- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Akgün ve Babuşçu…

CHP’de ve AK Parti teşkilatlarında yapılan müdahaleler nasıl algılanıyor?

Önceki akşam Eser Otel’de, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün ilçe delegelerine verdiği yemek vardı. Yemekte bir konuşma yapan Dr. Akgün, delegelere seslenerek var olan üç listeyi bir araya getirmeye çalışacaklarını, şayet üç liste bir araya gelmez ise 4. bir listeyi çıkaracaklarını söyledi. Konuşmasının sonrasında delegelerden soru sormak isteyenlerin sorularını yanıtlayacağını ifade etti.

Eminönü SHP eski İlçe Başkanı; Dr. Akgün’e 4. bir listeyi çıkarmaya çalışmasının, partiyi daha çok bölmeye yönelik bir girişim olduğunu, var olan ilçe başkanlarının yönetim kuruluna eşit sayıda yönetim kurulu üyesi vermesini, seçimlerin çarşaf listeyle yapılmasını ve delegeler hangi ilçe başkanını tercih ederlerse o kişinin de ilçe başkanı olmasını önerdi.
Bu soru sonrasında, soruları yanıtlayacağını açıklayan Başkan Dr. Akgün, yeni soru almayacağını belirterek soru yanıt bölümünü bitirdi.

Salonda kaç delege vardı?

Öncelikle dün akşam salondaki hava: 400 delegenin yaklaşık 150 ile 200’ünün yemeğe katıldığı belirtilirken, Dr. Akgün, konuşmasında salonda 300 delege olduğunu iddia ediyordu. Görünen o ki, salonda 300 delege yoktu ve kalabalığın büyük bir bölümü bugüne kadar başkan nereye giderse gitsin orada olacak olanlar tarafından oluşuyordu.
Şimdi Başkan Dr. Akgün’ün liste girişimini eleştirmeden evvel; AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun ilçe teşkilatında yaptığı konuşmayı manşetimizden ve devamında okuyacaksınız. 

Hedef: Avcılar ve Büyükçekmece[/b

Aziz Babuşçu, Büyükçekmece’nin Dr. Akgün’ü hak etmediğini iddia ederek, 2014 seçimlerinde mutlaka Avcılar da dahil olmak üzere Büyükçekmece’yi alacaklarını ve hattı tamamlayacaklarını söylüyordu.
Ve ertelenen kongrenin yapılacağını söyleyen Babuşçu, yeni yapacakları    kongrede eskisi gibi, ilin adayının karşısına ilçe başkan adayı çıkarıldığında ve şayet kazandığında, ertesi gün il-çeye gelerek seçilmiş başkanı görevden alacağını açıklıyordu.
Büyükçekmece’yi kamuoyu araştırma şirketinin yanlışından dolayı kaybettiklerini daha önce açıklayan il yönetiminden sonra, Babuşçu dün akşam konuyu bir kez daha gündeme getirdi. “Yerel seçimlerde, genel seçimlerde yaptıklarımızı yapamadık. Oradan çıkarmamız gerekenleri çıkararak, AK Parti’nin marka değerini buraya taşımaktan başka hesabımız yoktur. Olacak tüm hesaplar ayaklarımın altındadır. Bu hedefe kilitlenmeyen arkadaşlarla bir hesabımız yoktur. Dedikodularla işimiz de yoktur, lüksümüzde yoktur” diyen Babuşçu, kongrelerdeki amaçlarının uyum olduğunu, seçim kaybedilen yerlerin uyumsuzluktan dolayı kaybedildiğine vurgu yapıyordu.

Tek liste ortak akıl demek

İl teşkilatı olarak, İstanbul’un her ilçesinde istişareyi sonuna kadar zorladıklarını, amaçlarının ortak aklı üretmeyi hedefleyen tek listeyi çıkarmak olduğunu söyleyen Babuşçu,  “Herkesi anlamaya çalıştık. Teşkilatlarda iş yapmayı değil; ‘fitne ve laf yapmayı hedefleyenleri tasfiye edeceğiz’ dedik. Ümraniye ve Büyükçekmece’de ortak aklı oluşturamadığımız için atama    yaptık” dedi.
“Büyükçekmece’de Hasan Akgün belediye başkanı. Meclis ilişkilerinde farklı yöntemlerle belediye başkanlığını hak ediyor. Ancak Büyükçekmece Akgün’ü hak etmiyor. AK Parti ilçe teşkilatının sorumluluğu da burada artıyor” diyen İl Başkanı Aziz Babuşçu, üstü kapalı sopa göstererek, önerdikleri ismin karşısına kimsenin aday olmamasını, şayet tasvip etmedikleri aday kazandığında, ertesi gün ilçeye gelerek kazananı görevden alacağını açıkça teşkilat karşısında beyan ediyordu.

Babuşçu’nun hedefinde
Tekzipdar vardı

Tekzipdar’ın baş yazarına gönderdiği zehir zemberek tekzibin gazetede yayınlandığını açıklayan Aziz Babuşçu, “Büyükçekmece’de bir köşe yazarı bir yazı yazdı. ‘Muhatap alalım mı, alma-yalım mı, yanıt verelim mi vermeyelim mi?’ diye çok düşündük. Yazılanlara bakınca, bu kadar ucuz, bu kadar bayağı gazetecilik olur mu? Hiçbir bedel ödemeden devam ediyorsunuz. Yalan söylüyorsun, iftira ediyorsun. Tanımam bilmem… Bu kadar ucuz olunabilir mi?” diyerek bir kez daha tekzip yayınlamaktan şeref duyan gazeteciyi gündeme getirdi.

Akgün, kongreye
müdahil olmamalı

Sonuç olarak söyleyeceğim şu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, elini CHP teşkilatından çekmelidir. Dün akşam konuşurken, salonda bulunan bir kesim başkanı hiç alkışlamadı, sadece seyretti. Görüntülere baktığında bu gerçeği açıkça görecektir.
Dr. Akgün’ün CHP ilçeye müdahalesi, partide ötekileştirme yaşatıyor. Filanca kazansa ne olur, kazanmasa ne olur.

Bu tür müdahaleyle parti içersinde ötekileştirme yaratıyor. Ve üç dönem politika yaptığı ANAP değil CHP. Bu gerçeği öncelikle bilmesi gerekiyor. CHP’yi tanımadan yapacağı her girişimin aleyhine döneceğini görmesi gerekiyor. Başkan Dr. Akgün, kongrede tarafsız kalmalıdır. Her listenin delegasyonunun başında bulunmalıdır. Parti içersinde özgürce bir demokratik yarış yaşanmalıdır.
AK Parti’ye baktığında bunun ne demek olduğunu daha iyi görecektir. AK Parti’nin Büyükçekmece’yi almak için kilitlendiği, kongrede ilin tasvip etmediği birinin ortaya çıkması halinde ve kazanması halinde açıkça görevden alınacağı açıklanırken, partide nasıl bir kırılma yaratıyorsa, kendisi de aynı kırılmayı farklı bir boyuttan bakarak yapmaktadır.
Bizden hatırlatması, elini parti içersinden çekmelidir. Aklı başında her CHP’linin zaten tartışmasız belediye başkan adayı iken, parti içine müdahale ederek, ayrışma yaratarak ötekileştirme yaratması anlamsız ve gereksiz bir uğraştır.
Son söz: AK Parti İl, büyük fotoğrafı önüne koymuş. Yerel iktidarı kazanmak.
CHP ise ilçede parti içi kavgayı ortaya koyuyor. Ve bu büyük fotoğraf değildir. Küçük fotoğrafla oyalanmaktır.