content

16 Nis

Ahmet Şerif Şerefli’den: Şairim Dedim Adına

İsmail İbişev’in hazırladığı bir kitap. Adı: Ahmet Şerif Şerefli, Şerefli, Şiirim Dedim Adına. Seçme şiirler. Merkezi Bulgaristan’da bulunan “Gören Dunav” Vakfının yayınları arasında Günyüzü gören 80 sayfalık bir şişir kitabı.

Genel Merkezi Bulgaristan’da bulunan ve faaliyet yapan “Gören Dunav” Bulgaristan’da Türk ve Bulgar Kültürünü Araştırma Vakfı, Ruse (Rusçuk) İl Mahkemesi’nin 20.10.1997 tarih ve 1699 nolu kararı ile kurulan bir Vakıftır. Başlıca amacı: Bulgaristan’da Türk ve Bulgarların Tarih, kültür, dil, edebiyat, sanat ve folklorlarını bilimsel yoldan araştırmak ve tanıtmak olarak ifade ediliyor.

Ahmet Şerif Şerefli’nin 86. yılına armağan olarak yayınlanan şiir kitabı, Ahmet Şerif
Şerefli’nin biyografisi, yayınlamış eserlerinin verilişiyle başlanıyor. Yaşamından kesitler verilerek devam ediliyor. Müjde adlı, başlıklı iki sayfalık uzunca bir şiirle söze başlanıyor. Arkasından Ver elini gençlik başlıklı şiirle devam ediliyor. Bu şiirin girişi:

 

Süngünün ucundayım gibi,

Hissederek ömrümüzü,

Korkuyla yaşamak da nedir?,

Günlük güneşlik olsun her an,

Barışa harcayalım gücümüzü,

Bu kuvvet senin elinde,

Ver elini gençlik!..

 

Ahmet Şerif Şerefli, Bulgaristan’da yaşayan kardeşlerimiz arasında yetişmiş, güçlü bir şair. Şiirlerinin bütünlüğünde bu gerçekle yüzyüze geliniyor. Sayfa 87’deki “Hepimiz kardeşiz” adlı, başlıklı şiirde söylemek istediklerimizin doğruluğunu görüyoruz. Sayfa 57’deki “Hepimiz Kardeşiz”den:

 

Kara çocuk gel sen,

Biraz oynıyalım,

Kırlar ne hoş bilsen,

Çiçek toplıyalım.

 

Bizler birer kardeş,

Kara, biyaz sarı,

Sönmez birer güneş

Dünya çocukları.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank