content

16 Eyl

AGİKAD Bülteninin İlk Sayısı

Kısa adı AGİKAD olan, Ankara Girişimci Kadınlar Derneği Bülteninin ilk sayısı yayımlandı. Bülten sevimli görünümüyle, okurlarının karşısına çıkarken, ilk adımıyla güçlü bir ses olduğunu gösterdi. Dikkat çekti.

AGİKAD Bülteni kapak hariç l2 sayfalık görünümüyle, zengin içeriğiyle sütunlarının dopdolu oluşuyla, Bültenin gelecekte daha bir önemlilik içinde karşımıza çıkacağını göstermesi bakımından önem taşıyor.

Bülten AGİKAD’ın kimliğine bakalım öncelikle:

Dernek adına sahibi: İnsaf Kılıç,

Yazı İşleri Müdürü: İsmail Kara,

Koordinatörler: Derya Öztürk, Azime Ünal.

Üç ayda bir okurlarının karşısına çıkan,çıkarılan Bülten AGİKAD’ın  idare  merkezi: Kent Koop Mhl.Batıkent Bulv.Batıkent Kültür Merkezi AVM No.255,Kat.l,Daire.18 Batıkent-Ankara.Dernek olarak önce kendilerini tanıtıyorlar  ilk  sayfada.”Biz kimiz? ”diye sorduktan sonra, bu sorunun cevabını kendileri veriyor, şöyle söze başlıyorlar: Atatürk’ün Türk kadınına verdiği büyük önemden ve ondan istediği görevlerden esinlenerek  yedi kurucuyla birlikte 08 Kasım 2004 tarihinde yola çıktık.

AGİKAD’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Başkan İnsaf Kılıç, Başkan Yardımcısı Şükran Kitiş, Genel Muhasip İsmail Kara, Sayman Selma Ergen, Üyeler; Azime Ünal , Leyla Bektaş, Derya Öztürk, Fikriye Arslan, Suna Erpak.

Derneğin amaçları arasında; Kadın girişimci sayısını artırmak, kadınların iş dünyasındaki statülerini sağlamlaştırmak mevcut kadın girişimcilerini güçlendirmek, dernek üyeleri arasında işbirliği ve dayanışmayı geliştirmek, iş ve istihdam olanağı sağlamak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütlerini dayanışma ve işbirliği içinde tutmak, konularıyla ilgili projeler üretmek ve gerektiğinde birlikte yürütmek gibi önemli çalışmalar yer alıyor.

Başkan İnsaf  Kılıç imzalı bir mesaj var 3. sayfada “Kadınım mecburiyetim var” başlığı altında. Bu mesajda; Devletin eksikli yasalarına duyarlı olmaya, kadının mutsuzluğuna çare aramaya, kadınların ikna tekniklerini kullanabilecekleri adımların atılmasına, ortak akıllarla, iyileşmeye çaba harcayarak katkı koymaya mecburiyetim var ,deniliyor.

Bülten içerisinde etkinliklere yönelik bol fotoğraflı sayfalar dikkat çekiyor, Gerçekleştirilen etkinlikler bir bir sıralanıyor.

Ozan ve şairlerin buluşması gibi kültürel etkinlikler de ayrıca kaydedilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Derneğin Basın Müşaviri, şair, yazar ve araştırmacı İsmail Kara’nın bu tür etkinliklerde payının büyük olduğunu da  kaydetmeliyiz.

Arka iç kapakta, Devletimizin kurucusu yüce Atatürk’e ait değişik, farklı fotoğraflarla, kadın hakkında söylediği sözlerden yapılan seçmelerin sıralaması yapılıyor.

Bu görüşlerden biri:

Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank