- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

AKP Lehinde Yazmak…

Amatörce de olsa birkaç yerde çiziktirdiğimi gören duyan dostlar arada bir okuyorlarmış. Ama ne fayda ki dostlar benden şikâyetçi de!

Derler ki: İyi güzel yazıyorsun da çoğu yazında AKP’ye ve Hükümete (gerçi onlar “Tayyib” diyorlar) giydiriyorsun. Kardeşim bunların hiç mi iyi bir tarafları yok? Biraz daha yumuşak yazarsan daha çok okuyanın olur”. Eee… Dost hatırına çiğ tavuk bile yenirmiş. Ben de bugün AKP lehine Allah ne verdiyse döşeneceğim. Hem kafaya koydum; Bugün Allah’ın izni, AKP’nin inayetiyle reyting rekoru kırmayı planlıyorum.

Efendim, vakti zamanında seçimlerde mitingden mitinge koşan İnönü’ye kurmayları demişler ki; “Paşa Hazretleri, zat-ı aliniz çok değerli şeyler söylüyorsunuz, hepsi hakikat, fakat memleket ahalisi aklından ziyade hisleriyle hareket etmekte, bu sebeple rakiplerimiz hiç bir şey yapmadığı halde ‘Din, Allah, Kitap’ diyerek bizden çok oy alıyorlar. Lütfedip siz de halkın duygularını okşasanız, biraz Allah’tan peygamberden bahsetseniz”. Paşa da bunu dikkate alacağını bir daha ki sefere daha dikkatli olacağını söylemiş.

Ben de İnönü’nün dediği gibi dostları dikkate almaya karar verdim. İnönü ne mi yapmış? Acele yok. Cevap yazının içinde ama önce şu bizim reyting işini halledelim. Neyse, oturdum, 2002’den bu yana olanları “Hayatımızda, hafızamızda, ruhumuzda” iz bırakan gelişmeler neler? diyerekten tek tek sıralamaya çalıştım. Gerçekten de “gurur verici” uzun ve müthiş bir liste çıktı karşıma. Buyurun, birlikte hafıza tazeleyelim;

1 – Dış Politika, Diplomasi ve Uluslar Arası Siyaset Alanındaki Gelişmeler:

2 – Ekonomik Alandaki Gelişmeler:

3 – İç Siyaset, Yargı, Askerler Gibi Konulardaki Gelişmeler:

4 – Sosyal Ve Siyasi Alandaki Gelişmeler:

Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler. Gerçekten de AKP’nin bu ülkeye hizmetleri konusunda bugüne kadar nankörlük etmişim. Listeyi baştan aşağı okuyunca acilen “Kalp gözümü açıp sır kapısından geçerek beşinci boyuta varmam gerektiğini” fark ettim. Yoksa oradaki nur yüzlü amca beni “cıss…” yapacak.

Bu arada reytingime katkıda bulunan arkadaşların başta anlatılan hikâyede İnönü’nün ne yaptığını öğrenmesinin vakti geldi.

Efendim, Paşa Hazretleri tavırlarında ve konuşmasının içeriğinde hiçbir değişiklik yapmadan yine her zamanki klasik mitinglerinden birini yapmış, kürsüden inerken de sağ elini havaya kaldırıp vatandaşa hitaben “Allaha ısmarladık” demiş.

Kurmayları hemen etrafını sarmışlar; Hani Paşam ne konuşmuştuk? “Din, kitap, Allah” ne oldu, niye biraz bahsetmediniz? demişler.

Paşa da o muhteşem cevabını vermiş; Kürsüden inerken ‘Allaha ısmarladık’ dedim ya!

Son söz;

Meğerse AKP lehinde yazı yazmak ne kadar kolaymış. Ben şimdiye kadar bir şeyler yazacağım diye boşuna yırtınmış didinmiş durmuşum. Olan biteni tersinden oku, al sana fıstık gibi yazı. 

 

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "AKP Lehinde Yazmak…"

#1 Comment By ahmet fidan On 31 Ocak 2010 @ 10:18

Dostum, bu ne böyle. İnan şimdiye kadar en keyif verici yazın buydu.
Mizah mazur gösterme sanatıdır. Göbekten mizahçı olarak her zaman iğnelemek veya hiciv tek geçerim olmuştur.

Ağzına yüreğine, klavyenin tuşlarına beynine sağlık ne diyeyim.

(((Hapöyle arada bir cızıdan çık derim.)))

#2 Comment By Halil DAĞ On 31 Ocak 2010 @ 14:45

Hocam kaç, öbür yazılar dediklerini duymuşlar, geliyorlarmış:)))

Eyvallah hocam, sağolun. Epey zamandır uykudaydım, uykusuz zamana denk geldi, boş geçmek olmazdı artık.

#3 Comment By Uğur ÖZALTIN On 31 Ocak 2010 @ 16:38

Reyting tavan yapmamış hocam ya
Ben yazem bir tane AKP ye kıyak olsun :>
Belki il yönetimine girerim :>

#4 Comment By Halil DAĞ On 31 Ocak 2010 @ 17:05

ben akp li tanıdıkların sözlerine güvendim ama, olmadı işte:) durmuyolar sözlerinde ben ne yapayım.