- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ali Emre Dedeoğlu ile Söyleştik (II)

Ali Emre DEDEOĞLUHangi takım taraftarısınız ?

Bir takıma sempatim veya taraftarlığım olsa bile, hiç bir zaman fanatik düzeyde olmadım, o düzeyde bakan meslektaşlarımı da çok anlayabildiğimi söyleyemeyeceğim.

Taraftarığınızı belirtmekte herhangi bir sakınca görmüyorsunuz...

Yok hayır. Zaten fanatik bir taraf değilim. Çocukluktan gelen bir sempati. Ayrıca taraftarlığımı hiç bir zaman işime yansıtmadım yansıtmam.

Galatasaray'ın bu sezonki şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz ?

Galatasaray bu sene şampiyonluğun en büyük adayı diyorlar, açıkçası gülüyorum buna. Evet kadro yapısı ve yıldızlar ile birlikte yıldız bir teknik direktör Rijkaard var fakat bence şu ana kadar Rijkaard dalgasını geçti, kaybederse yine kendi isteği ile kaybedecek ama kazanırsa kendi isteyerek kazanacak, favori olarak gözüküyorlar ama bilmiyorum .

 Riijkaard Galatasaray'ı çok ciddiye almıyor sanki... Galatasaray'ı anlamadığını düşünüyorum... Ne diyorsunuz ?

Anlayamama değil bu. Bildiğimiz dalgasını geçiyor. Hangi maçta neleri yapması gerektiğini biliyor ama dediğin gibi ciddiye almadığı için deneme yanılma yöntemi ile her hafta enteresan sonuçlara imza atıyor.

Galatasaray bu sezon şampiyon olamazsa, sıfır kupa çekerse, Riijkaard başarılı olarak kabul edilebilir mi ?

Edilmez ama ondan önce bir başkanlık seçimi var, onun sonucu da önemli, o yüzden başarısız olsa bile kredisi yüksek, ki bence de öyle olmalı.

Diğer şampiyonluk adayları olan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u nasıl değerlendiriyorsunuz ? Kimin şansı daha fazla ?

Ben Fenerbahçe'nin bir şekilde toparlanacağını düşünüyorum. Daum işini bilen bir adam, buralara da ellerinde olmayan sebeplerden dolayı geldiler. Bursaspor bir heyecan yaşıyor umarım sonuna kadar devam eder nitekim takım kimyası oturmuş durumda, taraftar da büyük etken. Beşiktaş'ı bu sezon çok şanslı görmüyorum, konsantrelerini sağlıyamıyorlar bence.

Galatasaray'ın başkanlık seçiminde kim şanslı ?

Çok ilginç bir seçim dönemi yaşanıyor. Adnan Öztürk geçen seçimde destek alamadığı için çekilmişti ama bu seçimde olacak. Adnan Polat'ı şanslı görüyorum, çoğu kişinin 'yapacağım'  diyerek yapmadığı şeyleri yaptı ama bunları yaparken bir şeyler harcayarak yaptı, bunu kaldıramayan bir zihniyet O'nu başarısız olarak göstermeye çalışıyor , bence yanlış bir tutum.

Küme düşme hattını nasıl değerlendireceksiniz ?

Önce Ankaraspor'a değineyim. Doğru bir hareketi yanlış bir dönemde yapmanın acısını çektiler. Sivasspor'un her parlayan sürpriz takımın başına gelen kadro dağılma durumu olmasaydı buralarda olacağını düşünmüyorum. Diyarbakırspor için konuşmak istemiyorum sıkıntılı bir durumda, dış etkilerin müdahalesi mücadelelerine gölge düşürdü. Denizlispor ise anlaşılmaz bir durumda bence düşmeyi haketmiyorlar, ama düşecek gibi gözüküyorlar.

Montpellier Bordeaux'yu ne derece zorlar peki ?

Fransa liginde bu tür durumlar sürpriz değil aslında bence Bordeaux 'yu baya bir zorlayacaklar ama Blanc yine ipi göğüsleyecektir kanısındayım.

Real - Barça çekişmesinde kim daha şanslı ?

Real'i şanslı görüyorum çünkü ellerinde hiç bir şey kalmadı ve çok gol atarak ligi domine edebilirler. Barcelona'nın takım olma olgusu Etoo'nun gidişi ile bozuldu. Etoo saha içinde toparlayacı bir görevdeydi saha dışı etkisi kötü olsa da. Henry'nin devamlı sakatlanması, İbrahimovic'in İnter'deki dominantlığının olmaması Messi'nin yükünü ağırlaştırdı ve rakiplerinde en büyük hedefi oldular. Real biraz daha şanslı bence.

Bundesliga, Premier Lig ve Serie A'da şampiyonluk adaylarınız ?

Bundesliga'da Bayer Leverkusen'i çok istiyorum ama işleri zor Bayern Münih'in şampiyon olabileceğini düşünüyorum. İtalya'da İnter ne olursa olsun şampiyon olacaktır ki sene başında Juventus bir şeyler yapabilir diye düşünmüştüm. Premier Ligde ise Chelsea'yi daha şanslı görüyorum.

Türkiye Kupası ?

Valla Fenerbahçe galiba hasrete son verecek bu yıl.

Bundan sonra yapmak istedikleriniz neler ?

 Televizyon sektöründe tabii ki bulunmak önemli ancak daha somut projelerde bulunmak istiyorum ama acelem yok açıkçası yine sporun içinde olup başka yerlerden de çıkabilirim karşınıza fakat şuan için Haber Türk Spor Servisinde bize verilen görevi yerine getirmek ile bu sezon için göreviliyiz bunu da en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.

Spor müdürünüz Simge Fıstıkoğlu değil mi şu an ?

 Dışarıdan birinin seçilmesi yerine içerden en deneyimli isim olarak Simge Fıstıkoğlu bu görevi haketti diye düşünüyorum. İlk tepkiler güzel ama bazı tepkiler doğal olarak çok muhafazakar diye düşünüyorum. Bir müdürden çok ekip arkadaşı olarak görüyoruz spor servisimizi en önemli sıfat ile temsil ediyor bunu da şu ana kadar iyi bir şekilde yerine getiriyor demek yanlış olmaz.

Bilgi Ağı / Türkiye'nin İnteraktif Köşe Yazarı  Gazetesi için neler söyleyeceksiniz ?

Popülist olmadan, güzel bir şekilde aktif bir platform yaratılmış, tebrik ediyorum, bu çizgide devam etmeniz dileğiyle...

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

 Çalışmalarında başarılar diliyorum, iletişim önemli insanlar birbirleriyle iletişimi kesmemeli, sen de önemli bir işe imza atıyorsun geleceğin için, önemli adımlar, başarılar.

Çok teşekkür ederiz...

Ben teşekkür ederim, başladığımız gibi bitirelim...
Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Ali Emre Dedeoğlu ile Söyleştik (II)"

#1 Comment By lebronist On 25 Mart 2010 @ 22:55

bu ali emre dedeoğlu gerçekten mütevazı 1 gençlerden biri.başarılar dileriz kendisine... =)