content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Mar

AK Parti ve CHP Arasındaki Seçim Kıran Kırana Yaşanıyor

Son altı gün...         
Kimileri sürekli anket yaptırıyor.Ve yapılan anketlerin en iyisi ve en kötüsü anket firmaları tarafından, anketi isteyen kişinin önüne konuyor.
Ve sadece bir anket değil... Birkaç anket firması tarafından yapılan anket sonuçları karşılaştırmalı olarak değerlendiriliyor.
Örnek Küçükçekmece'de en iyi durum, AK Parti 7 puan önde gözüküyor.
En kötü durumda ise CHP yüzde 40'larda, AK Parti ise yüzde 43'lerde gözüküyor.
Anlayacağınız en kötü senaryo birkaç puan ile AK Parti'yi önde gösteriyor.
****
Demokrafik yapılar değerlendirilmiyor.
Hemşeri gruplarının duygularının sandığa nasıl yansıyacağını bilmiyoruz.
Yapılan anketler eksik yapılıyor.
Çünkü, anketlerde mahallelerin oylarına göre bir dağılım yapılmıyor.
Küçük bir mahalleden daha fazla denek alınırken, büyük mahalleden daha az denek alınıyor.
Örnek, Fevzi Çakmak Mahallesi'nin denek sayısı, kendisinden çok daha büyük olan mahallelerden daha fazla.
Söğütlüçeşme gibi AK Parti'nin çok iyi olduğu mahallede, çok az bir denekle anket yapıldığı için çıkan sonuçlar ras-yonel olarak değerlendirilmiyor. 
****
Anket firması Polmark, Başbakan Erdoğan'ın "İstanbul'un en kötü halini görmek istiyorum" talimatı üzerine ortaya çıkan sonucun gerçek olduğuna AK Partililer inanmıyor.
Ve bunu partinin tüm üst düzey yöneticilerinin bildiği iddia ediliyor.
En iyi durumda AK Parti İstanbul'u yüzde 45 bandının üstünde bir sonuçla kazanıyor.
En kötü durumda ise yüzde 3 farkla kazanıyor. 
****
AK Parti cephesinde böyle iken, CHP'de ise anket sonuçlarının okunması yada masalarına konulması farklı.
Mustafa Sarıgül ile Kadir Topbaş arasındaki farkın kapandığını ve öne geçtiklerini iddia ediyorlar.
Yada işi garantiye almak için aradaki puan farkının küçüldüğünü ancak, durumun AK Parti'nin lehine olduğunu belirterek özel bir algı oluşturularak, AK Parti'nin her koşulda kaybetmesini isteyen diğer siyasi partilerden oy devşirmek istiyorlar.
Kısacası 30 Mart için ödünç oy istiyorlar. 
****
Silivri'de Özcan Işıklar seçimleri kazanırsa inanın, ilçenin sol tüm aktörlerini gömerek çıkmış olacak. Ve bu zafer 2009'dan daha önemli olacak. Diğer siyasi aktörlerde siyaset sahnesinden çekilmek zorunda kalacaklar. Anlayacağınız Işıklar hepsini sandıkla bertaraf etmiş olacak.
Tam tersi Tahir Sert kazanırsa da, inanın bu teşkilatın bütünleşmesinden dolayı gerçek olacak. Ancak görünen o ki, AK Parti'nin 2004 yılında kazandığı seçimlerdeki sokağın büyük coşkusu seçimlere yansımış durumda değil.
Hem de Hüseyin Turan, Metin Karakaş, Ahmet Yağcıoğlu ve Yetkin Çavdar'a rağmen.. Düşünün Yağcıoğlu ve Çavdar'ın son seçimde de partisini desteklemediği iddia ediliyordu.
Sonuç olarak ben Silivri'de kazanan çok büyük farkla seçimleri kazanmayacak tabi ki kayeden de çok büyük farkla kaybetmeyecek. Kaybedenlerin suçlayacağı insanlarda bence bugünden hazır. Kazananlar ise kendileri kazanmış olacaklar!
****
Çatalca'da tartışmasız Cem Kara kazanacak. Şişirilen İsmail İp belki barajı geçebilecek.. Ancak barajı geçemeyip siyasetten çekilecek. AK Parti ise yüzde 35'i zor bulacak. Başkan Kara seçimleri yüzde 50 bandında bir oyla kazanacak gibi.
****
Büyükçekmece seçim sonuçları herkes için sürpriz olacak. Başkan Hasan Akgün söylediği gibi yüzde 55'le seçim kazanmayı bırakın kazanırsa öyle büyük farklar olmayacak. Ve aradan AK Partili Celal Babayiğit çıkarsa da beni asla şaşırtmayacak.
****
Beylikdüzü'nü CHP kazanırken, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Güngören, Bahçelievler'de seçimler at başı geçecek. Arnavutköy, Esenler ve Bağcılar'da AK Parti, Bakırköy'de ise kesinlikle CHP kazanacak.
3. bölgedeki 12 belediyenin büyük çoğunluğunu AK Parti alırken, CHP AK Parti'den bir yada iki eksik belediye kazanmış olacak. MHP ise bölgemizde Küçükçekmece Arnavutköy'de baraj aşabilecek. Diğer yerlerde ise barajı geçemeyecek.

Son söz: AK Partililer İstanbul'da
MHP'nin yükselmesini, CHP'liler ise
MHP'nin oylarının düşük olmasını, Saadet Partisi'nin oylarının ise yükselmesini istiyorlar. Amaç seçim kazanmak. MHP'nin oyu yükseldiği zaman CHP'nin oyu azalmış, MHP'nin oyları düşmüşse CHP'nin oyları artmış, Saadet Partisi'nin oyları yükselmişse AK Parti'nin oyları azalmış olacak.

İstanbul ve bölgemizde kilit iki parti var. Biri MHP diğeri ise HDP'dir.
MHP ne kadar düşük oy alırsa CHP'nin kimi ilçeleri ve Büyükşehir'i kazanma şansı yükselecek, HDP'nin oyu yükselirse kimi ilçelerde AK Parti'nin seçimi kaybetme riski büyüyecek. Ve özellikle Büyükşehir'de Kürt oyları HDP'ye doğru akarsa Kadir Topbaş'ın oyu azalacak ve Sarıgül ile aralarındaki puan farkı kafa kafaya gelmiş olacak.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank