- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Ahmet Ayaz’dan 6. Baskılı: ‘Doğduğum Günden Beri”

Ahmet Ayaz Gaziantep ilimiz merkezinden sesleniyor. Şiirleri olgunlaşmış meyve gibi, şiir dünyamızı tatlandırıyor.

Ahmet Ayaz, Kaleminin izlerini, “Ben hakka yürüyorum, hayatımın gizinde / Sihirli bir sevda var, kalemimin izinde” diyerek, ‘Doğduğum Günden beri” adlı şiir kitabının yeni yeni baskılarıyla bize ulaşıyor.

 

Anılan kitap 240 sayfayla Çağrı Kitapevi yayınları arısında yeni, yani 6. baskısıyla şiir severlerin, sanatseverlerin karşısına çıktı. Kutluyorum efendim.

 

Burada, Sayın Ayaz’ın yapması gerekenin artık bu kitabın yeni yeni baskılarının artırılarak rakam yükseltmesi yerine, bu kitap dan da seçtiği şiirlerle, yeni şiirlerinin ilavesiyle başka adla, yeni yeni kitaplarla okurlarının karşısına çıkması yönündeki tavsiyemi kaydetmek istiyorum.

 

“Değerli dost, unutulmaz isim sayın Prof. Dr. İsa Kayacan’a Gaziantep’ten kucak dolusu selamlarımla 30.07.2012” cümlesiyle imzaladığı kitap için, cümle iltifatları için teşekkür etmek istiyorum.

 

Şairin özgeçmişi ve kendisiyle ilgili yazılanlardan yapılan seçmeler var. Bu isim ve imzalar arasında bendenizin de adı var 24 Ekim 2009 tarihli Ankara Belde Gazetesindeki yazımdan yapılan alıntı olarak.

 

Birinci bölüm: Yankılı sesler, İkinci bölüm: Kavgam barış için, adlarıyla karşımıza çıkıyor. Birinci bölümün ilk ŞİİRİ: Ağaç misali, başlığıyla veriliyor. İki dörtlükten meydana gelen bu şiirden bir dörtlük:

 

Bir ağaç misali filizlenirken,

Üzerime acı mihrican esti.

Bağrımda birikmiş dert gizlenirken,

Hakk boynumu büküp kolumu kesti.

Ahmet Ayaz, olgunlaşmanın, şiirde başarıyla ulaşmanın getirdiği sorumluluk içindedir. Attığı her adımın, kendisinin karşısına sorumluluk gerçekleriyle gündeminde yer aldığını biliyor.

 

Taşradaki çocukluğunu anlatan, şiirsel duygularıyla ortaya koyduklarını 111 ve 112. sayfalarda yer veriyor. Bu şiir 11 ayrı dörtlükten meydana geliyor. Bu şiirin ilk dörtlüğü efendim:

Yakacık köyünde bir kerpiç evde,

 

Doğmuşum toz ile duman içinde.

Sarmıştı içimi bir kara sevda,

Düşünürdüm korkunç

Yukarıda da belirttiğim gibi, Ahmet Ayaz arkadaşımızın yeni ad ve yeni şiirlerinin yer aldığı kitaplarıyla karşılaşmak ümidimi yineliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum efendim…

 

GÜNÜN SÖZLERİ

1. Denizi öv, fakat sahilde kal. (John Floiro)

2.  Övülmek isterseniz, alçakgönüllülüğü yem olarak kullanınız. (Lord Chesterfield)

3. Mutluluk, gençlikte beklenmedik şeylerde, yaşlılıkta ise alışkanlıklarda aranır. (P. Courty)

4. Bu kadar adam gördüm, içlerinden hiçbiri dünyadan hoşnut değil, hiçbiri de dünyadan gitmek istemez. (Namık Kemal)