content

01 Tem

Aile Olmak Projesi

2004-2006 yılları arasında iki yıl 396 kapasiteli Konya Dr. İ. Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde idarecilik yaptım.

Orada edindiğim bilgi ve tecrübelerimi ışığında ‘Yaşlı Odası’ projesi başta olmak üzere aileyi birlikte tutacak öneriler üzerinde çalıştım.

Toplumun hızla ‘Pedeimagesaileeerşahi’ aileden ‘Veledşahi’ aileye evrildiğini bunun kısa ve uzun vadede zararlı sonuçları olacağından bahisle çözüm önerilerimi sıraladım. Sadece yaşlı , kadın , çocuk, engelli olarak ele almanın doğru olmadığını aileyi tüm unsurlarıyla ele alarak geliştirebileceğimizi, koruyabileceğimizi ifade ettim. Bakınız: http://www.cemilpasli.com/gonulden-gonule/yaslilar-ve-aile-uzerine

Başbakanımızın açıkladığı ve 12 Bakanlığın birlikte hareket edeceği ‘Aile Olmak Projesi’ bu anlamda çok önemli bir adım.

Hatta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasından sonra Aile konusunda yapılan çalışmaların en önemlisi diyebilirim.

Başbakanımız çocuk sayısıyla ilgili isteğini şiire döktü projenin tanıtımında:

Bir çocuk GARİP,

İki çocuk RAKİP,

Üç çocuk DENGE,

Dört çocuk BEREKET.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN Projeyle ilgili olarak ,  76 milyonun aile hukukunu korumak için ‘Aile Olmak’ projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Proje kapsamında TOKİ konutlarında dede ve nineyi torunları ile buluşturacak 3+1 dairelere, 1+1 daireleri de ilave edeceklerini belirten Şahin, "Biz büyük bir aileyiz. 76 milyonun aile hukukunu koruyacak şekilde çok önemli bir projeyi hayata geçirdik" diye konuştu.

Projeyle insanların doğduğu topraklarla, yakın çevresi ve akrabaları ile çok daha kolay bir araya gelmesinin sağlanacağını ifade eden Şahin, “Aslında dönüp baktığınız zaman dedenin ve ninenin, torunlarını daha çok bir arada gördüğü, özellikle büyük kentlerde, göçün yoğun olduğu yerlerde alternatif barınma modelleri oluşturuyoruz. Mesela bir 3+1 bir sitenin içerisinde bir daire varken, bir taraftan da 1+1 yapıp bir sitenin içerisinde, bahçesinde büyüklerin torununa bakacağı, torunuyla daha çok bir araya geleceği mekanlar oluşturmayı çok önemsiyoruz” dedi.

Ulaşım ve iletişimde aileye yönelik yenilikleri hayata geçireceklerini belirten Şahin, "Daha önce hatırlarsanız, eğer kırılacak bir şey olduğu zaman 'dikkat kırılır' derdik. O paketi taşırken çok dikkat edilirdi. Şimdi 'Aile Dostu Paket'i koyduğumuz zaman burada indirim getiriyoruz. Mesela PTT Bank'la şu anda çalışıyoruz. Eğer bir aileye gidecekse, bu da 'Aile Dostu Paketi' damgası aldıysa, normal bir fiyattan çok daha ucuz bir şekilde bu paket gidecek. Şu anda Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde gönderdiğimiz pakette de 65 yaş üstü gibi, şehit yakını, gaziler, engelliler gibi ücretsiz seyahat hakkı, indirimli seyahat hakları var. Bunlara bir de 'Aile Paketi Seyahat Hakkı'nı koyacağız " diye konuştu.

ŞAHİN , yaşamın her alanında en büyük sorunun çekirdek ailelerin çoğalması olduğunu, büyük ailelerin azalmasından şikayet edildiğini çünkü ailenin koruyuculuğunun önemli olduğunu vurguladı.

İnsanların doğduğu topraklar, akrabaları ve yakın çevresiyle çok daha kolay bir araya gelmek istediğini, bu konuda talep olduğunu dile getiren Şahin,  "Biz sosyal devlet olarak onu bir araya getirecek bir projeyi hazırlamış olduk. İşi kolaylaştırıyoruz ve cazibeyi artırıyoruz" dedi.

ŞAHİN, "Bugün yaşadığımız bir çok sorunun temelinde parçalanmış ailelerin olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Projeyi parçalanmadan, daha güçlü bir şekilde aile kurumunu güçlendirmek için yeni bir anlayışla, dille, gençlere ailenin önemini anlatacak şekilde hayata geçireceklerini aktaran Şahin, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de o alanı ilgilendiren faaliyetler doğrultusunda 'Aile Paketi'nin oluşturulması yönünde çalışmalar gerçekleşecek. Bir aile eğer müzeye giderken 'Aile Dostu Kartı' varsa indirim alacak, yani yaşamın her alanında yapmak istediği her şeyde 'Aile Paketi' ile yaşamını kolaylaştıracak. Bu aktiviteleri daha ucuz bir maliyetle yapmasını sağlayacak bir devlet anlayışı. Arkasından özel sektör ve sivil toplumu da bu anlayışla besleyip, bir bütüncül bakışı hayata geçirmek istiyoruz " ifadelerini kullandı.

‘’Aile Olmak’’ projesinin büyük hayırlara kapı açacağını ve aile yapımızın dünyaya örnek olacak bir güzelliğe kavuşacağını ve bağrından harika bir nesil çıkaracağına yürekten inanıyorum.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank