- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Alanya’dan ‘Güncel Sanat’ Dergisi

Dergilerimizle ilgili yaptığım genel değerlendirme, bu çerçevede sayfalarında gezdiklerim. Bunların bir düzen içerisinde ortaya konuluşu. Bugün gündemimde yeralan dergi, Antalya ve Alanya çıkışlı “Güncel Sanat” Dergisi efendim.

Derginin kimliğine bakıyorum öncelikle: İmtiyaz sahibi: Hasan Hüseyin Bayır, Yazı İşleri Müdürü: Mehtap Üzümcü, Genel Yayın Yönetmeni: Arslan Bayır, Sanat Danışmanı: Mustafa Oral. Yazışma: P.K. 66 Alanya-Antalya. Tlf:0532 409 45 21, Hukuk Danışmanı: Av.Mehmet Öztop. Yurt içinde ve yurt dışında temsilcilikleri var. Ayrıca hakem heyeti bulunan bir dergi Güncel Sanat.

Sunuş yazısı, başyazısı, derginin yayın prensiplerinden sözeden cümlelerden oluşuyor. 20 nci sayısı masamda olan Güncel Sanat’ın sayfalarında imzaları bulunanlardan bazılarının sıralanışı şöyle:

Arslan Bayır, Arzu Kök, Abdülkadir Güler, Mehmet Önder, Turan Kayıkçı, Adnan Sungur, Aynur Şahin, Şahin Karaman, Dilek Ayan, Hamdi Alp, Refik Uğur, M. Kemal Yılmaz, M.Türker Acaroğlu, Yılmaz Uçar, Serpil Baş vd.

Arslan Bayır, Makedonya yolculuğundan söz ediyor, uzun uzun anlatıyor. Bir yerinde: “Makedonya Balkanların Güneyi’nde eski Yugoslavya’nın parçalanmasından sonra ayrılan 1993’te bağımsızlığa kavuşmuş ve fazla savaş görmeyen toprak açısından küçük bir ülke” DİYOR. Ohri’yi görünce, güzelliği karşısında dayanamayan Arslan Bayır, bir de şiir yazıyor. Birkaç mısrası bu şiirin:

Ohri’yi gördüm bir güzel,

Ohri çok güzel,

Ohri de bir güzel,

Ohri bir başka güzel.

Ohriyi güzel, bir başka güzel.

Ohri güzel, Ohrili güzel..

Güncel Sanat Dergisinin sonraki sayfalarında, yazılar araştırma ve değerlendirmeler yeralıyor. Abdülkadir Güler hocanın, Alim Gerçel’e ithaf ettiği “Dost var” başlıklı, adlı şiiri derginin 20 nci sayfasında yeralıyor. Bu şiirden:

Dost var,

Yaz sıcağında,

Tas tas sunulan,

Harman yerinde, güneş en tepede,

Ağustos’ta beklenen bir içim su gibidir.

Güncel Sanat Dergisi kendi çizdiği yayın anlayışı doğrultusunda ilerlemektedir. Aldığı yayın sayı mesafesi önemlilik içindedir. Tebriklerimi sunuyorum efendim.

GÜNÜN SÖZLERİ:

1. Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası özgürlüktür. (Mustafa Kemal Atatürk)

2. Aritmetik, ayakkabılarını çıkarmadan yirmiye kadar sayabilmektir. (Mickey Mouse)

3. Sevgililerin birbirinden bıkmamalarının sebebi, hep kendilerinden söz etmeleridir. (La Rochefoucauld)

4. Kaç yaşında olduğunu bilmeseydin, kaç yaşında olurdun? (Satchel Paige)