content Av. İbrahim GÜLLÜ, Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı
11 Ara

Al Birini Vur Ötekine

Antkart Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Menderes Türel'in uygulamaya soktuğu ve çok tartışılan bir uygulamaydı. Maliyeti 1-2 lirayı geçmeyen karta verilen 10 lira, kartı almak için oluşan upuzun sıralarda saatlerce beklemek, kartların satış noktalarının azlığı ve kartı olmayanlardan bilet ücreti olarak fazla para alınması gibi uygulamalarla halkı çileden çıkartmıştı. Uygulama ortadan kaldırılmasına rağmen halkımız halen Antkart için ödemiş olduğu ücretleri geri alabilmiş değildir.

Sistem olarak beğendiğimiz ancak uygulamaları ile halkı sıkıntıya sokan Antkart uygulaması Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde mahkeme kararına da dayanılarak uygulamadan kaldırıldı.

Seçim öncesi televizyonlarda Antkart’ı yırtıp bunu kaldıracağını vaat eden, getirecekleri sistemde Antkart uygulamasında olan sıkıntıların yaşanmasını istemediğini söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından Halkkart uygulamasına gecikmeli de olsa geçildi.   

 Akaydın’ın; Antkart’dan çok daha farklı olacağını söylediği Halkkart uygulamasında şu an yaşanan sıkıntılar bir önceki dönemi anımsatmaktan ileri gitmiyor. Bir önceki sistemden farklı olarak kart ücretlerinin depozito olarak 8 lira alınıyor olmasıdır. Bunun dışında Halkkart uygulamasında da, yine bir önceki dönemde olduğu gibi kart satış noktalarında uzun kuyruklar, satış noktalarının azlığı sürmekte, satış noktalarında-bayilerinde “satış vardır” yazısına rağmen halkkart satışı yapılmamakta ve kartsız binişlerde daha fazla ücret ödenmesi uygulaması sürmektedir. 

İki dönemi karşılaştırdırdığımızda aynı sıkıntılar ve uygulamaların yaşandığını ve halkımızın mağdur olmaya devam ettiğini görmekteyiz. Antkart veya Halkkart; adının ne olduğu fark etmiyor. İşin özünde son derece iyi olan sistemin uygulanmasında sürekli aynı sıkıntılar yaşanıyor. Menderes Türel hangi hataları yapmışsa, Mustafa Akaydın'da aynı hataları yapmaktadır. Birbirini aratmayan bu uygulamalar nedeniyle insanımızın “ha Antkart, ha Halkkart, al birini vur ötekine” şikayetlerini duymaktayız.

Yetkililerin halkın şikayetlerine bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank