Adam', bundan tam 20 sene önce Hakk'a yürüdü. O'nu çok erken kaybettik. Öldüğünde, hikâyedeki gibi parmaklarının arasında son birkaç altın kırıntısı yoktu. Bilâkis beni ışıl ışıl altın gibi parlıyordu.Ben Özal’ın normal şekilde öldüğüne inanmıyorum. Bence ve milletimin çoğunluğunun gözünde Turgut Özal şehit edilmiştir. Bunu yılarca yazıp çizdiğimiz halde, ilgililer ve yetkililer vefatından 19 yıl sonra harekete geçebilmişler ve gerekli incelemeleri yaptırabilmişlerdir. Tetkikler neticesinde, Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıkmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun ve savcılığın yaptığı soruşturmalar da bunu işaret etmektedir. Diğer taraftan nâşının uzun süre bozulmadan kalmış olması da şehitliğinin bir göstergesidir.

 

***

Rahmetli Özal, dindar Başbakan ve Cumhurbaşkanı idi. İstanbul

Teknik

Üniversitesi’ndekitalebelik yıllarında, kardeşi Korkut Özal ile birlikte milliyetçi muhafazakâr gençliğin temsilcilerinden olmuş ve Nakşibendi Tarikatı’na intisap ederek AbdülazizBekkine (K.s.) Mehmet ZâhitKoktu (K.s.) efendilerin rahle-i tedrîsinden geçmiştir.  Birlikte sabahlara kadar çalışırken, bazen cüzdanının arasında hoca efendilerin resimlerini çıkarır, sevgiyle gülümseyerek, ‘Bak Hasan, ne kadar tontonlar değil mi? derdi.

 

Özal, lâikçi yobazlardan çok çekti. DBT ve Başbakanlık Müsteşarlıkları sırasında ‘takunyalı’ ve ‘gerici’ ilân edildi.

Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı müddetince ‘İrticacı’ ithamlarına mâruz kaldı.

Halbuki Özal aslâ tutucu olmamıştır. Muhafazakâr ama reformlara ve değişime son derece açık bir devlet adamıydı. O’nun döneminde Türkiye daima ileriye gitmiştir.

 

***

‘Altın Beyinli Adam’ın beyni Türkiye doluydu. ‘İkinci Değişim Programı’ ismini verdiği yeni reformları, bütün teferruatıyla altın beyninin içindeydi. Özal,’24 Ocak Ekonomik Kararları’ndan itibaren tesirli olduğu yaklaşık 10 yıllık döneminde Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Kişi başına düşen GSMH’yi ikiye dış ticaret hacmini üçe katladı. İtan ikâmesi modelini terk edip Türk ekonomisini dışa açtı. Alt yapı, haberleşme ve ulaştırmada âdeta bir devrim gerçekleştirdi. Demokratikleşmeyi hızlandırdı ve sivil toplumu inşa edebilmek için büyük bir gayret sarfetti.

Özal.’ küreselleşme’yi ve ‘bilgi toplumu’nu önceden gören ve en iyi şekilde değerlendiren devlet adamımız olmuştur.

Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip eden Özal’ın sayesinde, Türkiye’nin bugünkü Bilgi ve Teknoloji Altyapısı gerçekleşmiştir. Özal kendi döneminde gerçekleştirdiği reformların sonucunda bir ‘transformasyon’ (dönüşüm) meydana geldiğinin ifade edilmesinden çok hoşlanırdı.

Sık sık Türkiye’nin ANAP döneminde ‘çağ atladığını’ söyler ve bunda gurur duyardı.

 

***

Lider olarak merhum Özal’ın ‘hayrülhalefi’,Recep TayyipErdoğan’ı, dindarlığı halka yakınlığı, cesareti ve çalışkanlığıyla Özal’a benzetiyorum.

Milletimiz şehit CumhurbaşkanıÖzal’ı sevgiyle yâd ediyor. O günleri ‘Altın Dönem’ olarak anıyor. Ve O’nu şehit edenleri ortaya çıkarılarak cezalandırılmasını bekliyor. ‘Altın Beyinli Adam’ seni gerçekten çok özledi. Ruhun şâd, mekânın cennet olsun. Yüce Allah (c.c.)  rahmetini üzerinden esirgemesin.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank