content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

19 Eki

Akıl!..

Değerli okurlarım bir Rus Bilge : “Dünyanın en soylu, erdemli, namuslu insanını bana getirin,  beyaz bir parşömene iki satır yazı yazdırın, O’nu büyüteç altına alır giyotine götürecek hata bulurum. Çünkü ben art niyetliyim.” Der.

Ne olursa olsun muhatabı ya da her hangi bir metni, yazı başlığını, iyi dinleyip, çözümleyip doğru anlamalıyız. “Çünkü AKIL, mantık bunu emreder…”

Peki, nedir AKIL?...

Akıl (us): Bilip tanımayı, yargılamayı ve ilkelere göre davranmayı sağlayan insana özgü kabiliyet (yeti) ve doğru davranmayı, doğru karar vermeyi sağlayan düşünme biçim-leri ve ilkeler bütünü, “sağduyu”, “bilgelik”, “ olarak tanımlanır.

Hz. Muhammed'in(AVS) sözü ile;"Akıl yeryüzünde Allah’ın terazisidir."

Akıl etmek, bilginin en hassas terazi ile tartımı, diğer anlamda ölçümlenmesidir.

Bunun içindir ki, “Kuranıkerim” “akıl” sahiplerine hitabeden bir “Kitap”tır.

İnsanlar elde ettikleri bilgileri aklın süzgecinden geçirebildikleri takdirde gerçek düşünceye ulaşabilirler. Gerçek düşünceyi sunabilmek ise bilgeliktir.

“Kuranıkerim”, insanlara “oku”mayı, “düşünme” yi ve “akletme”yi, evrensel bir mesaj olarak sunar.

"Yeryüzünde dolaşmıyorlar mı ki, orada onların aklede-cek kalbleri, işitecek kulakları olsun. Ama gerçek şu ki; yalnız kafalardaki gözler kör olmaz, fakat göğüslerde (kalplerde) olanlar da körleşir." (22/ 46)

Albert Einstein, büyük bir dehâ ve üstün bir zeka sahibidir.

Evrenin en önemli ve sade yasasını deney ile değil, “te-fekkür” ve “akıl” yolu ile bulan, izâfiyet(görecelik)teorisini in-sanlığa sunan ilim adamıdır.

Albert Einstein, evrendeki olayların ve oluşların tesadü-fe bağlı olmadığını, Yaratan'ın hazırladığı bir plan dahilin-de meydana geldiğini ve düzenlendiğini,"Allah katiyetle barbut(kumar) oynamaz."sözüyle dile getirirken,"Bütün yaptığımız, Allah’ın önceden çizmiş olduğu çizgileri, onu takip ederek çizmekten başka bir şey değildir."demiş ve insanın evrensel gerçeğini gözler önüne sermiştir.

Akledip düşünüp ibret alanlara ne mutlu

ATATÜRK KÖŞESİ

Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum…

DÜŞÜN-TAŞIN

Her şeyi maddede arayanların gözleri maneviyatta kördür…

GÖNDERMELER

-Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un, Somali’de açlık ve susuzluk çeken insanlara yardım eden kurum temsilcilerini 'Teşekkür Belgesi' ile ödüllendirdiğini biliyor musunuz?

-Kızılcahamam Kampının 2. gününde Adana Milletvekilimiz Ömer Çelik’,n, Anayasa çalışmaları hakkında vekil arkadaşlarına birifing verdiğini duydunuz mu?

-Başbakan Erdoğan’ın, ellerini İşadamı Nevzat ASLAN’ın kalbinin üzerine koyunca, Nevzat Bey’in nabız atışlarının tavan yaptığından haberiniz var mı?

-Şu bildiğimiz Limon’un kanser hastalıklarında kemoterapiden 10 bin kat daha etkili olduğunu duydunuz mu?

-İzmir’de tükenen “En büyük ibadet sev(iş)mektir” isimli kitabımın ikinci baskısının İstanbul Tüyap Kitap Fuarına yetişeceğini biliyor musunuz?

-Ekspres gazetesi İmtiyaz Sahibi HBY’nin Adanalı Arapların katıksız Türk Irkı’na mensup oldukları tezinin, ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ tarafından bilimsel olarak (muazzez ilmiye çığ | Yüksel Mert ile Mert'çe) teyit biliyor musunuz?

-Perşembe günü gece saat 23’ten sonra Beyaz Tv 3. Göz programına canlı yayın konuğu olarak katılacağımdan haberiniz var mı?

-Adanalı dostum,  Hayri Çırak'ın geliri Somali'ye bağışlanacak olan “AKIL SAĞLIĞI” adını verdiği kişisel fotoğraf sergisinin Başta Vali olmak üzere zengin bürokratları bir araya getirdiğini biliyor musunuz?

-Çukurova Şehremini Yıldıray Arıkan bey’in, ‘ayırımsız bütün sanat dallarına bütün birimlerimle birlikte gerekli hassasiyeti gösteriyoruz” dediğini biliyor musunuz?

-Sevgili kardeşim Mahmut Çelikcan’ın, 3 yıldır toz ve çamuruna katlandığımız 2181 nolu sokak sakinlerinin “Artık Yeter” deme noktasına geldiklerinden haberi var mı?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank