content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Tem

5N1K ilkesini Unutanlar, AK Partili Belediye Başkanları, Avcılar CHP…

Uzun süredir bölgemizde gündemi Gerçek Gazetesi belirliyor...
Belirlediğimiz gündem etrafından tartışmalar ve karşılıklı açıklamalar devam ediyor.Bölgemizde ki, gazetelerimiz  5N1K ilkelerine ihanet ederek haberi veriyorlar. Filan belediye başkanı hangi kanalda konuşmuş, kimin programında ne söylemiş, söylenenlere yanıt veren ilçe başkanı hangi kanalda ve kimin programında belediye başkanına yanıt vermiş. Hangi gazete bu haberleri sayfalarına taşımış. Tartışmalar, karşılıklı açıklamalar hangi haberlerden dolayı yapılıyor? Gazetelerimizin sayfalarındaki haberi okuyun, sorularımızın yanıtlarını bulamazsınız.

Dünyanın neresinde belediye basın büroları, bir siyasi partinin ilçe başkanına zehir zemberek yanıt verebilirler? Böyle bir metni gazetenin sayfalarını nasıl taşırsınız. Merak etmez misiniz, basın bürosu yetkili kişilerden habersiz açıklama yapabilirler mi?
Belediye başkanı ülke dışında iken bile, 'filanca yeri denetledi, şu açıklamayı yaptı' diye haberler yapan basın büroları ne zamandır, siyasi kişiliklere yanıt vermeye başlamışlardır? Bu mümkün olabilir mi? Yerel basında ki arkadaşlarımıza söyleyeceğimiz şudur. Haber yaparken, hadi 6N1K'dan vazgeçtik, bari 5N1K'ya saygılı olun değil mi?

Haberimizin kaynağı ve
açıklamaları

Neyse gelelim asıl konuya. Salı günü gazetemizin manşetinden “AK Parti adaylarını açıklıyor” manşetiyle, 'Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da iktidar olduğu belediyelerde ki başkan adaylarını bayram öncesinde açıklayacağı'  haberini kamuoyuna duyurduk.
Yaptığım haberde, İstanbul'da AK Parti'nin iktidar olduğu 24 ilçe Belediye Başkan adayını bayramdan önce açıklayacağını belirtmiştim. Ancak Büyükşehir, Beykoz ve Beylikdüzü Belediye başkan adaylarını bu açıklamanın dışında tutacağı bilgisini okuyucalarımızla paylaşmıştım.
****
Haber kaynağıma, Başbakan Erdoğan'ın yapacağı açıklamanın, İstanbul'da CHP'ye yarayacağını adaylarını mevcut başkanlara göre belirleyeceğini belirterek, “Belediye başkan adayımız diye açıklayacağınız isimler değişmezler mi?” diye sorduğumda, kesinlikle değişebileceğini, adaylığını açıklamayacağı üç belediye başkanını da aday gösterebileceğini söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması gerekçesini sorduğumda ise, “Bugünden teşkilatlarda ciddi bir çekişme ve kamplaşma var. Bunu noktalayacak. Seçimlere kadar adaylar İstanbul'da erken belirlenmezse partide cidde bir zaaf yaratacak olmasından çekiniliyor” dedi.
Haber kaynağımla farklı şeylerde konuştum. Ancak onlara haberimin kaynağını ortaya çıkaracağı için yer vermedim.
****
Manşet haberimizden sonra, bugüne kadar aldığımız en çok tepkiyi aldık. Ayrıca haberimizle ilgili görüşlerini açıklayan kimi kaynaklarım ise; Zeytinburnu, Bahçelievler, Başakşehir, Sultangazi, Arnavutköy, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Fatih ve Bayrampaşa Belediye Başkanlarının da aday gösterilmeyeceğini belirttiler.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un ise tekrar aday gösterilebileceğini ifade eden kimi haber kaynaklarım ise özellikle haberimizin ters etki yaratacağını ifade ettiler.
Hele bir AK Partili okuyucum, kimi AK Partili belediye başkanlarının 3. kez aday gösterildiğinde ve seçildiklerinde firavunlaşacaklarını belirterek Başbakan Erdoğan'ın bunu yakından bildiğini ve buna izin vermeyeceğini iddia etmesi ise oldukça ilginçti.
****
Yerel seçimler yaklaşırken, İstanbul'da hareketli olana iki parti AK Parti ve CHP.
Diğer siyasi partilerin (MHP, BDP ve Saadet Partisi) adaylarının seçim şansı olmadığı İstanbul'da, güçlü adaylar çıkardıklarında AK Partili ve CHP'li belediye başkan adaylarını etkiyeceklerdir.
Ve yerel seçimler tarihinde ilk defa siyasi partiler belediye başkan adaylarını erken açıklayacaklarını belirtiyorlar. 2014 yılında yapılacak yerel seçimler, herşeyi ile ilklere neden olacaktır. Çünkü bu seçimler her siyasi parti için 2015 yılının provası olacak.

Avcılar CHP'de ki tezgah

CHP'de 15 Temmuz tarihinin, ilçe ve il yöneticileri aday olabilmeleri için istifa için son gün olması kimi ilçelerde şeytanın aklına bile zor gelecek çekişmelere neden oldu.
Parti yönetiminden 9 istifa olduğunda ilçe yönetimlerinin otomatik olarak düşecek olması özellikle Avcılar'da Bayram Acar muhaliflerini harekete geçirmiş.
Muhaliflerin ilçe yönetiminden 4 kişinin adaylıktan istifa edebileceği duyumları üzerine, 4 muhalif ilçe yönetimi 15 Temmuz günü saat 18'e kadar il yönetimini mesken eylemişler. Saat 17'ye kadar 4 kişinin istifası il yönetimine ulaştırılacak, 4 muhalif üyesi de istifasını hemen orada yazılı olarak verecek, yanlarında getirdikleri 1 istifa dilekçesini de yönetime sunacak ve ilçe yönetimini düşüreceklermiş.
Ancak muhaliflerin tezgahı ellerinde patlamış. Belediye meclis üyeliği için istifa eden 4 ilçe yöneticisinden 1'inin istifası il yönetimine gönderilince, 4 muhalif ilçe yöneticisi facebookta istifadan vazgeçtiklerini belirten açıklamalarını yayınlamışlar.
****
Operasyonun arkasında Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve kimi meclis üyelerinin olduğu iddia ediliyor. Amaç Bayram Acar'ın ilçe başkanlığına son vererek yerel seçimlerde belediye başkanını ve meclis üyelerini belirlemek. Görülen o ki, seçimle işbaşına gelmiş Acar yönetimine karşı bugüne kadar ortaya koyulan tüm senaryolar boşa çıkartılmış durumda.
Ve CHP'de iç kavga, belediye başkan ve meclis üyeleri adayları belirlenene kadar devam edecek.
Yan yana gelmek yok. Güçlerini birleştirmek yok. 'Nasıl olur da, iktidar olmadığımız yerlerde iktidarımızı koruruz, olmadığımız yerlerde ise iktidarı alırız' diye uğraşta yok. Varsa yoksa, 'ben' varsa yoksa 'bizim ekip' diğerleri mi zaten onlar CHP'li bile değiller.
****
CHP'de kendisinin aday olduğunda kazanacağını zannedenlere şunu sormak gerekiyor. Kendinizle ilgili kamuoyu yoklamaları yaptırdınız mı? Sadece parti içersinde değil kamuoyunda karşılığınız var mı? Bırakın CHP'li seçmen dışında oy almayı, CHP'li seçmenlerin oyunu alabileceğinizle ilgili kendinizin imanla inanmanız dışında hangi somut verileriniz var?

Son söz: CHP'liler bu kafayla giderlerse, birbirlerini düşman gibi görmeye devam ederlerse, ayak oyunlarını sürekli piyasaya sürerlerse, İstanbul'da iktidar olduğu 12+1 belediyeyi de kaybederler. Bizden söylemesi...

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank