- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ailemizin Bakanı ve RTÜK

Aileden sorumlu devlet bakanımız var hangi aileden sorumlu olduğu konusundaysa benim şüphelerim var.

Yani böyle bir bakanlık niye var? Amacı ne?

İnsanlar kendi ailelerinden sorumlu olamadıkları için, devlet "dur şu aileden ben sorumlu olayım bari" demeye mi getirmiştir?

Türk aile yapısıyla ilgili açıklamaları vardı bakanın.

Benim de merak edesim geldi "Türk aile yapısı" nedir?

Her bireyin özgür olduğu ve kendi aile yapısını oluşturabileceği hayali üzerinden yola çıkarsak, yukarıdaki genellemeyi yapmak doğru mudur?

Yoksa tek tip insan, tek tip aile düşüncesinin bir kurgusu mudur?

İşte böyle bir ortamda RTÜK'ü de yanına alarak sözde aile yapısına ters gördükleri ama aslında kendilerinin fikirlerine ters olduğunu bildiğimiz alanlarda ceza yağdırmaktalar kanallara.

Dizi ve sinema sektörünü, aktör ve aktrisleri odaya girerken ve akabinde çıkarken görüp arada geçen zamanı da tamamıyla hayal gücünün insafına bırakan bir sisteme geri döndürmek isteğindeler sanırım.

Tabi ki belli bir sınır olacak ama o sınırı yapımcı ve yönetmenler en iyi şekilde saptayacaktır. Hiç olmadı artık bu sorunları baskıcılık yapmadan aşabilmiş bir ülkenin nasıl başardığı konusunda profesyonel destek alabilirsiniz.

Zamanın gerisinde kalıp, doğal olan şeyleri doğru ve yanlış olarak kategorize etmek bizi yine leylek sorunsalıyla baş etmeye çalışan bir nesil yetiştirmeye yönlendirir.

Tv de gördüğü her sevişme sahnesinden rahatsız olup, yetkili kurumları arayarak "bu nasıl iş ahlakımız bozuluyor" diye feryat eden arkadaş. Fikirlerinin kumandası sende olmayabilir ama eminim ki televizyonun kumandası sendedir. Değiştir istediğini izle, şu çağda herkesin ne arzu ederse izleyebileceği bir teknolojideyiz ve ahlakın sen onu bozmadıkça bozulmaz.  

Bu arada sayın bakan "Bu tüm dünyada böyle. O görüntülerin eylemleri ve söylemlerin olduğu her neyse işte yayınların bir şifresi vardır. Onu seyretmek isteyenler o şifreyi satın alırlar ve seyrederler. Ama kontrolsüz, şifresiz bir şekilde bu yayınlar dünyanın hiçbir yerinde yok. Bizde de öyle olması gerektiğine inanıyorum" demiş.

Hani gözümüz devlet kanalından başka bir şey görmese, evlerde uydular, dünyanın her yerinde yayınlanan bir diziyi bir kaç saat içinde izleyebilme şansımız olmasa gerçekten yerdik bu konuşmayı da şimdi sadece komik geliyor.

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Ailemizin Bakanı ve RTÜK"

#1 Comment By Asuman ORHAN On 30 Eylül 2009 @ 21:51

Ben bu yazıya şapka çıkartırım. Tebrik ederim Oğuz bey ne doğru yazmışsınız.