content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Haz

AKP’nin 3.Dönemi Barış ve Diyalog İçerisinde Geçecek!

Evet AKP 3.Dönem Genel Seçimlerinin kazanan ismi oldu...
Kutluyoruz.
Böylesi bir rahatlık bir daha kimlere nasip olur bilemem amma, AKP Lideri ERDOĞAN bunu başardı...
Hakkını teslim etmek gerek.

Demek ki vatandaş aç ve açıkta değil.
Karnı tok, sırtı pek.

Değişikliğe bir ihtiyaç duymadı. Karara saygılı olmak gerek. Demokrasinin güzelliği bu. Kimsenin kolunu bükmedi, herkes gönlünden geçtiği gibi oyunu kullandı.

Yüzde 10 barajına takılacağını bilen siyasiler bile 4 yıl sonra meclise girmenin hesabından uzak kaldılar. Onlar da AKP'nin değirmenine su taşıyan isimler oldular.

Afiyet olsun... Yarasın.
Yok mazotu pahalı alıyoruz, yok benzin pahalıymış, yok etin, sütün, otun, sebzenin, meyvenin fiyatı el yakıyormuş, yanına yaklaşılmıyormuş, mutfakta tencere kaynamaz olmuş laflarına da dikkat etmek gerek!

Dediğim gibi vatandaşın karnı tok, sırtı pek.
Olmasa böyle olmazdı.

Her ne kadar Başbakan "efendim 2 kişiden biri AKP'ye oy verdi" dese de, bu söylem de yanlış...! Seçime katılım oranı ortada, partilere dağılımı ortada, çıkan milletvekili sayısı ortada.

Evet Anayasa değişikliği konusunda konsensüs sağlanmak zorunda. Daha önce de yazmıştım ben, gerekli çoğunluk sağlanamaz ise yüzde 49- 50'nin faydası yok diye! İşte gelinen nokta bunu gösteriyor. Oyların yüzde ellisini alan parti AKP ne yazık ki muhalefete muhtaç duruma geldi! Muhalefetin sesini dinlemek zorunda en azından.
Sözün Özü!
"Her şeyde vardır bir hayır" derler büyüklerimiz. "Mevla neylerse güzel eyler" diyor şair. Sanırım kavga artık olmayacak...Barış gelecek... Diyalog gelecek... El sıkışılacak... Özellikle de şu seçim sürecindeki çirkinlikler olmaz diye umuyorum. Başbakan ERDOĞAN'ın çıraklık ve kalfalık dönemleri zor geçeceğine, tam tersi USTALIK dönemi zorlu geçeceğe benziyor. Hiç hesaba almadığı, isimlerini bile anmaya gerek duymadığı siyasi partileri anmak, anlamak, görmek, düşüncelerini almak, katkılarını istemek, hatta bazı gruplara TAVİZLER vermek zorunda kalacak olması bakalım ne getirecek, neler sağlayacak... İstediklerini rahatlıkla yapabilecek mi?
İnşallah iyi olur... Kim istemez ki.

Vatana, millete, ülkemize, sınır komşularımıza ve tüm Dünya'ya seçim sonuçlarının hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank