- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Akgün, Gündem Belirlemeye Devam Ediyor

Salı günkü yazımın başlığı “Akgün ve Uzun.... Adaylık açıklamaları yerinde açıklamalar” diyerek, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Dursun Tazegül'ün Akgün'ün “aday adayı değilim adayım” açıklamasına tepki göstermiş, partide ön seçim yapılacağını söylemiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı da Tazegül'ün açıklamaları yönünde açıklamalar yapmıştı.
Köşemde, “Ne de olsa Tazegül eşi Mehtap Tazegül'ü belediye başkanlığına düşündüğü iddia ediliyor. Doğal olarak, 19 yıldır belediye başkanlığı yapan Dr. Akgün'ün “aday adayı değil adayım” açıklaması Tazegül'ün kurduğu hayali engelliyor” diyerek Büyükçekmece ve Beylikdüzü ile ilgili tahlillerde bulunmuştum.
****
Köşe yazımla ilgili arayan Başkan Dursun Tazegül, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday adaylarının çıkmasını istediğini, tabanın sesine de kulak verilmesini istediğini söyledi. Ön seçimin seçim takviminden dolayı mümkün olmadığını, ancak ön yoklama yapılacağını ayrıca adaylarla ilgili anketler yapılacağını, kimsenin kendisini aday olarak deklere etmesini doğru bulmadığını söyledi.

Kendisine ısrarla eşi Mehtap Tazegül'ün, belediye başkanlığına aday adayı olup olmadığını sorduğumda ise bilmediğini, ancak onun da aday olma hakkı olduğunu belirterek Büyükçekmece'de ne kadar çok aday çıkarsa kendisinin bundan memnun olacağını ifade etti.
Halbu ki, bir ilçe başkanının görevinin çok aday çıkarmak değil, mevcut yerel yönetimde iktidar ise korumak, iktidar değilse kazanmak hedefi olması gerektiğini söylememe rağmen Başkan Tazegül, eşi Mehtap Tazegül'ün kendisinin aday adayı olup olmamaya karar vereceğini söyledi. Ancak çok aday adayı çıkarmak istediğini ifade eden Tazegül'ü,n eşini de başkan adayı adayı olarak çıkaracağını bu yanıtıyla üstü kapalı ifade ediyordu.
****
Eşi Mehtap Tazegül'ün aday olup olmadığını bilmediğini iddia eden Başkan Tazegül ise söyledikleriyle beni şaşırtıyordu. Sanki eşi Mehtap Tazegül başka biriymiş gibi ifade ederek, 'bilmediğini' söylemesi, parti içersinde aday adayları çıkması için kendisinin teşvikci olacağını belirtmesi önüne koyduğu bir staratejenin ipuçlarını ortaya koyuyordu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün karşısında ne kadar çok aday adayı çıkartabilirse, bunun sanki eşinin önünü açacağına yönelik bir düşüncesi olduğunu tahmin ettim.
Görüyorum ki, kimi CHP ilçe başkanları kiminle kazanabileceğinden daha çok 'kimi aday yapabilirim?' derdindeler. Bu hedefin gerçekçi olmadığını, yanlış bir stareteji olduğunu şimdiden söylemek isterim.

1 kuruşluk artış
3.5 milyar tl borç demek

Her salı günü Karadeniz TV'de canlı olarak yayınlanan 'mercek altında' programının bu haftaki konukları Sanayici Abdullah Teber ve AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit'ti.
Teber ile dolardaki kur artışının sanayiciye ve ülke ekonomisine etkisini konuştuk. Son bir ayda dolardaki 7 kuruşluk bir kur artışının, Türkiye'nin yaklaşık toplam 658 milyar Tl'lik dış borcuna 25 milyar Tl bir yük getirmesini, her bir kuruşluk kur artışının ise 3.5 milyar tl olarak olarak 76 milyon insanımızın cebinden çıkmasını konuştuk.
Teber, kur artışının ithale dayalı sanayiciye çok büyük yük getirdiğini ve kur artışının devam etmesi halinde büyük sorunlar yaşanacağını söyledi.
Türkiye ekonomisinin gezi olayları ile beraber 7 kuruşluk artışın dış borca 25 milyar tl yük getirmesini, faiz lobisine olayları bağlayan jöleli gazetecilere ve yeni baş danışmana kapak olması gerekiyor.

Babayiğit aday gibi

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit ile ikinci saatte yaptığımız canlı yayında beğendiğim programlardan biri oldu. Başkan Babayiğit'in Büyükçekmece Belediye Başkanlığına aday olup olmadığına yönelik sorduğum soruya, ister belediye başkan adayı olarak isterse ilçe teşkilatının başında olarak 2014 seçimlerinde Büyükçekmece'de zafer kazanmak ve bu zaferi 19 yıldır belediye başkanı olan Dr. Hasan Akgün'ü yenerek elde etmek istediklerini, kazanacakları zaferi daha anlamlı yapacağını iddia etmesi oldukça ilginçti.
Görülen o ki, AK Parti'de Hasan Akgün takıntısı var. 2004, 2009 seçimlerinin kaybedilmesi ve 2014 seçimlerine çok farklı asılacaklarını gösteriyor.
Ancak, Babayiğit'in başkan olduğu kongrede ki yaşanan gönül kırgınlıkları ve sonrasında yaşanan kırgınlıklar giderilemezse AK Parti daha çok Akgün'ün karşılarına aday çıkmasını isterler ve zafer kazanma hayalleri kurarlar diye düşünüyorum.
Bir tarafta Akgün'ü aday yapmak istemeyen kimi CHP'liler, bir tarafta Akgün'ü aday olarak karşılarında isteyen AK Partililer.
Kim ne derse desin, AK Partililer 2014 yılında ne kadar 'Akgün'ü karşımızda aday istiyoruz' deselerde, CHP'den aday olmasını istemezler.
Hatta başka bir partiden aday olmasını isterler ki, seçimler çantada keklik olsun diye.

Son söz: Hayat ne kadar ilginç değil mi? Akgün'ün aday olmasını istemeyen kimi CHP'liler ve CHP'nin adayı olamadığında ise zil takıp oynayacak AK Partililer.

Şenocak'ın farklılığı ve nezaketi

Ak Parti Avcılar İlçe Başkanı Bayram Şenocak gerçekten ilginç bir kişilik. İlçe başkanlığına atandığı ve kongrede seçildiği günden beri ilçede çok büyük bir performans gösteriyor. Kurumsal bir yapı oluşturdu. Beğenir ya da beğenmezsiniz. Ancak çalışma temposuna, önüne koyduğu hedefler için de kutlamak gerekiyor.
Önceki akşam Avcılar'ın iki yakasını biraraya getiren ve trafiğe yakında açılacak olan alt geçitte iftar yemeği vermesi, tam da kişiliğine ve çalışkanlığına yakışan bir faaliyet. Hem iftar yemeğinde yüzlerce insanı bir araya getiriyor hemde 20 yıldır çözülememiş alt geçitin tamamlandığını insanlara gösteriyor.
Eşim Aynur iki dönemdir Avcılar Belediye Meclis üyesi. AK Parti'de ilçe başkanlığı yapmış ve kimsenin aklına bile gelmeyen yöntemleri kullanan Şenocak, önceki akşam eşime doğum günüyle ilgili eve çiçek göndermesi çok büyük bir nezaketti. Ve beni çok şaşırttı. Eşim Aynur'un nezaketten dolayı nasıl memnun olduğunu görünce, bir çiçeğin ve hatırlamanın ne demek olduğunu siyasetçi için önemini bir kez daha canlı tanığı oldum.
****
Avcılar'da, çalışkanlığı, temposu ve ilginç çalışma yöntemleri kullanması ise Şenocak'ın kendisini fark ettiriyor. Şenocak yaptıklarıyla hiçte yabana atılacak bir rakip olmadığını, rakiplerine hatırlatmak isterim.